درباره نویسنده
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی:
آمار ابتلا به سرطان در مرکزی بالا است

نماینده ولیفقیه در استان مرکزی گفت: آمار ابتلا به سرطان در استان مرکزی بیشتر از دیگر استانهای کشور است که دلیل اصلی این مهم، آلایندگی صنایع است، بنابراین مدیران وظیفه دارند نسبت به این امر چارهاندیشی کنند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی، صبح امروز، در آئین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علومپزشکی اراک، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات علیرضا عمانی رئیس سابق دانشگاه علومپزشکی و آرزوی موفقیت برای جواد نظری، سرپرست جدید دانشگاه علومپزشکی اراک گفت: مازوتسوزی نیروگاه شازند یکی از عوامل آلودگی هوای اراک است و دیگر کانونهای آلاینده این شهر باید شناسایی و کنترل شوند.
وی بیان کرد: کاهش و رفع آلودگی هوا در استان، نیازمند مشارکت جدی همه دستگاههای متولی و همکاری صنایع مختلف و آحاد مردم است.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی عنوان کرد: گسترش فضای سبز در غرب شهر اراک از منطقه چپقلی تا تلاب میقان به میزان ۱۰ هزار هکتار درختکاری مثمر، میتواند در این مهم اثرگذار باشد.
دری نجفآبادی اظهار کرد: برای گذار از این شرایط در آلودگی هوا باید همه مسئولان همکاری کنند و مردم هم با صرفهجویی در مصرف سوخت، نقشآفرینی کنند.
وی بیان کرد: آمار ابتلا به سرطان در استان مرکزی بیشتر از دیگر استانهای کشور است که دلیل اصلی این مهم، آلایندگی صنایع است، بنابراین مدیران وظیفه دارند نسبت به این امر چارهاندیشی کنند.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی تصریح کرد: آب آشامیدنی استان، دارای آرسینیک است و میزان آب ذخیره در سد کمال صالح اراک بسیار کم شده و اگر بارندگی اندک باشد فاجعه است، بنابراین لازم است تا صرفهجویی انجام شود.
دری نجفآبادی عنوان کرد: باید هوا، آب و غذا از عناصر بهداشتی برخودار باشد و در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بهداشت مهمتر از درمان است.
با وجود اینکه جمعیت اراک کمتر از یک میلیون نفر است، به دلیل آلودگی هوا، بهعنوان یکی از کلانشهرهای کشور شناخته شده است. این اقدام به منظور بهرهمندی از امتیازاتی است که به کلانشهرها تعلق میگیرد و امید میرود که به کاهش آلودگی هوای این شهر کمک کند.
اگرچه به نظر میرسد تعداد روزهای ناسالم در اراک نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته، اما به نظر نمیرسد که عنوان کلانشهر در این سالها توانسته باشد مشکلی از آلودگی این شهر را حل کند.
در سالهای اخیر، همواره به سوختهای فسیلی برای تأمین برق وابسته بودهایم و به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پیش نرفتهایم، این در حالی است که انتقال به انرژیهای پاک، یکی از اصلیترین راهکارها برای کاهش آلودگی هوا و بهبود شبکه برق و گاز به شمار میرود، اما در این زمینه سرمایهگذاری کافی صورت نگرفته است.
انتهای خبر/
تأکید بر ایجاد فضای شاداب و ارتقای علمی در دانشگاهها
سید جلیل حسینی، با اشاره به اهمیت ایجاد فضای شاداب و توجه ویژه به مسائل فرهنگی در دانشگاهها، تأکید کرد: مدیریتهای دانشگاهی باید با برنامهریزی مناسب، فضایی پویا و آرامشبخش برای دانشجویان و اساتید ایجاد کرده و به مسائل فرهنگی توجهی جدی داشته باشند.
وی با تمجید از عملکرد موفق این دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی یکی از مجموعههای پیشرو در کشور است و حفظ این جایگاه مستلزم فراهم آوردن آرامش و انگیزه برای اساتید و دانشجویان به عنوان پایههای اصلی دانشگاه است.
حسینی با اشاره به نقش مهم وزارت بهداشت در حمایت از جامعه دانشگاهی، تصریح کرد: وزارت بهداشت با تمام توان از رشد علمی و تحقیقاتی حمایت میکند تا دانشجویان و اساتید بتوانند خدمات مؤثرتری به مردم ارائه دهند.
وی در ادامه، به عوامل مؤثر بر سلامت جامعه اشاره کرده و افزود: تنها ۲۵ درصد بیماریها در حیطه مسئولیت وزارت بهداشت است، در حالی که ۷۵ درصد آنها ناشی از عوامل بیرونی همچون آلودگی هوا، تصادفات و کیفیت مواد غذایی است.
معاون آموزش وزارت بهداشت با تأکید بر ظرفیتهای دوره فعلی گفت: انتخاب ریاستجمهوری از میان جامعه طبیبان، فرصتی استثنایی برای پیشبرد عدالت و رفع نابرابریها در حوزه سلامت است؛ امید میرود شورای امنیت و سلامت غذا نیز با عملکردی مؤثر، در کاهش بیماریها نقشآفرین باشد.
حسینی در پایان، با اشاره به سیاستهای کلان وزارت بهداشت و برنامهریزی برای رفع مشکلات حوزههای علوم پایه و بالینی، اظهار داشت: هدف نهایی ما ایجاد محیطی شاداب و پویاست تا اساتید و دانشجویان در کنار یکدیگر، به بهترین شکل در زمینههای علمی، پژوهشی و خدمات بهداشتی و درمانی فعالیت کنند؛ با این رویکرد، شاهد تحولات بزرگ در نظام سلامت کشور خواهیم بود.
سلامت پایدار جامعه در گرو برنامهریزی دقیق است
ولیالله بیاتی، با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در حوزه سلامت، گفت: امیدوارم با همکاری و انسجام تیمهای گذشته و فعلی، مشکلات این حوزه به زودی برطرف شود؛ مجمع نمایندگان نیز با همافزایی و هماهنگی کامل، در کنار مسئولان حوزه بهداشت و درمان قرار دارد.
وی با تقدیر از زحمات کادر درمان و پرستاران استان افزود: تلاشهای شبانهروزی این عزیزان در شرایط سخت، شایسته تقدیر و ستایش است.
بیاتی در ادامه با اشاره به اهمیت آموزش و بهداشت بهعنوان ارکان اصلی سلامت گفت: بخش بهداشت و آموزش از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید اقدامات پیشگیرانه و فرهنگسازی را از ابتدا در اولویت قرار دهیم؛ سلامت پایدار جامعه در گرو برنامهریزی دقیق در این حوزههاست.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی با تأکید بر لزوم توسعه عدالت در توزیع خدمات بهداشتی و درمانی در شهرستانهای استان، خاطرنشان کرد: لازم است امکانات و خدمات بهصورت عادلانه در اختیار تمام شهرستانها قرار گیرد تا تمامی مردم استان از این خدمات بهرهمند شوند.
وی در پایان تأکید کرد: مجمع نمایندگان استان با همکاری نزدیک و برنامهریزیهای هماهنگ، برای ارتقای نظام سلامت و رفع چالشهای پیشرو گامهای مؤثری برخواهد داشت.
انتهای خبری/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- طلا، فلزی گرانبها در برابر تحریم است
- ذخایر استراتژیک کشور تأمین شده است
- هلیکوپتر ایرانی بر بام سرخ فرود آمد
- هشدار 5 روزه گرد و خاک برای مرکزی
- برپایی هنر آئینی تعزیه در فراهان
- شام غریبان حسینی در فراهان
- اجتماع عاشورائیان در فراهان
- شام غریبان در ساوه با نوای «ای ایران»
- خروش حسینی در دل روستای دمورچی ساوه
- مراسم شام غریبان حسینی در داودآباد
- مشاهده بیشتر