رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یک کارشناس فرهنگی استان مرکزی مطرح کرد:

تثبیت تشیع با حضور امام رضا(ع) در ایران

یک کارشناس مسائل فرهنگی استان مرکزی گفت: هجرت امام رضا (ع) به ایران، با وجود هدف سیاسی مأمون برای کنترل ایشان، به فرصتی تاریخی برای گسترش تشیع و تبدیل ایران به پایگاه اهل‌بیت شد.

حجت‌الاسلام رضا تاج‌آبادی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: امام رضا (ع) با هدایت الهی توانستند در شرایط دشوار دوران خلافت عباسی، به‌ویژه در زمان هارون و مأمون، یک تهدید فوق‌جدی را به فرصتی استثنایی برای گسترش تشیع تبدیل کنند.

وی بیان کرد: امام رضا (ع) در طول 20 سال امامت خود، با وجود فشارهای سیاسی و تهدیدهای جدی از سوی دستگاه خلافت عباسی، موفق شدند امامت خود را آشکار کرده و جایگاه اهل‌بیت (ع) را در میان شیعیان و مسلمانان تثبیت کنند که این امر موجب شد که خلافت عباسی، به‌ویژه در زمان مأمون، دچار تعلیق و سردرگمی شود چرا که موج عظیمی از شیعیان و محبان اهل‌بیت به سوی ایران و شهر مرو روانه شدند.

معین جهاد تبیین استان مرکزی افزود: مأمون عباسی با هدف تضعیف مرجعیت امام رضا (ع)، ایشان را از مدینه به مرو منتقل کردند اما امام با درایت و بصیرت الهی، این انتقال را به فرصتی برای گسترش تشیع در ایران تبدیل کردند.

تاج‌آبادی عنوان کرد: امام رضا (ع) در سه سال پایانی عمر خود موفق شدند ایران را به پایگاهی برای اهل‌بیت تبدیل کنند حضور امامزادگان، از جمله حضرت فاطمه معصومه (س)، در نقاط مختلف ایران، سبب شد که این سرزمین به آشیانه‌ای برای شیعیان بدل شود.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم امام رضا (ع)، افشای فتنه‌ای بود که در بغداد توسط مادر امین، نامادری مأمون، در حال شکل‌گیری بود و امام با اطلاع‌رسانی دقیق، مأمون را از کودتای قریب‌الوقوع آگاه ساختند و توصیه کردند که پایتخت را به بغداد بازگرداند. این اقدام امام، نه تنها از یک بحران سیاسی جلوگیری کرد، بلکه زمینه‌ساز خروج عباسیان از ایران و تثبیت جایگاه اهل‌بیت در این سرزمین شد.

معین جهاد تبیین استان مرکزی خاطرنشان کرد: امروزه ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های تشیع در جهان شناخته می‌شود و این جایگاه مرهون حضور مبارک امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) در این سرزمین است.

تاج‌آبادی تصریح کرد: مراسم‌هایی چون جاماندگان اربعین و زیارت امامزادگان در سراسر کشور، نشان از عمق نفوذ معنوی اهل‌بیت در دل‌های مردم و ایجاد نور هدایت در مسیر جامعه اسلامی دارد.

انتهای خبر/

1404-06-01 05:21 شماره خبر : 15230

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.