حالت تاریک
چهارشنبه, 13 آبان 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
فریاد استکبارستیزی مردم اراک
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

فریاد استکبارستیزی مردم اراک

راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان، روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز، صبح روز چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۵ در اراک با حضور گسترده دانش‌آموزان، دانشجویان، خانواده‌های معظم شهدا و اقشار مختلف مردم از میدان شهدا آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» مراسم راهپیمایی ۱۳ آبان در اراک، مرکز استان مرکزی، در حالی برگزار شد که هوای پاییزی این شهر و فضای میدان شهدا، از نخستین ساعات صبح رنگ و بوی دیگری داشت.

حضور پرشمار دانش‌آموزان با لباس‌های فرم مدرسه و در دست داشتن پرچم‌های سه‌رنگ جمهوری اسلامی، دانشجویان دانشگاه‌های مختلف استان، خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و همچنین اقشار گوناگون مردم، صحنه‌ای از همبستگی اجتماعی و مشارکت مردمی را در قلب اراک رقم زد.

این مراسم که به مناسبت یوم‌الله ۱۳ آبان و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی برگزار شد، از میدان شهدای اراک آغاز و مسیر خود را به سمت خیابان محسنی و سپس خیابان شیخ فضل‌الله تا مصلای بیت‌المقدس طی کردند.

در طول مسیر، راهپیمایان با سر دادن شعارهای ضداستکباری و در دست داشتن پلاکاردها و دست‌نوشته‌هایی با مضامین استکبارستیزی، بر ضرورت ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های قدرت‌های جهانی تأکید کردند.

حضور شهدای گمنام؛ ویژگی متمایز امسال

یکی از نقاط برجسته و متمایز راهپیمایی امسال در اراک، حضور شهدای گمنام در میان جمعیت بود. این حضور، فضای مراسم را از یک راهپیمایی صرفاً سیاسی به یک آیین معنوی و یادبودی بدل کرد و بار دیگر پیوند نسل امروز با آرمان‌های شهدای دفاع مقدس را به نمایش گذاشت.

 

راهپیمایان در مسیر حرکت، در برابر تمثال‌های شهدای گمنام توقف کرده و با قرائت فاتحه و نثار گل، یاد و خاطره آنان را گرامی داشتند.

کارشناسان و فعالان فرهنگی حاضر در مراسم معتقدند که حضور شهدای گمنام در چنین رویدادهایی، فرصتی برای انتقال مفاهیم ایثار و مقاومت به نسل جوان است؛ نسلی که دفاع مقدس را تجربه نکرده اما امروز با در دست داشتن تصاویر شهدا، پیام آنان را به آینده منتقل می‌کند.

تصاویر شهدای میناب در دست دانش‌آموزان

در بخش دیگری از این مراسم، دانش‌آموزان اراکی با در دست داشتن تصاویر شهدا، به‌ویژه شهدای میناب، یاد این شهدا را گرامی داشتند. این اقدام نمادین، پاسخی به دغدغه‌های اخیر جامعه درباره حوادث مرتبط با دانش‌آموزان و مطالبه عدالت و امنیت برای کودکان بود و نشان داد که نسل دانش‌آموز امروز، نه‌تنها نسبت به مسائل ملی و بین‌المللی حساس است، بلکه نسبت به سرنوشت هم‌سالان خود در نقاط مختلف کشور نیز بی‌تفاوت نیست.

دانش‌آموزان حاضر در مراسم با اشاره به اینکه ۱۳ آبان، روز دانش‌آموز است، تأکید کردند که این روز باید فرصتی برای بازخوانی حقوق دانش‌آموزان و صیانت از آنان باشد. آنان تصاویر شهدای میناب را نه صرفاً یک اقدام نمادین، بلکه نشانه‌ای از همدلی و مطالبه‌گری نسل نو دانستند.

راهپیمایی ۱۳ آبان در اراک، همچون سال‌های گذشته، بستری برای بیان مواضع مردمی در قبال سیاست‌های جهانی بود؛ اما آنچه امسال بیش از پیش به چشم آمد، پیوند میان دو مفهوم «استکبارستیزی» و «مسئولیت‌پذیری نسل جوان» بود.

حضور دانش‌آموزانی که هم پرچم مقاومت در دست داشتند و هم تصاویر شهدای میناب را، نشان می‌داد که نسل امروز، میراث‌دار آرمان‌های گذشته و در عین حال مطالبه‌گر حقوق خود و هم‌سالانش است.

مسئولان حاضر در مراسم نیز با تأکید بر نقش دانش‌آموزان و دانشجویان در آینده کشور، خواستار توجه بیشتر به مسائل آموزشی، رفاهی و امنیتی این قشر شدند و بر ضرورت پاسخگویی نهادهای مسئول به مطالبات آنان تأکید کردند.

راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان ۱۴۰۵ در اراک، با حضور گسترده اقشار مختلف مردم، به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان، بار دیگر نشان داد که این مناسبت، صرفاً یک آیین سالانه نیست، بلکه فرصتی برای بازخوانی آرمان‌های ملی و مبارزه بااستکبار جهانی است. حضور شهدای گمنام و تصاویر شهدای میناب در دست دانش‌آموزان، دو نماد معنادار از این مراسم بود؛ نمادهایی که پیوند گذشته، حال و آینده این سرزمین را به تصویر کشیدند.

در حال بروز رسانی...

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!