رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است

شلیک به ترامپ و شروع جنگ داخلی آمریکا

رسانه‌های آمریکایی هشدار دادند که «مردم آمریکا در لبه پرتگاه قرار دارند و بیم آن می‌رود که انتخابات به سمت پایانی هولناک و بسیار ناخوشایند در حرکت است.»

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ به نقل از خبرگزاری فارس، لحظاتی پس از تیراندازی به سمت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا در یک گردهمایی انتخاباتی در «پنسیلوانیا»، طوفانی از اظهار نظرهای متعارض درباره این حادثه شبکه‌های اجتماعی را فراگرفت و پست‌هایی منتشر شد که میلیون‌ها بازدید را به خود اختصاص داد.

ترامپ پس از آن‌که مداوای زخم ناشی از شلیک گلوله که موجب آسیب دیدن بخشی از گوش راستش شده بود، از بیمارستان مرخص شد.

در این بین بخش قابل توجهی از کاربران فضای مجازی آمریکا ادعا کردند که «جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا عامل این تیراندازی بوده و این ترور را تدارک دیده است.» 

درحالی که بسیاری دیگر این حادثه را نمایشی ترتیب داده شده از سوی خود ترامپ عنوان کرده بودند. موضوعی که باعث شد، کارشناسان نسبت به بروز جنگی داخلی در آمریکا و دستکم در فضای هشدار دهند.

در این راستا، تنها دقایقی پس از حادثه تیراندازی به سمت ترامپ، اینفلوئنسرهای رسانه‌های اجتماعی جناح راست و جمهوری‌خواه شروع به القای این موضوع کردند که شخصیت‌های قدرتمند جناح چپ و دمکرات مستقیم یا غیرمستقیم مسئول این سوءقصد هستند.  

«مایک کالینز»، نماینده جمهوری‌خواه ایالت جورجیا، نوشت: «این جو بایدن بود که دستور حمله را داده بود» و «جی دی ونس»، سناتور ایالت اوهایو و یکی از رقبای اصلی تصدی پست معاونت ریاست جمهوری ترامپ در پلتفرم ایکس گفت که «گفتمان کمپین بایدن در کارزار انتخاباتی مستقیماً منجر به سوء قصد علیه ترامپ شده است.» 

در همین حال، «رونی جکسون»، نماینده جمهوری‌خواه تگزاس، به چهره‌های چپ‌گرای ناشناسی اشاره و آن‌ها را «مسئول مستقیم» این حادثه کرد.  

این اظهار نظرها طبق داده‌های پلت فرم رسانه‌های اجتماعی، بیش از ۷٫۳ میلیون بازدید داشتند.

«مایک ترنر»، نماینده جمهوری‌خواه کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان، گفت که «دموکراسی ما به لطف دونالد ترامپ از یک گلوله جان سالم به در برد» در جریان تیراندازی در منطقه باتلر در غرب پنسیلوانیا.

در مقیاس گسترده‌تر و در سراسر پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، یکی از کاربران TikTok با نام @theoldermillenial. 1 و ۱٫۲ میلیون دنبال‌کننده نوشت: «فکر می‌کنم، روند پرونده‌های موجود در دادگاه خوب پیش نرفته، به همین دلیل آن‌ها تصمیم گرفتند، روش دیگری را امتحان کنند "فراموش نکنید، این کاری است که چپ‌ها می‌توانند انجام دهند.» 

Shadow of Ezra, یک حساب ناشناس 

دیگر نیز آن را توطئه‌ای از سوی دمکرات‌ها دانست و خطاب به جمهوری‌خواهان و حامیان ترامپ نوشت: «این بهایی است که شما برای سرنگون کردن پدوفیل‌های شیطان‌پرست می‌پردازید» که بیش از ۲٫۵ میلیون بازدید داشت.

پس از این حادثه کانال‌های راست افراطی در فضای مجازی به شدت فعال شدند و درحالی که مملو از شوک، خشم و تئوری‌های بودند، دعوت به جنگ داخلی کردند. برخی از آن‌ها با متهم کردن جنبش ضدفاشیست (Antifa) و دولت در سایه بایدن از برتری سفیدپوستان بر دیگر نژادها سخن گفتند.

«جکسون لامر»، رهبر یکی از گروه‌های راست افراطی طرفدار ترامپ در اوکلاهما، با ارسال ایمیلی برای مشترکان ظرف دو ساعت پس از حادثه نوشت: «آن‌ها خواهان جنگ داخلی هستند، پس پیش به سوی جنگ داخلی، ما باید پیروز شویم. دولت در سایه شکست خورده است از رئیس جمهور ترامپ محافظت کنید.» 

«لورا لومر»، اینفلوئنسر محافظه کار و «اریک اریکسون» مجری رادیو، بایدن را مقصر دانستند.

اکانت دست راستی «El Donaldo Trumbo» نیز عکسی از «جان اف. کندی» از روز ترورش با متن زیر منتشر کرد: «امروز روز تو نیست، دولت در سایه!» 

از سوی دیگر، دموکرات‌ها، دونالد ترامپ را به جوسازی سیاسی و تشدید تنش‌ها متهم و تأکید کردند که به جو بایدن چندین بار درباره خطر هرج و مرج سیاسی هشدار داده‌اند.

در مقابل این اظهار نظرها کلمه «Staged» نیز ساعاتی پس از حادثه تیراندازی به سمت ترامپ به طور گسترده در ایکس منتشر شد و کاربران بسیاری این حادثه را «ساختگی» دانستند. هزاران نفر عبارت «ادعاهای بی‌اساس» را بازنشر و تأکید کردند که تیرهای شلیک شده از یک اسلحه BB بوده است.

این کاربران تأکید داشتند، حادثه شلیک به سمت ترامپ اقدامی از پیش برنامه‌ریزی شده توسط خود ترامپ بود تا شانس پیروزی خود در انتخابات را افزایش دهد.

آن‌ها در این زمینه به تنها برداشتن زخمی کوچک از ناحیه گوش ترامپ اشاره کرده و یکی از کاربران در این زمینه نوشت که نیروهای امنیتی در تمرین‌های خود از نوعی گلوله‌های پلاستیکی استفاده می‌کنند که به فرد آسیب نمی‌زند، ترامپ نیز در این حادثه از این گلوله‌ها استفاده کرده بود.

کاربر دیگری نوشت: «اگر ترامپ از ناحیه گوش زخمی واقعی برداشته باشد، باید مدت‌ها روی تارهای صوتیش تأثیر بگذارد و نتواند، صحبت کند، درحالی که در این حادثه شاهد چنین چیزی نبودیم.» 

در برابر این اظهار نظرها، کاربران دیگری به نظریه توطئه روی آورده و خاطرنشان کردند که ترامپ در معرض حادثه ترور واقعی بود و دلیل آن گلوله دومی بود که به ژاکت ضد گلوله‌اش اصابت کرد.

برخی نیز مسئولیت این حادثه را متوجه تیم امنیتی ترامپ دانستند و این سؤال را مطرح کردند که چگونه تیم وی اجازه داده، فردی حامل سلاح به تجمع انتخاباتی ترامپ نزدیک شود

گروهی از کاربران هم از عدم بازبینی محل برگزاری تجمع به ویژه پشت‌بام‌ها و قرار دادن نیروهای امنیتی در آن نقاط ابراز تعجب کردند.

«بلکی هیل»، افسر بازنشسته یگان تک‌تیراندازان ارتش آمریکا در حساب شخصی خود در ایکس نوشت: شکاف امنیتی بزرگی حین سخنرانی ترامپ رخ داد تا جایی که تک‌تیرانداز تنها ۱۳۰ متر با وی فاصله داشت.

بسیاری از کاربران نیز تأکید کردند، اگر ثابت شود، این حادثه ترور نافرجام بوده، بزرگترین تبلیغات برای کمپین انتخاباتی ترامپ است و دولت در سایه در ورطه بزرگی گرفتار شده و باید خط مشی و روند خود را برای خلاص شدن از ترامپ تغییر دهد.  

در این بین گروهی از کاربران نیز تأکید کردند که این حادثه چه از سوی ترامپ تدارک دیده شده باشد و یا واقعا یک ترور نافرجام بوده باشد، کاملا به سود وی رقم خورده و راه بازگشتش به کاخ سفید را هموار کرده است.  

«دیو پورتنوی»، بنیانگذار Barstool Sports از جمله این کاربران بود که ضمن ستودن واکنش ترامپ بعد از حادثه، در صفحه رسمی خود در ایکس نوشت: «انتخابات به نفع ترامپ برگزار خواهد شد» و در ادامه افزوده بود: «آنها [دموکرات‌ها] اکنون نمی‌توانند او را شکست دهند.» 

اما «باتی دیونس»، دختر دونالد ریگان، رئیس جمهور پیشین آمریکا نیز در واکنش به این حادثه نوشت: «این حادثه سرنوشت یک ملت را تغییر می‌دهد.» 

وی با اشاره به این‌که اکنون آمریکا بیش از هر زمان دیگری خشن و عصبانی است، افزود: «نمی‌دانم این حادثه چه تأثیری روی ترامپ دارد و چگونه وی را تغییر خواهد داد اما امیدوارم، این حادثه مردم آمریکا را تغییر دهد، به ویژه هم اکنون که بیش از هر زمان دیگری از هم کینه دارند، رو به روی هم قرار گرفته‌اند و تلاش دارند، سلاح به دست آوردند و با شلیک روی انتخابات تأثیر بگذارند

تقابل رسانه‌ها و نشریات

این حادثه علاوه بر تقابل کاربران مجازی، تقابل رسانه‌ای و مطبوعاتی در آمریکا را نیز به دنبال داشت؛ «واشنگتن پست» در گزارشی نوشت: «اطلاعات نادرست درباره این حادثه باعث شکل‌گیری تئوری توطئه و انتشار آن در بسیاری از رسانه‌ها شد.  

تئوری که دولت در سایه، جو بایدن، رئیس‌جمهور و سرویس‌های اطلاعاتی و سری را به دست داشتن در این حادثه متهم می‌کرد.» 

واشنگتن پست در گزارش دیگر خود درباره این حادثه به دیدگاه‌های طرفداران ترامپ اشاره می‌کند که گفته بودند، دلیل این حادثه خشونت‌آمیز، برداشت‌ها دموکرات‌ها از ترامپ است که وی را تهدیدی برای دموکراسی و آزادی می‌دانند.

اما «نیویورک تایمز» در واکنش به حادثه شلیک به سمت ترامپ نوشت: «بسیاری از کاربران فضای مجازی که در میان آن‌ها شخصیت‌های سیاسی نیز دیده می‌شوند، به اتهام زنی علیه یکدیگر پرداختند.  

بسیاری دیدگاه ترامپ را پیش گرفتند که دولت در سایه و یا باند داخل دولت بایدن را متهم به دست داشتن در این حادثه می‌کرد تا مانع بازگشت ترامپ به کاخ سفید شوند.

نیویورک تایمز در بخشی از گزارش خود به «بهره‌برداری رسانه‌ای» ترامپ از حادثه اشاره می‌کند که اصرار داشت، در میان تیم امنیتی خود با صورتی خونی عکس بگیرد و مشت گره کرده خود را به طرفدارانش نشان دهد و مخالفانش را به مبارزه بطلبد.  

در این زمینه، «روبرتا براگا»، بنیانگذار مؤسسه دموکراسی دیجیتالی قاره آمریکا، در حساب کاربری خود در پلتفرم ایکس نوشت: «به زودی اطلاعات نادرست در مورد این‌که چه کسی پشت تیراندازی بوده، چه کسی آن را ترتیب داده است، منتشر خواهد شد، لطفا به زبان بدن ترامپ توجه کنیم.» 

«نیوزویک» در تأیید اظهارنظرهای نیویورک تایمز درباره حادثه تیراندازی به سمت ترامپ، در گزارشی تأکید می‌کند که ترامپ به خوبی با زیر و بم رسانه‌ای مدرن آگاه است، ببینید، چگونه تصویری که از وی با مشت گره کرده و صورت خونین گرفته شد، پس از حادثه گرفته شد، به سرعت به نماد تبدیل شد.

«سی‌ان‌ان» در گزارشی هشدار داد که این حمله «باب ترسناک را در سیاست آمریکا باز می‌کند» و خاطرنشان کرد: «تلاش برای ترور ترامپ باب جدید و تاریکی از نفرت و خشونت سیاسی را در آمریکا باز می‌کند، کشوری که مردمش با یکی از پرتنش‌ترین دوره‌های عصر معاصر مواجه هستند و به شدت دو قطبی شده است.»

اما «وال استریت ژورنال» هشدار داد که «مردم آمریکا در لبه پرتگاه قرار دارند و بیم آن می‌رود که انتخابات به سمت پایانی هولناک و بسیار ناخوشایند در حرکت است.» 

این نشریه بر این باور است که «درباره حادثه تیراندازی به سمت رئیس جمهور سابق و شاید آینده آمریکا اغراق بسیاری صورت گرفته و این احساس را در میان بسیاری از آمریکایی‌ها به وجود آورده که انتخابات ریاست جمهوری امسال به سمت پایان ناخوشایند و بدی پیش می‌رود.

انتهای خبر/

1403-04-26 13:11 شماره خبر : 6837

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.