رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
معاون دادگستری استان مرکزی خبر داد:

تشکیل 12 کمیته‌ شناسایی آسیب‌های اجتماعی

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: ۱۲ کمیته شناسایی آسیب‌های اجتماعی در استان مرکزی با هدف ایجاد هماهنگی و همکاری بین دستگاه‌های مختلف برای کاهش آسیب‌های اجتماعی تشکیل شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محسن خیرمند امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران گفت: وحدت رویه‌ پیرامون تشکیل کمیته‌های مرتبط با آسیب‌های اجتماعی صورت گرفت؛ ما و دفتر استانداری مرکزی سال گذشته، در این زمینه به تفاهم رسیدیم و خوشبختانه جلسات مربوط به این کمیته‌ها در حال برگزاری است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی بیان کرد: ۱۲ حوزه آسیب اجتماعی شناسایی شده که برخی از آن‌ها مستقیماً آسیب نیستند، بلکه زمینه‌ساز آسیب‌ها هستند. برای هر یک از این ۱۲ حوزه، یک کمیته مسئول تعیین شده است. شورای هماهنگی در حوزه اعتیاد مسئولیت اصلی را بر عهده دارد و موظف است جلسات را برگزار کرده و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهد. برنامه‌ها باید شامل آگاه‌سازی، حمایت از افراد در معرض آسیب و توانمندسازی افراد آسیب‌دیده باشد.

وی افزود: هر دستگاهی متولی اصلی یک کمیته در نظر گرفته شده است و ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها را برعهده دارد و استاندار و دادستان استان قول داده‌اند که در صورت عدم عملکرد قابل قبول دستگاه‌ها، موضوع به معاون وزیر مربوطه ارجاع داده شود.

 خیرمند گفت: برای نخستین‌بار، تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه بین دادگستری استان، صدا و سیمای استان مرکزی و مرکز وکلای مشاور خانواده قوه قضائیه منعقد شد. هدف این تفاهم‌نامه تولید فیلم‌هایی با محتوای آگاهی‌بخش، بر پایه پرونده‌های واقعی بود. سریالی به نام دایره‌های قرمز با موضوع آگاهی بخشی به خانواده‌ها در زمینه مسائل قانونی و اجتماعی در ۷ قسمت و هر قسمت ۴۵ دقیقه در ساخته شده است به هر موضوع در دو قسمت پرداخته می‌شود و در هفته آینده در تهران از این اثر رونمایی خواهد شد و در شبکه استانی و یکی از شبکه‌های سیما پخش خواهد شد.

خیرمند اضافه کرد: برای نخستین بار، ارزیابی به سازمان‌های مردم‌نهاد سپرده شده و آن‌ها در مراحل پایش و مطالبه‌گری فعال خواهند بود.این حوزه‌ها شامل کودکان کار و خیابانی، طلاق، سالمندی، تکدی‌گری، حاشیه‌نشینی، حوزه دانش‌آموزی و فضای مجازی، مشروبات الکلی و خودکشی، و اعتیاد هستند. هدف ما ایجاد هماهنگی و همکاری بین دستگاه‌های مختلف برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: شرکت پشتیبان، مانند ایران کانون جهانگردی در استان مرکزی، دارای سامانه GPS است. در صورت اعلام خرابی یا تصادف، نزدیک‌ترین یدک‌کش از طریق جی‌پی‌اس شناسایی و اعزام می‌شود. همچنین، جلوی خودروها QR کد نصب شده که با اسکن آن، اطلاعات راننده، خودرو و تعرفه نمایش داده می‌شود.

وی افزود: در صورت شکایت، همه تماس‌ها ضبط می‌شوند و قیمت‌ها بر اساس نرخ مصوب اداره کل صنعت، معدن و تجارت قابل پیگیری هستند. اگر تعرفه‌ای بیش از نرخ مصوب دریافت شود، امکان شکایت به تعزیرات فراهم است.

احداث شهرکی برای ساماندهی صنف خرید و فروش ضایعات

در ادامه، خیرمند از احداث شهرکی برای ساماندهی صنف خرید و فروش ضایعات در جاده فراهان خبر داد و گفت: حدود ۹۰ درصد صنف ضایعات فعالیت قانونی دارند، اما ۱۰ درصد از آن‌ها در خرید اموال مشروبه مشارکت دارند که نیازمند برخورد هستند. شهرهایی مانند ساوه پیشتاز بودند و شهرک ضایعات ایجاد شده و همه واحدها به آن منتقل شدند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: در دلیجان و خمین نیز شهرک‌هایی فعال هستند، اما در اراک، به‌رغم حجم بالای فعالیت، شهرک ضایعات وجود ندارد. با ورود بخش خصوصی، طرح‌های زیرساختی آغاز شده و زمین برای واگذاری آماده است. اگر نهایی شود، طی کمتر از سه ماه اولین فاز شهرک احداث می‌شود و صنف ضایعات از بافت شهری خارج خواهد شد. ۴۳ واحد ضایعات غیرمجاز به‌ویژه در سه منطقه حاشیه‌ای اراک شناسایی شدند و برخی از آن‌ها به خرید مال مسروقه نیز می‌پرداختند. نتیجه این اقدامات کاهش ۴۰ درصدی سرقت‌های خرد در اراک بوده است.

هدف‌گذاری نصب ۲۵ دوربین جدید در جاده‌های استان مرکزی

وی خاطرنشان کرد: نصب دوربین‌های کنترل سرعت در جاده‌ها و درون‌شهر باعث کاهش سرعت و به تبع آن کاهش شدت تصادفات شده است. امسال هدف‌گذاری شده حدود ۲۵ دوربین جدید در جاده‌ها نصب شود، از جمله در مسیر اراک به تهران که هم‌اکنون حدود دو دوربین فعال دارد.

خیرمند گفت: شعار ما این است که در شهر نباید کسی بر اثر تصادف فوت کند. متأسفانه، در گذشته، کمربندی‌های شمالی و جنوبی اراک بیشترین آمار کشته‌ها را داشتند. در یک سال اخیر، در یک نقطه خاص بعد از پل فراهانی، چهار نفر جان خود را از دست دادند. ما باید با نصب سرعت‌گیرها و دیگر اقدامات ایمنی، این آمار را کاهش دهیم. هدف ما این است که متوسط سرعت در شهر به حد نرمال برسد.

 معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی بیان داشت: امیدواریم با فعال‌سازی دوربین‌ها در ورودی‌های شهر، بتوانیم ترددها را کنترل کنیم و از وقوع تصادفات جلوگیری کنیم. این کار کمی سخت است، اما با همکاری شهرداری‌ها، می‌توانیم به نتایج مطلوبی دست یابیم.

خیرمند گفت: با اصلاح هندسی و نصب نرده‌های ایمنی، آمار تصادفات در کمربندی «طرمزد» به صفر رسید. همچنین، دوربرگردان‌های جدیدی ایجاد شده که به بهبود ایمنی کمک کرده است. ما باید با استفاده از مشاوره‌های تخصصی و اجرای طرح‌های اقتصادی، به بهبود وضعیت جاده‌ها و کاهش تصادفات ادامه دهیم. طرح‌هایی که در گذشته نیاز به هزینه‌های میلیاردی داشتند، اکنون با هزینه‌های میلیونی اصلاح شده‌اند و این نشان‌دهنده عزم جدی ما برای حفظ جان شهروندان است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی همچنین در خصوص نگهداری حیوانات خانگی گفت: قانون داریم که مسئولیت نگهداری و کنترل حیوانات با صاحب آن‌هاست. در مواردی که حیوانات خطرناک به اماکن عمومی آورده می‌شوند، باید برخورد قضایی صورت گیرد. دادستانی با شورای فرهنگ عمومی مکاتبه کرده تا وظایف قانونی دستگاه‌ها مشخص شود. برخی موضوعات نیازی به قضایی شدن ندارند و باید از طریق کانال‌های اداری پیگیری شوند.

انتهای خبر/د

1404-04-31 12:20 شماره خبر : 14832

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.