درباره نویسنده
لبخند دولت در واکنش به ابزار فشار FATF

در حالی دولت نسبت به پیوستن به کنوانسیون بین المللی FATF نگاه خوشبینانهای دارد که به نظر میرسد این اقدام بیش از آنکه منافع ایران را تامین کند زمینهای برای تامین منافع غرب باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در حالی طی هفتههای اخیر موضوع پیوستن به معاهده بینالمللی FATF به موضوع مهم در داخل کشور و خارج از مرزهای ایران تبدیل شده است که موضع گیری نسبت به آن از سوی بسیاری از چهرههای داخلی و خارجی در رسانهها مورد ارزیابی قرار میگیرد.
در داخل با وجود دیدگاههای مختلف نسبت به رد یا قبول پیوستن به این معاهده اما رهبر انقلاب بر بررسی مجدد لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کردند.
همین امر موجب شد که بررسی کارشناسی این لوایح یک بار دیگر در دستور کار کمیسیونهای تخصصی مجمع قرار گیرد، این خبر را روز یکشنبه سید محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد.
بسیاری بر این باورند که بررسی دوباره این لوایح در مجمع به دنبال پافشاری دولت بر پیوستن به FATF است موضوعی که بارها از سوی اعضای مختلف دولت به عنوان تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی مطرح شده است.
عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم معتقد است که حل مسئله FATF میتواند بسیاری از مسائل ما را حل کند.
همتی پیشتر گفته بود که تحریم و قرارگیری در لیست سیاه FATF جذب سرمایه خارجی برای کشور را دشوار کرده بنابراین باید با همکاری بیشتر و روابط منطقهای بتوانیم، جذب سرمایه بیشتری داشت باشیم.
آنچه روشن است به نظر میرسد دولت چهاردهم با فشار برخی جریانات سیاسی خاص در تلاش است تا مسیری که دولت روحانی در طول ۸ سال در مواجهه با سیاستهای غرب طی کرد را دوباره احیا کند.
مسعود پزشکیان نیز در ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم در جریان نشیت خبری با رسانهها گفته بود «چارهای نداریم جز آنکه FATF را حل کنیم، اگر بتوانیم FATF و برجام را حل و روابطمان را با دنیا اصلاح کنیم، میتوانیم به اهداف چشمانداز برسیم.»
پذیرش FATF قمار بدون تضمین!
نگاه خوش بینانه به موضع پیوستن به معاهده بینالمللی گروه ویژه اقدام مالی در دولت اما علاوه بر آنکه یادآور سیاست ۸ ساله دولت روحانی در اعتماد به غرب است بلکه با سیاستهایی که غرب آن را دنبال میکند تعارض منافع دارد.
دولت چهاردهم به دنبال اجرای استاندارهای FATF است و از این مسیر توسعه اقتصادی را هدف گرفته است این در حالی است که غرب و به ویژه دولتمردان آمریکایی اهداف به جز ایجاد گشایشهای اقتصادی در ایران را دنبال میکنند.
استیون منوچین، وزیر خزانه داری دولت نخست ترامپ در سال ۲۰۱۹ در اظهاراتی گفته بود که آمریکا از طریق FATF به دنبال کشف و مسدودسازی راههای دور زدن تحریم هاست.
یک سال بعد از این اظهارات وزارت خزانه داری آمریکا در گزارشی آورد که استانداردهای FATF با اطلاعات هدفمند موسسات مالی خود را مسلح میکنند و میتوانند با شناسایی شرکتهای پوششی که به نیابت از افراد تحریم شده اقدام میکنند در حوزه قضایی در سراسر جهان وارد عمل شوند.
این گزارش وزارت خزانه داری آمریکا اعتراف سیاستهای اجرایی غرب برای تحمیل FATF به کشورهای جهان است تا از این طریق بر کلیه مسیرهای تجاری و اقتصادی آنها تسلط داشته باشند.
حال اما در شرایطی که ایران تحت شدیدترین تحریمهای آمریکایی قرار دارد بهترین مسیر برای افشای راهکار دور زدن تحریمها، پیوستن به FATF است.
موضوعی که به باور بسیاری از چهرههای اصلاح طلب نوعی قمار در سیاست خارجه ایران به شمار میرود قماری که هیچ ضمانتی برای ایجاد گشایشهای اقتصادی پس از آن وجود ندارد و تنها دستاوردش برای کشور مسدود شدن راه دور زدن تحریمها خواهد بود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- شکست دشمن در ایجاد شکافهای اجتماعی
- نهضت عاشورا، زندهترین حماسه تاریخ
- حق بر باطل پیروز است
- سوره «بقره» آیه ۵۸ تا ۶۱
- افتتاح چند طرح با حضور وزیر نیرو
- ضرورت احداث سالانه ۶۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید
- آغاز ساخت ۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ساوه
- پیشرفت ۳۸ درصدی طرح انتقال آب به ساوه
- آبرسانی به ساوه نیازمند ۲ هزار میلیارد اعتبار
- آئین کلنگزنی بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در ساوه
- مشاهده بیشتر