رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
کارشناس مرکز بهداشت اراک عنوان کرد:

کنترل شيوع اچ‌ آی‌ وی با افزایش آگاهی

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیردار مرکز بهداشت اراک گفت: بیماری اچ‌ آی‌ وی به یک شیوع جهانی تبدیل شده است و روز جهانی مبارزه با اچ‌ آی‌ وی، فرصتی برای افزایش آگاهی و کنترل این بیماری است.

زهره شمسى در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» درباره اهميت روز جهانى مبارزه با اِچ آى وى گفت: اين بيمارى شیوع پیدا کرده و اكثر كشورهاى جهان با اين بيمارى مواجه هستند، همه‌ى برنامه‌ريزى‌ها با هدف اجتماعى براى پيشگيرى و كنترل اچ آى وى است به همين دليل سازمان بهداشت جهانى روز اول دسامبر را روز مبارزه با اچ آى وى در نظر گرفته است و شعارى هر ساله براى آگاهى هرچه بيشتر افراد براى اين بيمارى انتخاب مى‌شود.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شهرستان اراک با معرفى بيمارى اچ آى وى اظهار كرد: اين بيمارى عفونى و قابل كنترل است كه مثل ساير بيمارى‌هاى عفونى يك عامل بيمارى‌زا دارد، اين ويروس در گلبول سفيد كه وظيفه‌ى آن‌ها دفاع از بدن در مقابل بيمارى‌ها است زندگى مى‌كنند پس هر جا كه گلبول سفيد باشد مى‌توانند از طريق آن منتقل شوند.

وى ادامه داد: سه راه براى انتقال ويروس اچ آى وى وجود دارد كه مى‌تواند از طريق آن منتقل شوند كه شامل خون و فراورده‌هاى خونى، ترشحات جنسى، از طريق مادر به نوزاد است. استفاده از وسايل شخصى مى تواند به پيشگيرى از انتقال به فرد ديگرى جلوگيرى كند. مواردى مانند دندان‌پزشكى، حجامت و تاتو كردن، پرسينگ و كاشت نگين و… اگر در محيط غير بهداشتى انجام شود مى تواند باعث انتقال بيمارى شود.

شمسی در خصوص چگونگى افزايش آگاهى عمومى درباره بيمارى اچ آى وى گفت: بهترين راه افزايش آگاهى عمومى آموزش از طريق رسانه و پرسنل بهداشت است تا اطلاعات درست را بتوان در اختيار جامعه قرار داد. سياست وزارت بهداشت با عنوان رويكرد نوين است كه هدف آن تغيير نگرش و كاهش ترس است كه بسيار روش مؤثرى است.

وى در ادامه به اقداماتى كه كشور براى مقابله با اين بيمارى انجام شده بيان كرد: اقدامات مؤثرى در اين زمينه انجام شده است مانند آموزش در مراكز ارائه خدمات سلامت، انجام آزمایش سريع غربالگرى در واحدهاى ارائه خدمات سلامت به صورت كاملا محرمانه و رايگان، انجام غربالگرى بيمارى‌هاى پرخطر وى آى سى زنان و مردان، ايجاد كلينيك بيمارى رفتارى با ارائه خدمات به صورت رايگان و غربالگرى در كمپ‌هاى بهبودى و مراقبتى تحت پوشش بهزيستى.

کارشناس  مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت درباره پيشرفت‌هاى اخير در درمان و مديريت بيمارى اچ آى وى اظهار كرد: درمان قطعى در خصوص اين بيمارى معرفى نشده است و درمانى كه وجود دارد فقط درمان كنترل كننده است كه كاهش تعداد ويروس در بدن و افزايش سيستم ايمنى را به دنبال دارد كه اگر درست و به موقع انجام شود مانع ورود بيمارى به آخرين مرحله عفونت مى‌شود.

وى در پايان گفت: باتوجه به مثمرالثمر بودن داروهاى موجود و همچنين تاثير مثبت در بهبودسيستم ايمنى اين افراد مى‌توانند مانند ساير افراد در جامعه زندگى كنند و ازدواج كنند و صاحب فرزند شوند به شرطى كه مراقبت‌هاى دوره‌اى و مصرف داروها را فراموش نكنند.

انتهای خبر

 

1403-09-11 15:12 شماره خبر : 9951

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.