رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یک دکترای فیزیک هسته‌ای:

غنی‌سازی اورانیوم ضامن استقلال کشور است

یک دکترای فیزیک هسته‌ای گفت: اهمیت غنی‌سازی اورانیوم در این است که می‌تواند کشور را مستقل کرده و از وابستگی به کشورهای متخاصم و بیگانه رهایی بخشد و امکان تعیین سوخت مورد نیاز را در داخل فراهم کرد.

رضا پورایمانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در تشریح اهمیت غنی‌سازی اورانیوم در ایران گفت: تمامی رآکتورهای تولید انرژی و رادیودارو در جهان از اورانیوم غنی‌شده استفاده می‌کنند و هر کشوری که بخواهد استقلال خود را حفظ کند و در این زمینه محتاج دیگران نباشد، باید چرخه سوخت کامل هسته‌ای را در اختیار داشته باشد.

یک دکترای فیزیک هسته‌ای با اشاره به اینکه غنی‌سازی اورانیوم، به معنای افزایش درصد ایزوتوپ ۲۳۵ (ایزوتوپ قابل شکافت) اورانیوم، جزء لاینفک این چرخه است بیان کرد: هیچ رآکتوری، چه برای تولید انرژی و چه برای تولید نوترون جهت ساخت رادیوداروها، بدون اورانیوم غنی‌شده قادر به ادامه فعالیت نیست.

وی غنی‌سازی اورانیوم را عاملی برای بی‌نیازی کشور از خرید خارجی سوخت هسته‌ای دانست و اظهار داشت: کشوری که خود توانایی تولید سوخت هسته‌ای را داشته باشد، از دیکته شدن قیمت توسط دیگر کشورها در امان است و می‌تواند کسری یا کمبود خود را با قیمت متعادل از بازارهای جهانی تهیه کند.

پورایمانی تولید سوخت هسته‌ای در داخل را سپر دفاعی کشور در برابر تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی دانست و گفت: در صورت عدم دسترسی به غنی‌سازی اورانیوم، قدرت‌های خارجی هر زمان که اراده کنند، می‌توانند تمام رآکتورهای هسته‌ای ما را متوقف کنند، بدون آنکه نیازی به جنگ یا اقدام خاصی داشته باشند. صرفاً با عدم تحویل سوخت هسته‌ای، تمامی رآکتورهای ما خاموش خواهند شد.

این دکترای فیزیک هسته‌ای اظهار کرد: رآکتورهای هسته‌ای ایران، هم برای تولید برق و هم برای تولید رادیوایزوتوپ‌های مورد نیاز بیماران در سراسر کشور استفاده می‌شوند و اهمیت غنی‌سازی اورانیوم در این است که می‌تواند کشور را مستقل کرده و از وابستگی به کشورهای متخاصم و بیگانه رهایی بخشد و امکان تعیین سوخت مورد نیاز را در داخل فراهم کند.

وی توانمندی در غنی‌سازی اورانیوم را به معنای ناتوانی دیگر کشورها در متوقف کردن صنایع هسته‌ای ایران دانست و با اشاره به وضعیت برخی کشورهای منطقه، گفت: در برخی کشورهای عربی، رآکتورهای هسته‌ای وجود دارند، اما این رآکتورها از صفر تا صد وابسته به کشورهای خارجی هستند و هر زمان که اراده کنند، می‌توانند با ندادن سوخت، کل این سرمایه‌گذاری را بی‌مصرف کنند.

 پورایمانی با تاکید بر موقعیت استراتژیک ایران در جهان و وجود دشمنان متعدد، خاطرنشان کرد: دشمنان ما از هر فشاری برای نابودی یا آسیب رساندن به کشور دریغ نمی‌کنند. اگر ما چرخه سوخت هسته‌ای و صنعت غنی‌سازی نداشته باشیم، هر روزی که اراده کنند، می‌توانند تمام رآکتورهای ما را خاموش کنند و ما حتی قادر به تولید یک قلم رادیودارو برای بیماران خود نخواهیم بود.

این دکترای فیزیک هسته‌ای در پایان تاکید کرد: شرایط ما با کشورهای دیگر متفاوت است. ما کشوری هستیم که دارای شرافت، استقلال و عزت در دنیا هستیم و حاضر نیستیم تحت سلطه کشورهای دیگر قرار بگیریم. بنابراین، باید تلاش کنیم که صنعت هسته‌ای مستقل داشته باشیم و رادیوداروها و سوخت هسته‌ای مورد نیاز رآکتورهای خود را در داخل تولید کنیم.

انتهای خبر/

1404-02-31 14:00 شماره خبر : 13606

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.