درباره نویسنده
رهبر معظم انقلاب اسلامی:
ایمنی کارگران بسیار مهم است

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از کارگران کشور گفتند: برگرداندن تعداد زیادی از کارخانههای تعطیل و یا نیمه تعطیل در دولت شهید رئیسی یکی از افتخارات این شهید عزیز است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی سیدعلی خامنهای (مدظلهالعالی)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، امروز در دیدار جمعی از کارگران کشور گفتند: سیاستهای مغرضانهای که امروز در دنیا علیه ملتها به کار میرود؛ سعی میشود مسائل مربوط به فلسطین به فراموشی سپرده شود. نباید اجازه بدهند ملتهای مسلمان؛ نباید اجازه بدهند. با شایعههای گوناگون، با حرفهای گوناگون، با پیش آوردن مسائل جدید، حرفهای جدیدِ بیربط، بیمعنی، سعی میکنند ذهنها را از مسئله فلسطین منصرف کنند. ذهنها نباید از مسئله فلسطین منصرف بشود.
جنایتی که رژیم صهیونیستی در غزه، در فلسطین انجام میدهد، چیزی نیست که قابل صرف نظر کردن باشد. همهٔ دنیا باید در مقابلش بایستند.
هم در مقابل خودِ رژیم صهیونیستی بایستند، هم در مقابل حامیان رژیم صهیونیستی بایستند… آمریکاییها به معنای واقعی کلمه حمایت میکنند. حالا در عالم سیاست حرفهایی زده میشود، چیزهایی گفته میشود که ممکن است خلاف این را به ذهنها متبادر کند اما واقعیت قضیه این نیست؛ واقعیت این است که ملت مظلوم فلسطین، مردم مظلوم غزه امروز فقط با رژیم صهیونیستی روبرو نیستند با آمریکا روبرویند با انگلیس روبرویند.
بنده عقیدهام این است که به توفیق الهی، به عزت و جلال الهی، فلسطین بر اشغالگران صهیونیست پیروز خواهد شد. این کار اتفاق خواهد افتاد.
باطل جَوَلانی دارد، چند روزی جلوهای میکند لکن رفتنی است، قطعاً خواهد رفت، در این تردیدی نیست. این ظواهری که مشاهده میشود، حالا کارهایی میکنند و پیشرفتهایی در سوریه، در جاهای دیگر انجام میدهند، این دلیل قوت نیست بلکه نشانه ضعف است و موجب ضعف بیشتر هم خواهد شد انشاءالله.
امیدواریم ملت ایران و ملتهای مؤمن، این روز را، روز پیروزی فلسطین بر مهاجمین و بر غاصبان فلسطین را انشاءالله به چشم خودشان مشاهده کنند.
کارگر دو خصوصیت مهم دارد که این دو خصوصیت هر کدام یک حسنه است پیش خدای متعال. اول اینکه سعی میکند نان حلال را و رزق زندگی را با نیروی خودش به دست بیاورد. کَلّ بر دیگران نمیشود، مفتخوری نمیکند. چپاولگری نمیکند، از مال دیگران به سمت خودش نمیکشد، با نیروی خودش، نیروی کار انواع کارگرها هر کدام به نحوی. این یک حسنه است، این یک کار مهم است. انسان باید اینجور زندگی کند، این الگوست برای زندگی هر انسانی. متکّی به خود، متکّی به نیروی خود، زندگی را اینجور بگذراند. این یک خصوصیت.
خصوصیت دوم که آن هم حسنهٔ مهمی است، این است که کارگر نیازهای دیگران را برآورده میکند. شما برای مردم مصنوعات صنعتی، کشاورزی، خدماتی تولید میکنید در اختیار آنها میگذارید، یعنی به زندگی دیگران دارید کمک میکنید. از لحاظ انسانی این دو نقطه بسیار باارزش است، حسنه است. اگر فرض بفرمایید بخواهیم ما ارزشگذاری کنیم کسی هست که اهل عبادت و [مانند] اینهاست، منتها برای زندگی خودش و بقاء خودش و اهلش هیچگونه تلاشی انجام نمیدهد. کارگر از او افضل است. تلاش میکند، کار میکند این ارزشگذاری است.
مهمترین سرمایه کارگر است؛ ما با این سرمایه چه کنیم؟ این شروع وظایفی است که در قبال کارگران وجود دارد. این وظیفه یک بخشیاش ممکن است بعهدهٔ بندهٔ حقیر باشد، بخشی بعهدهٔ وزیر باشد، بخشی بعهدهٔ صاحب سرمایه و کارآفرین باشد، بخشی بعهدهٔ عموم مردم باشد، بخشی بعهدهٔ مطبوعات باشد. بالاخره وظایفی وجود دارد در قبال کارگر. کارگر برای اینکه بتواند درست کار بکند، بتواند هم کار را خوب از آب دربیاورد و به دیگران کمک برساند هم بتواند خودش سرپا بایستد نیازهایی دارد یکی از این نیازها امنیت شغلی است، یکی از این نیازها ایمنی بدنی است.
کار، یک ستون اصلی ادارهٔ زندگی بشر است. اگر کار نباشد زندگی بشر فلج میشود. سرمایه مسلّماً تأثیر دارد، علم مسلّماً تأثیر دارد. اما سرمایه و علم بدون نیروی کننده، بدون کارگر به هیچ کار نمیآید، هیچ فایدهای بر او مترتب نمیشود. کارگر روح میدهد به جسم سرمایه.
ما گفتیم امسال سرمایهگذاری برای تولید. خیلی خب، مهمترین سرمایه، کارگر است. سرمایهگذاری بکنند اما توجّه داشته باشند که این سرمایهگذاری، سرمایهگذاری مالی بدون ارادهٔ کارگر، بدون تواناییهای کارگر، بدون خواست کارگر به جایی نخواهد رسید.
یک مسئلهٔ دیگر، مسئلهٔ ایمنی کارگر است، ایمنی بدن کارگر. حالا البته خبرهای اسفبار معادن را در این دو سه ساله شنیدیم، اما فقط آنجا نیست، در جاهای دیگر هم به من گزارش شده. در کارخانههای دیگر هم مسئلهٔ ایمنی، مسئلهٔ بسیار مهمی است.
بایستی مراقبت بشود از لحاظ تأمین اجتماعی، از لحاظ رعایتهای فنی جوری رفتار بشود که ایمنی کارگران تأمین بشود.
اولین موضوع، امنیت شغلی است. کارگر باید بداند که سر این شغل خواهد بود، بتواند برنامهریزی کند. دغدغه نداشته باشد که حالا تا کی تا چند [وقت]، ادامهٔ این شغل او منوط و وابستهٔ به ارادهٔ دیگری نباشد. امنیت شغلی یعنی این. باید این امنیت را تأمین کرد.
به بهانههای گوناگون در یک دورهای چند سال قبل از این، کارخانههای متعددی تعطیل شد. این خب ضد امنیت شماست. گاهی میپرسیدیم که چرا؟ گزارش میآمد که فلان کارخانه تعطیل شد. میگفتیم چرا؟ بهانه میآوردند مواد اولیه نیست، ماشینها فرسوده است، چه است… چه است… خب البته اینها هست لکن اینها علاج دارد. باید علاج کنند. کارخانه را نباید تعطیل کنند. یک مواردی که من قبلاً هم اشاره کردم تعطیل کارخانهها یک حرکت خائنانه بود.
دستگاههای دولتی هم که خب وظیفه دارند، چه وزارت کار چه بعضی از دستگاههای دیگر باید جلوی این گرفته بشود؛ لذا در دولت شهید رئیسی طبق آماری که به ما دادند هشت هزار کارخانه را برگرداندند به کار، پس میشود. پس میشود کارخانهٔ تعطیل شده را یا کارخانهای را که با یک سوم ظرفیت یک چهارم ظرفیت کار میکند میشود آن را برگرداند به کار. یکی از افتخارات آن شهید عزیز همین بود؛ با بنده هم مکرر در میان گذاشته بود.
یک قلم مهم در مورد حمایت از کارگران مسئلهٔ مصرف تولیدات داخلی است که بنده چند سال است روی این دارم تکیه میکنم، تأکید میکنم. ما الان در برخی از اجناس و مسائل مربوط به زندگی، داخل منزل و چیزها، کیفیت محصولاتمان از خارج اگر بهتر نباشد، کمتر نیست. این را فرهنگ کنیم. این را به عنوان یک فرهنگ رایج، ایرانی وظیفهٔ خودش بداند که جنس ایرانی مصرف کند، مگر آنجایی که در داخل تولیدش نیست. آنجایی که در داخل تولید میشود، همه وظیفهٔ خودشان بدانند، وظیفهٔ خودشان بدانند، این را فرهنگ کنیم.
من شنیدم اخیراً یکی از دستگاهها اعلام کرده که ممنوعیت ورود محصولات دارای مشابه داخلی ممنوعیتش برداشته شد. چرا برداشته بشود؟ چرا برداشته بشود؟ آن چیزی که در داخل تولید میشود، آن را ترویج کنید. اگر کیفیتش خوب نیست، سعی کنید روی کیفیت کار بشود.
بنده اینجا چند سال قبل از این راجع به خودرو که میگفتند خودروهای داخلی مصرف بنزینش چنین است، فلان است، من گفتم خب اگر جوانهای ما میتوانند در حال محاصرهٔ اقتصادی و محاصرهٔ علمی که صاحبان دانش در دنیا درها را به روی دانشمند ایرانی و دانشجوی ایرانی میبندند، در این حالت دانشمند ایرانی میآید کارهای بزرگی را انجام میدهد که دشمنش میگوید «من به احترام این کار بلند میشوم میایستم»، تعجب میکند، اگر جوان ایرانی میتواند آن جور موشکی تولید کند، آن جور سلاحی تولید کند، آن جور محصولی تولید کند، خب میتواند خودرویی هم تولید کند که مصرفش کمتر باشد، تولیدش بهتر باشد. روی این کار کنید، روی این تکیه کنید. آن کاری که آسانتر هست این است که بگوییم خیلی خب، راه را باز کنیم از خارج وارد بشود. این به ضرر کشور است، این به ضرر جامعهٔ کارگری است، به ضرر کل کشور است.
یکی از کارهای مهم که به نظر من احتیاج دارد به یک برنامهریزی جامع و کامل از سوی مسئولین و خیلی به نفع کارگر است، هم به نفع کارگر است، هم به نفع کارفرماست، و آن این است که کارگر در سود حاصل از تولید شریک بشود.
اگر کارگر احساس کند که هر چه سود این جنس بیشتر بشود، سود او هم بیشتر خواهد شد، انگیزه پیدا میکند برای اینکه کار را بهتر از آب در بیاورد. یعنی این به کارگر انگیزه میدهد کار را بهتر، کاملتر، تمیزتر از آب در میآورد.
عقیدهام این است که به توفیق الهی به عزّت و جلال الهی فلسطین بر اشغالگران صهیونیست پیروز خواهد شد. این کار اتفاق خواهد افتاد.
باطل جَوَلانی دارد، چند روزی جلوهای میکند لکن رفتنی است، قطعاً خواهد رفت در این تردیدی نیست. این ظواهری که مشاهده میشود حالا کارهایی میکنند و پیشرفتهایی در سوریه و در جاهای دیگر انجام میدهند این دلیل قوّت نیست، بلکه نشانهٔ ضعف است و موجب ضعف بیشتر هم خواهد شد انشاءالله.
یک جمله عرض بکنم راجع به سیاستهای مغرضانهای که امروز در دنیا علیه ملتها بکار میرود. سعی میشود مسائل مربوط به فلسطین به فراموشی سپرده شود. نباید اجازه بدهند ملتهای مسلمان، نباید اجازه بدهند. با شایعههای گوناگون، با حرفهای گوناگون، با پیش آوردن مسائل جدید، حرفهای جدید بیربط، بیمعنی سعی میکنند ذهنها را از مسئلهٔ فلسطین منصرف کنند.
ذهنها نباید از مسئلهٔ فلسطین منصرف بشود. جنایتی که رژیم صهیونیستی در غزه، در فلسطین انجام میدهد چیزی نیست که قابل صرف نظر کردن باشد. همهٔ دنیا باید در مقابلش بایستند. هم در مقابل خود رژیم صهیونیستی بایستند هم در مقابل حامیان رژیم صهیونیستی بایستند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جشن دختران «مثل ستاره» در اراک برگزار میشود
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- اجلاسیه شهدای دانشجو معلم در اراک برگزار میشود
- قاچاق کالا؛ چالشی برای اقتصاد و امنیت
- یک خبر موثق از عمان
- حضرت معصومه (س) الگوی شجاعت
- کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) در اراک
- مسائل کشور را به گفتگوها گره نزنیم
- یادواره شهدای ارتش اراک برگزار میشود
- سرمازدگی محصولات کشاورزی در فراهان
- حذف سوداگری؛ گامی بلند به سوی عدالت اقتصادی
- بازدید استاندار مرکزی از ماشینسازی اراک
- مکانیابی پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک مطابق قانون است
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- فرهنگ پهلوانی، الگویی جاودان
- مقابله با جنگ روانی دشمن نیازمند هوشیاری است
- اجلاسیه ۵۲ شهید دانشجومعلم استان مرکزی
آخرین اخبار
- خدمترسانی ۸۷ موکب استان مرکزی در اربعین
- چالشهای که پارک آبی اراک را تهدید میکند
- ارتباط نزدیک با جامعه امید را افزایش میدهد
- ایمنی کارگران بسیار مهم است
- حفاری ۱۳ حلقه چاه جدید برای تامین آب
- عبور از بحرانی کمآبی با اصلاح الگوی مصرف
- آموزش تابآوری هدف هلال احمر است
- پیشنهاد بازنگری در 4 فقره مقررات مخل کار
- پول بده در ورزش مدیریت کن
- دولت باید بهسرعت اصلاح مسیر کند
- آمریکا بنای دوستی با ملت ایران را ندارد
- تشدید فرونشست زمین در 4 شهرستان
- جشنواره ریواس در روستای «راوه»
- هوش مصنوعی و اکسیر حیات
- خلافت عثمان
- جشن وصال ۱۱۴ زوج اراکی
- ارائه بسته حمایتی به بیماران خاص
- فقرا را شریک زندگی خود سازید
- سوره «جن» آیه ۱۴ تا ۲۸
- جشن ازدواج آسان ۱۱۴ زوج اراکی
- اجرای ۱۰۰ برنامه در هفته فرهنگی تفرش
- شمیم عطر رضوی در ساوه پیچید
- حضور خادمان رضوی در خنداب
- همایش پیادهروی خانوادگی در شهر خنجین
- بیمارستان ولیعصر نیازمند حمایت است
- آیتالله حائری سیاستمدار خبره بود
- امام رضا (ع) راضی به رضایت الهی بود
- وجود حرم امام رضا (ع) برکت بزرگ است
- مصرفگرایی کشور را تهدید و قناعت نجاتبخش است
- حل ناترازی انرژی با همت مردم و مسئولان
- مشاهده بیشتر