رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

پیشران فناوری در استان مرکزی

پارک علم و فناوری استان مرکزی در هدایت نوآوری، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد پیوند مؤثر میان دانشگاه، صنعت و جامعه برای توسعه فناوری در منطقه نقش کلیدی دارد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» پارک علم و فناوری استان مرکزی به منظور توسعه زیست‌بوم نوآوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، به‌عنوان یکی از مراکز پیشرو در کشور، فعالیت‌های گسترده‌ در زمینه فناوری و کارآفرینی انجام می‌دهد.

این پارک که از سال ۱۳۸۱ در شهر اراک فعالیت خود را آغاز کرده، امروزه به مرکزی برای رشد استارتاپ‌ها، برگزاری رویدادهای تخصصی و ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزشی تبدیل شده است.

در میانه‌ صنعتی‌ترین استان کشور، پارک علم و فناوری استان مرکزی به‌عنوان یک نهاد کلیدی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، نقشی فراتر از یک مرکز رشد ایفا می‌کند.

این پارک نه تنها میزبان شرکت‌های فناور و استارتاپ‌های نوآور است، بلکه به‌عنوان یک مرجع سیاست‌گذار و تسهیل‌گر نوآوری منطقه‌ای شناخته می‌شود.

با راه‌اندازی سامانه آموزش غیرحضوری، برگزاری دوره‌های تخصصی در حوزه‌های رباتیک، هوش مصنوعی، بازاریابی و حقوق کسب‌ و کار، پارک توانسته است شکاف مهارتی میان دانشگاه و صنعت را کاهش دهد. این آموزش‌ها با هدف توانمندسازی نیروی انسانی و آماده‌سازی تیم‌های فناور برای ورود به بازار طراحی شده‌اند.

امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری با بنیاد ملی نخبگان، شرکت توزیع نیروی برق، دانشگاه پیام نور و استانداری مرکزی، نشان از رویکرد شبکه‌محور پارک دارد. این تعاملات، بستر مناسبی برای هم‌افزایی علمی، صنعتی و اجرایی فراهم کرده‌اند.

پارک با واگذاری زمین، ارائه خدمات مشاوره‌ای، حمایت مالی از حضور در نمایشگاه‌ها و ایجاد فضاهای کار اشتراکی، مسیر رشد شرکت‌های نوپا را هموار کرده است. همچنین با راه‌اندازی دفتر کارگزاری صنایع خلاق، گامی مهم در حمایت از کسب‌وکارهای فرهنگی و هنری برداشته شده است.

در این خصوص رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی و استاندار مرکزی در جمع خبرنگاران مطالبی را پیرامون پارک علم و فناوری استان مطرح کردند که به شرح زیر است.

استان مرکزی در مسیر قطب نوآوری کشور

حمید قاسمی رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی گفت: زیرساخت‌های نوآوری استان مرکزی در مسیر جهش توسعه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در حال حاضر با احداث فضاهای کارگاهی، تجهیز پارک علم و فناوری و فعال‌سازی صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی، استان مرکزی در مسیر توسعه علمی و نوآورانه قرار گرفته است.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی با اشاره به پروژه‌های در حال احداث در پارک علم و فناوری استان مرکزی افزود: دو پروژه مهم کارگاهی به مساحت مجموع بیش از ۳ هزار ۵۰۰ مترمربع با اعتباری بالغ بر ۶۸ میلیارد تومان در حال اجراست که انتظار می‌رود تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسند و این کارگاه‌ها ظرفیت استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان را در پارک فراهم می‌کنند.

قاسمی به احیای صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی اشاره کرد و گفت: در چند ماه اخیر، موفق شدیم با افزایش سرمایه به ۵۵ میلیارد تومان، این صندوق را از رکود خارج کنیم و با رفع تعلیق و فعال‌سازی رسمی، این صندوق می‌تواند نقش موثری در حمایت از طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان داشته باشد.

وی اظهار کرد: در راستای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زیرساخت‌های پارک علم و فناوری، دو موافقت اصولی مهم از شورای راهبری فناوری دریافت شده است که اولین نمونه سرمایه‌گذاری از محل صندوق نوآوری و شکوفایی کشور به شمار می‌رود.

رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی از اصلاح مسیر دسترسی، آسفالت‌ریزی، ایمن‌سازی و نصب علائم راهنمایی در ورودی پارک علم و فناوری استان خبر داد و گفت: با همکاری اداره‌ کل راه و شهرسازی، این مسیر خطرناک و غیراستاندارد تا دو ماه آینده به‌طور کامل ایمن خواهد شد.

قاسمی از توسعه ظرفیت‌ها در شهرستان‌ها خبر داد و بیان کرد: پارک علم و فناوری فقط محدود به مرکز استان نیست و طبق تفاهم‌نامه با دانشگاه پیام نور و فرمانداری‌های شهرستان‌ها، خدمات پارک به سراسر استان مرکزی گسترش خواهد یافت.

وی با اشاره به بازدید از پارک‌های موفق کشور مانند پارک پردیس، اصفهان و سیستان افزود: این بازدیدها الگویی ارزشمند برای برنامه‌ریزی توسعه‌ ماست و هدف ما این است که پارک استان مرکزی را به یکی از قطب‌های نوآوری کشور تبدیل کنیم.

استقلال با تولید دانش و فناوری محقق می‌شود

مهدی زندیه‌وکیلی استاندار مرکزی با اشاره به جایگاه ویژه این استان در حوزه صنعت، بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های علم و فناوری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های انسانی و دانشگاهی تاکید کرد.

وی در نشست مشترک با مدیران پارک‌های علم و فناوری استان مرکزی خواستار بهره‌برداری هدفمند از پارک‌های منطقه‌ای نظیر پارک علم و فناوری اصفهان به‌عنوان الگوی موفق در مسیر توسعه شد.

استاندار مرکزی در خصوص لزوم تحول بنیادین در مسیر علمی استان و با بیان اینکه استان مرکزی به دلیل سابقه صنعتی، ظرفیت تولیدی و نیروی انسانی مستعد می‌تواند نقش کلیدی در نقشه علمی کشور ایفا کند، افزود: در شرایطی که مزیت‌های گذشته ما چون انرژی ارزان و نیروی کار ارزان در حال تغییر است، باید به سمت نوآوری و دانش‌محور شدن صنایع حرکت کنیم.

زندیه‌وکیلی مطرح کرد: راه برون‌رفت از فضای رقابتی جهانی، تکیه بر تکنولوژی و انتقال دانش روز دنیاست.

وی اظهار کرد: در حالی که فضای آموزش مهندسی ما عمدتاً تئوریک است، حلقه مفقوده‌ میان دانشگاه و صنعت وجود دارد که تاکنون پیوند مستحکمی میان این دو برقرار نشده است بنابراین پارک‌های علم و فناوری می‌توانند این نقش راهبردی را ایفا کنند.

استاندار مرکزی در خصوص برنامه‌ریزی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و با اشاره به نرخ بیکاری پایین در استان و در عین حال نرخ بالای بیکاری در میان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گفت: باید برای این قشر برنامه‌ریزی هدفمند داشته باشیم، از حمایت اولیه از ایده‌ها در فضاهای اشتراکی گرفته تا تخصیص زمین برای شرکت‌های صنعتی دانش‌بنیان، یک مسیر کامل حمایتی باید طراحی شود.

زندیه‌وکیلی با تاکید بر اثر تحریم‌ها در محدودسازی واردات فناوری خاطرنشان کرد: استقلال واقعی زمانی محقق می‌شود که ما خود تولیدکننده دانش و فناوری باشیم.

وی عنوان کرد: بسیاری از نیازهای کشور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی قابل تأمین است و این باعث ایجاد ثروت ملی بدون وابستگی به منابع خام یا یارانه انرژی خواهد شد.

استاندار مرکزی بر وظیفه راهبردی پارک علم و فناوری در شکل‌دهی زیست‌بوم نوآوری استان تصریح کرد: راه‌اندازی هزاران شرکت دانش‌بنیان در استان مرکزی هدفی دور از دسترس نیست، بلکه با برنامه‌ریزی دقیق و حرکت گام‌ به‌ گام، واقع‌گرایانه و شدنی است.

زندیه‌وکیلی بیان کرد: در شرایط فعلی، بسیاری از واحدهای تولیدی علیرغم مشکلات موجود به فعالیت خود ادامه می‌دهند، که بخشی از آن به دلیل محدودیت واردات و توجیه‌پذیر شدن قیمت تمام‌شده محصولات در داخل کشور است اما باید توجه داشت در فضای آزاد اقتصادی، برخی از این واحدها امکان رقابت نخواهند داشت.

وی تصریح کرد: ضروری است که بستر مناسب برای فعالیت شرکت‌های فناور در زنجیره‌های ارزش استان فراهم شود به‌ویژه در حوزه‌هایی چون صنایع شیمیایی، ریلی و آلومینیومی که مستقیماً با ظرفیت‌های استان در ارتباط‌اند.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: باید زمینه تشکیل گروه‌های مشترک بین شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها را فراهم کنیم و برگزاری رویدادهای استارتاپی به‌صورت مستمر باید در دستور کار قرار گیرد تا هر ماه شاهد ارائه ایده‌های نو و خلاقانه در استان باشیم.

مهدی زندیه‌وکیلی استاندار مرکزی از پارک علم و فناوری استان مرکزی بازدید کرد.

به گزارش «دیار آفتاب» پارک علم و فناوری استان مرکزی به‌عنوان قلب تپنده‌ی نوآوری در منطقه، نقش مهمی در هدایت تحولات فناورانه، توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان و پیوند مؤثر میان دانشگاه، صنعت و جامعه ایفا می‌کند.

با اجرای برنامه‌های آموزشی، توسعه زیرساخت‌ها، تعامل با نهادهای علمی و صنعتی، و حمایت همه‌جانبه از استارتاپ‌ها، این پارک به سکوی پرتابی برای ایده‌های نو تبدیل شده و مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان را هموار کرده است.

انتهای خبر/

1404-04-17 14:45 شماره خبر : 14559

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.