رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی:

ایران گرم‌تر شده است

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، در سال زراعی جاری تا ۹ خرداد ۱٫۳ درجه سانتیگراد با افزایش دما روبرو بوده، که طی این مدت ۱۵ درجه بوده این در حالیست که میانگین بلندمدت دمای کشوری در این بازه زمانی ۱۳٫۶ سانتیگراد ثبت شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از خبرگزاری ایسنا، بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۹ خردادماه، میانگین دما ۲۶/۷ سانتیگراد بوده که این میزان در بلندمدت ۲۵ سانتیگراد است بنابراین دما ۱/۷ درجه در این بازه زمانی بیشتر شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۹ خردادماه در کشور به‌طور میانگین دما ۲۷/۱ درجه سانتیگراد ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۲۴/۷ سانتیگراد است. در نتیجه ۲/۴ درجه با افزایش دما نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای فصل جاری تا ۹ خرداد دما به‌طور میانگین ۲۲/۴ درجه سانتیگراد بوده که نسبت به میانگین ۱۹/۵ سانتیگرادی در بلندمدت، ۲/۹ درجه افزایش را نشان می‌دهد.

از ابتدای سال جاری تا ۹ خرداد دما به‌طور میانگین ۱۵ درجه سانتیگراد در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت (۱۳/۶ درجه سانتیگراد) با افزایش ۱/۳ درجه‌ای دما روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای دمای هوای استان‌ها از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد که تمام استان‌ها از میانگین بلندمدت دما، گرم‌تر بوده‌اند. در این میان استان چهار محال و بختیاری با ثبت میانگین دمای ۸/۷ درجه سانتیگراد بیش از سایر استان‌ها نسبت به بلند مدت (۶/۹ درجه سانتیگراد) افزایش دما را تجربه کرده که این میزان اختلاف، ۱/۸ درجه سانتیگراد است.

از سوی دیگر کردستان کم‌ترین افزایش دما را نسبت به بلند مدت ثبت کرده است. میانگین دما طی سال زراعی جاری در این استان ۷ و در بلندمدت حدود ۶ بوده است که اختلاف ۰/۹ درجه‌ای را نشان می‌دهد.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با افزایش قابل توجه دما روبرو بوده است. در حالی که میانگین دمای تهران در بلندمدت ۹/۱ سانتیگراد است ولی در سال زراعی جاری به‌طور میانگین ۱۰/۴ بوده است که نشاندهنده افزایش دما ۱/۳ درجه‌ای دمای این استان است.

 شروع سال زراعی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال زراعی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می‌یابد.

انتهای خبر/

1404-03-11 09:22 شماره خبر : 13817

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.