درباره نویسنده
یک کارشناس مسائل اقتصادی:
۷۰درصد درآمد کارگران صرف اجاره مسکن میشود

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: حدود ۷۰ درصد درآمد کارگران و در برخی مواقع کارکنان دولت، صرف اجاره مسکن میگردد. طی سالهای اخیر دولتها در تأمین مسکن ارزان برای قشر کارگر و حتی کارمندان دولت ناتوان بودند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ آرمان حاجیان فرد، کارشناس مسائل اقتصادی درباره مشکلات کارگران در تأمین مسکن گفت: مطابق مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران ۱۴۰۴ با ۴۵درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۳به مبلغ ۱۰۳٬۹۰۹٬۶۸۰ ریال تعیین شد. همچنین دستمزد برای کارگران سایر سطوح مزدی، با افزایش ۳۲درصدی حقوق به علاوه مبلغ ثابت ۹٫۳۱۶٫۰۸۰ ریال ماهانه به تصویب رسید.
وی ادامه داد: در واقع متوسط افزایش حقوق کارگران حدود ۴۰ درصد بوده، ولی بواسطه عدم تناسب حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ با شرایط اقتصادی سال گذشته، افزایش حقوق سال ۱۴۰۴، قبلا بابت کاهش ارزش ریال از قشر کارگر پس گرفته شده بود و با توجه به افزایش حدود ۴۵درصدی حقوق کارگران، گشایشی در معیشت و خانه دار شدن قشرهای ضعیف حاصل نگردید.
حاجیان فرد افزود: این در حالی بود که نرخ تورم سالیانه برای خانوارهای کشور حدود ۳۲٫۵ درصد بود که این عدد در کلان شهرها بالای ۵۰درصد برآورد شده لذا معیشت خانوارهای اقشار ضعیف، همیشه بابت تورم بالا، کاهش ارزش ریال و افزایش هزینههای زندگی، مجالی برای اندیشیدن به آینده و حتی پس انداز نمیدهد.
یک کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: این در حالیست که حدود ۷۰ درصد درآمد کارگران و در برخی مواقع کارکنان دولت، صرف اجاره مسکن میگردد. طی سالهای اخیر دولتها در تأمین مسکن ارزان برای قشر کارگر و حتی کارمندان دولت ناتوان بودند و قولهای تأمین و ساخت مسکن برای اقشار ضعیف بر زمین ماند و دود اهمال دولتها در تامین مسکن، باز به چشم کارگران رفت.
وی افزود: در سالهای اخیر، پرداخت و افزایش مبلغ تسهیلات خرید مسکن، یکی از برنامههای سالیانه دولتها بوده ولیکن این اقدام دولتها اغلب نمایشی و فاقد قابلیت اجرایی میباشد، چرا که در حال حاضر بابت خرید مسکن یک میلیارد تومان تسهیلات و ۲۸۰میلیون تومان وام جعاله تعمیرات داده میشود که جمعاً برای وام گیرنده قسطی حدود ۲۹میلیون تومان به ارمغان میآورد، این در صورتیست که به ندرت در کلان شهرها علی الخصوص تهران، خانهای با این قیمتها نمیتوان جست، جالب این است که اغلب کارگران دریافتیهای حداقلی داشته و با حقوق حدود ۱۵میلیون تومان امرار معاش مینمایند و کل حقوق کارگران تکافوی خرید ۳۰درصد مالکیت یک آپارتمان کوچک در کلان شهرها را نمیدهد.
حاجیان فرد گفت: فی الواقع این تسهیلات عملاً برای خانه دار کردن کارگران و کارمندان دولت پرداخت نمیشود. از طرفی دولت مستقر پروژههای مسکن ملی را جزو برنامههای عملیاتی خود بیان کرده ولیکن در عمل رشد ساخت مسکن با روند رشد جمعیت خانوارها و همچنین شرایط تورمی کشور تناسبی ندارد به همین دلیل است طی سالهای اخیر نه در ساخت مسکن پیشرفتی دیده میشود و نه در خانه دار شدن کارگران و اقشار ضعیف جامعه.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- مسلمان خواریطلب نیست
- سوره «بقره» آیه ۷۷ تا ۸۳
- ساخت قطار متروی ملی در واگنپارس کلید خورد
- مشارکت صنایع در رفع ناترازی انرژی ضروری است
- آئین تشییع پیکر شهید «محمد انصاری» در خمین
- آغاز پویش نذر خون در استان مرکزی
- برگزاری مراسم عزاداری در ۲۵۰۰ حسینیه
- برگزاری تشییع پیکر شهید «محمد انصاری» در خمین
- کاهش چشمگیر معوقات کارگری و تثبیت تولید
- گرد و خاک در غرب، شمال ایران بارانی
- مشاهده بیشتر