درباره نویسنده
دیار آفتاب گزارش میدهد؛
دفاعمقدس، دفاع از اسلام و انقلاب بود

دفاع ملت ایران در برابر رژیم بعث عراق صرفاً دفاع از مرز جغرافیایی و آب و خاک نبود بلکه دفاع از انقلاب اسلامی و اسلام بود.
به گزارش «دیار آفتاب»؛ هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران یادآور خاطرات تلخی است که در آن، کشور عراق آغازگر جنگ بود و در روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ با حمله سراسری از طریق هوایی، زمینی و دریایی به مرزها و شهرهای ایران جنگ را شروع کرد.
صدام حسین رئیس جمهور وقت عراق در روز ۲۶ شهریور ۱۳۵۹ در مجلس نمایندگان عراق اعلام کرد که عراق به صورت یک جانبه و بر خلاف توافق، قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر را لغو و برای بازپسگیری مناطقی که ایران از عراق اشغال کرده است اقدام میکند. هر چند صدام مدعی بود حمله به ایران در پاسخ به اقداماتی است که این کشور علیه عراق انجام میدهد و برخی تحلیلگران و رسانههای مخالف با حکومت ایران نیز معتقدند ایران با اقدامات و موضعگیریهایی عراق را تحریک به حمله به این کشور کرده است، در هر صورت، عراق آغازکننده جنگ و حمله سراسری به ایران بوده است.
معرفی عراق به عنوان آغازگر جنگ با ایران در سازمان ملل متحد
ایران هیچ اقدامی علیه عراق و منافع حکومت آن انجام نداده و مواردی که به عنوان اقدامات تحریک آمیز ایران علیه عراق ذکر شده است عمدتاً موضعگیریهای سیاسی بوده و معمولاً این قبیل اختلافات از طرق دیگری غیر از جنگ قابل پیگیری و حل و فصل است و هیچگاه مجوزی برای حمله یک جانبه به شهرها و اشغال آنها و کشتار مردم غیر نظامی و بمباران مناطق مسکونی و فرودگاههای غیر نظامی نمیشود. همچنانکه سازمان ملل متحد نیز عراق را به عنوان متجاوز و آغازگر جنگ با ایران معرفی کرده است.
به اعتقاد مقامات وقت ایران، انگیزه صدام از حمله به ایران فراتر از تصرف بخشی از خاک این کشور و یا مناقشات مرزی بر سر اروند رود یا اختلاف بر سر جزایر سهگانه در خلیج فارس و امثال آن بوده و صدام قصد براندازی و نابودی حکومت نوپای جمهوری اسلامی در ایران را داشته است زیرا صدام مدعی بود که ظرف سه روز تهران را فتح خواهد کرد، برخی مقامات دیگر عراقی از جمله طه یاسین رمضان معاون اول نخست وزیر عراق در شروع جنگ اعلام کرد: «این جنگ به پایان نخواهد رسید، مگر اینکه رژیم حاکم بر ایران به طور کلی منهدم شود» از سوی دیگر ارتش بعث عراق به مردم عادی و شهروندان غیر نظامی حملات هوایی و زمینی کرده و مال و جان و ناموس مسلمانان را در یک کشور اسلامی مورد تعرض قرار داده است.
دفاع ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای بسیج مردمی در برابر عراق، صرفاً دفاع از مرز جغرافیایی و آب و خاک یک کشور نبود بلکه دفاع از انقلاب اسلامی و دفاع از اسلام بود که در قالب یک حکومت در یکی از کشورهای جهان بر امور جامعه مسلمین تسلط یافته است. همچنین دفاع نیروهای مسلح ایران در برابر تجاوز عراق، دفاع از مال و جان و ناموس مسلمانان در برابر متجاوزان است. از اینرو، این دفاع، امری دینی و الهی و تکلیف شرعی است و در چارچوب وظایف دینی مسلمانان قابل تعریف است.
اولین بار امام خمینی(ره) در ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۰ به مناسبت سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اصطلاح «دفاعمقدس» را در خلال سخنانی به کار برد اما این عبارت ناظر به جنگ ایران و عراق نبود و دایرهای گستردهتر را داشت با این حال در تمام طول جنگ ایران و عراق و تا چند سال پس از آن، از اصطلاح «جنگ تحمیلی» برای نام بردن از این جنگ استفاده میشد و واژه «جنگ» به تنهایی نیز برای بیان این واقعه به کار میرفت تا اینکه بهتدریج و در سالهای بعد از جنگ به نام «هفته دفاعمقدس» تغییر یافت.
در فاصله ماههای مهر تا دی ۱۳۵۹ش، پس از سقوط خرمشهر، نزدیک به سه ماه عملیاتهایی برای آزادسازی شهر از طرف ارتش، سپاه پاسداران و نیروهای مردمی انجام شد، اما نتیجه مؤفقیتآمیزی حاصل نشد. پس از ماهها تصرف و اشغال شهر، در نهایت در طی عملیات گستردهای با نام عملیات «بیت المقدس» که ۲۵ روز به طول انجامید و در چهار مرحله اجرا شد، شهر به محاصره کامل نیروهای ایرانی درآمد و پس از انهدام قوای عراقی و اسارت شماری از نیروهای آن، در ۳ خرداد سال ۱۳۶۱ش، خرمشهر بهطور کامل آزاد شد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.
امام خمینی(ره) فتح خرمشهر را از امور مافوق طبیعت و از عنایات خداوند دانسته است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز حماسه آزادی خرمشهر را حادثهای بینظیر در تاریخ جهان قلمداد کرده و آن را پرچم سرافرازی و پایداری ملت ایران معرفی کرده است.
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جشن دختران «مثل ستاره» در اراک برگزار میشود
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- اجلاسیه شهدای دانشجو معلم در اراک برگزار میشود
- قاچاق کالا؛ چالشی برای اقتصاد و امنیت
- یک خبر موثق از عمان
- حضرت معصومه (س) الگوی شجاعت
- کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) در اراک
- مسائل کشور را به گفتگوها گره نزنیم
- یادواره شهدای ارتش اراک برگزار میشود
- حذف سوداگری؛ گامی بلند به سوی عدالت اقتصادی
- سرمازدگی محصولات کشاورزی در فراهان
- بازدید استاندار مرکزی از ماشینسازی اراک
- مکانیابی پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک مطابق قانون است
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- فرهنگ پهلوانی، الگویی جاودان
- مقابله با جنگ روانی دشمن نیازمند هوشیاری است
- اجلاسیه ۵۲ شهید دانشجومعلم استان مرکزی
آخرین اخبار
- تجهیز شبکه آفتاب به پخش HD
- افتتاح ۳۰ نیروگاه خورشیدی در فراهان
- خدمترسانی ۸۷ موکب استان مرکزی در اربعین
- چالشهای که پارک آبی اراک را تهدید میکند
- ارتباط نزدیک با جامعه امید را افزایش میدهد
- ایمنی کارگران بسیار مهم است
- حفاری ۱۳ حلقه چاه جدید برای تامین آب
- عبور از بحرانی کمآبی با اصلاح الگوی مصرف
- آموزش تابآوری هدف هلال احمر است
- پیشنهاد بازنگری در 4 فقره مقررات مخل کار
- پول بده در ورزش مدیریت کن
- دولت باید بهسرعت اصلاح مسیر کند
- آمریکا بنای دوستی با ملت ایران را ندارد
- تشدید فرونشست زمین در 4 شهرستان
- جشنواره ریواس در روستای «راوه»
- هوش مصنوعی و اکسیر حیات
- خلافت عثمان
- جشن وصال ۱۱۴ زوج اراکی
- ارائه بسته حمایتی به بیماران خاص
- فقرا را شریک زندگی خود سازید
- سوره «جن» آیه ۱۴ تا ۲۸
- جشن ازدواج آسان ۱۱۴ زوج اراکی
- اجرای ۱۰۰ برنامه در هفته فرهنگی تفرش
- شمیم عطر رضوی در ساوه پیچید
- حضور خادمان رضوی در خنداب
- همایش پیادهروی خانوادگی در شهر خنجین
- بیمارستان ولیعصر نیازمند حمایت است
- آیتالله حائری سیاستمدار خبره بود
- امام رضا (ع) راضی به رضایت الهی بود
- وجود حرم امام رضا (ع) برکت بزرگ است
- مشاهده بیشتر