درباره نویسنده
فشارها بر دولت چهاردهم؛
پزشکیان و گریختن از تله سهمخواهی تندروها

به دنبال برگزاری انتخابات و انتخاب پزشکیان به عنوان رئیسجمهور، اخباری از جدال میان دو باند روحانی و خاتمی بر سر سهمخواستن و گرفتن پست و مقام در دولت در رسانه ها منتشر شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روی کار آمدن دولت چهاردهم در شرایطی اتفاق افتاد که شهادت سید ابراهیم رئیسی و همراهان کشور را در حیرت و بهتی ناگهانی قرار داد. در شرایطی که مردم و مسئولان در عین اینکه از وقوع این حادثه دلخراش برای رئیس جمهور شوک زده بودند، برخی نگرانی ها از سرنوشت مدیریت اجرایی کشور نیز در بین افکار عمومی دست به دست می شد. با این حال اما رهبر انقلاب به عنوان ناخدا و سکان دار کشتی انقلاب در سخنانی نسبت این نگرانی ها را پایان داد.
رهبر انقلاب در نخستین واکنش بعد از سقوط بالگرد رئیس جمهور، در سخنانی در دیدار جمعی از خانوادههای سپاهیان پاسدار فرمودند: ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید.
مطابق قانون اداره قوه مجریه بر معاون اول رئیس جمهور واگذار شد و در عین حال تدابیر لازم برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ گردید.
سرانجام پس از طی مراحل مختلف از ثبت نام داوطلبان تا تایید صلاحیت و معرفی نامزدهای انتخاباتی، جمعه 8 تیر 1403 انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد.
پزشکیان و آغاز چالش اصلاح طلبان رادیکال
مسعود پزشکیان که نمایندگی مردم تبریز در مجلس دوازدهم را برعهده داشت برای شرکت در رقابت های انتخاباتی وارد میدان شد. حضور او برای شرکت در انتخابات توجه کمتر کسی را به خود جلب کرد. حتی اصلاح طلبان که مشی سیاسی همسو با وی داشتند نیز بر رای آوری او حساب باز نکردند.
اصلاح طلبان بیش از هر کس تمایل به انتخاب اسحاق جهانگیری یا عباس آخوندی داشتند گزینه هایی که هر دو به دلیل عملکرد قبلی خود در دولت یازدهم و دوازدهم فاقد صلاحیت برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری بودند.
تایید صلاحیت پزشکیان از سوی شورای نگهبان اما آب سردی بر سر اصلاح طلبان تندرو بود تا جایی که طیف رادیکال این جریان در روزهای ابتدایی اعلام نتایج بررسی صلاحیت ها، در لاک سکوت فرو رفت تا برای شرایط پیش آمده سناریوی تازه ای فراهم کند.
مطابق قانون برگزاری انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و در نهایت پزشکیان به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد موضوعی که با ضائقه جریان تندرو اصلاح طلب چندان سازگار نبود اما می توانست مقدمه ای برای پیاده سازی برنامه های این جریان در سیستم اجرایی کشور باشد.
فشارها برای سهمخواهی از دولت چهاردهم
به دنبال برگزاری انتخابات و انتخاب پزشکیان به عنوان رئیسجمهور، اخباری از جدال میان دو باند روحانی و خاتمی بر سر سهم خواستن و گرفتن پست و مقام در دولت در رسانه ها منتشر شد.
افراطیون مدعی اصلاحات هم در خفا سهمخواهی میکردند و در فضای عمومی انکار. آذر منصوری، رئیس غیرقانونی جبهه اصلاحات در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشته بود: پیرو تماسهای مکرر دوستان و همراهان طی روزهای اخیر و طرح برخی از شبههها به اطلاع میرساند: جبهه اصلاحات ایران بنای دخالت در تصمیمگیریهای دکتر پزشکیان را نداشته و نخواهد داشت. موضع ما در برابر دولت ایشان حمایت، نظارت و پرسشگری و مبنای قضاوت ما، تحقق خواست مردم ایران است. اما در همین شرایط یک فعال رسانهای نزدیک به رئیسجمهور پاسخ داد: جبهه اصلاحات ایران در تمام کارگروههای تصمیمگیری درباره اعضای کابینه عضو دارد و لذا دخالت داده شده است.
رئیس جبهه اصلاحات در اظهاراتی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «در نامه جبهه اصلاحات ایران به رئیس جمهور اعلام کردیم در مرحله اول شکلگیری هيأت دولت اجازه ندهید، ویژه گزینیها و روندهای ناصواب موجب حذف شایستگان و ناامیدی مردم از انتخاب خود شود که حتی تا روز رأیگیری برای آمدن پاى صندوق و رأی دادن به شما تردید داشتند.»
اسماعیل گرامی مقدم چهره سیاسی اصلاح طلب به انتقاد از انتصابات دولت چهاردهم پرداخت و گفت: هر دولتی که سر کار میآید باید همفکران خودش و کسانی که گفتمان رئیسجمهور را قبول دارند روی کار بیاورد تا آنها ظرفیت اجرای نظرات رئیسجمهور را در عرصه اجرایی داشته باشند.
سهم خواهی ها از دولت پزشکیان تا آنجایی بود که بهزاد نبوی در اظهاراتی گفت: عاجزانه استدعا دارم، به خاطر ایران و به خاطر دکتر پزشکیان بینوا، دست از سهمخواهی از این گوشت قربانی بردارید.»
عباس عبدی نیز در حمله تندبه سهم خواهی اصلاح طلبان از پزشکیان عنوان کرد: چرا فکر می کنید برای هر کاری حتما باید یک اصلاح طلب منصوب شود؟
با وجود فشارهای درون حزبی به پزشکیان و کش و قوس های جریان اصلاح طلب با رئیس جمهور منتخب، سرانجام اما معرفی اعضای کابینه چهاردهم با ذائقه تندروها همسو نبود به ویژه در شرایطی که مجلس دوازدهم به تمام وزرای پیشنهادی رای اعتماد داد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جشن دختران «مثل ستاره» در اراک برگزار میشود
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- بانوی اراکی نایب قهرمان جهان شد
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- قاچاق کالا؛ چالشی برای اقتصاد و امنیت
- اجلاسیه شهدای دانشجو معلم در اراک برگزار میشود
- یک خبر موثق از عمان
- فرماندار تفرش معرفی شد
- کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) در اراک
- تجمع دانشجویان در حمایت از مردم غزه
- مسائل کشور را به گفتگوها گره نزنیم
- حضرت معصومه (س) الگوی شجاعت
- یادواره شهدای ارتش اراک برگزار میشود
- سرمازدگی محصولات کشاورزی در فراهان
- حذف سوداگری؛ گامی بلند به سوی عدالت اقتصادی
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- بازدید استاندار مرکزی از ماشینسازی اراک
- مکانیابی پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک مطابق قانون است
آخرین اخبار
- ورود کاروان خادمین رضوی به فراهان
- جشن روز تفرش برگزار شد
- خلافت عمر
- آلومینیوم اراک و ملوان بندر انزلی
- تساوی آلومینیوم با ترکیب جوان مقابل ملوان
- تشیع با حضور امام رضا (ع) گسترش یافت
- اساس پیروزی وحدت است
- سوره «جن» آیه 1 تا ۱۳
- ضرورت تدوین استراتژیهای بلندمدت در مدیریت انرژی
- ساوه در آغوش جشنهای میلاد امام رضا (ع)
- عطر رضوی در فراهان پیچید
- لبخند ۲۰ هزار نفری دختران آفتاب
- «خلیج فارس» در اسناد تاریخی معتبر ثبت است
- استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یک ضرورت است
- راهاندازی مرکز پیشگیری از سقط جنین در توره
- نهادهای فرهنگی نیروی محرک تحول اجتماعی هستند
- جشن «بهار کرامت» در اراک
- نقش کلیدی معلمان در تربیت نسلهای آینده
- تربیت نیروی انسانی متعهد، هدف همایش حکمت مطهر
- شناسایی 147 نخبه از مددجویان کمیته امداد
- قهرمان به سقوط یک تیم کمک میکند
- تأمین آب شهر امیرکبیر برای 25 هزار نفر
- واقعیتهای ایران با تصمیمات کاخ سفید تغییر نمیکند
- جشنواره «زیر سایه خورشید» در تفرش
- فراهان غرق در جشن رضوی
- معرفی فرمانده جدید سپاه ناحیه کمیجان
- بسیج سازندگی الگوی جهاد بیمنت در خدمترسانی است
- فعالیت بیش از ۲۷۰ صادرکننده در استان مرکزی
- خلافت ابوبکر
- دهه کرامت فرصتی برای تحکیم پیوندهای مذهبی مردم
- مشاهده بیشتر