درباره نویسنده
یادداشت؛
زندگی با آیهها گامی در مسیر انسانسازی

طرح «زندگی با آیهها» با هدف ترویج مفاهیم قرآنی و تربیت انسانهای متعهد، فعالیتی ارزشمند و انسانساز است که نیازمند توجه و حمایت همگانی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی در یادداشتی نوشت: طرح «زندگی با آیهها»، ابتکاری نوین در عرصه آموزش و فرهنگسازی دینی، با هدف ترویج مفاهیم عمیق قرآنی و تربیت انسانهای متعهد و مسئولیتپذیر است که باید مورد توجه آحاد مردم قرار گیرد.
زندگی با آیهها، صرفاً یک برنامه آموزشی نیست، بلکه یک حرکت فرهنگی و تربیتی است که هدف آن، نهادینه کردن ارزشهای قرآنی در زندگی فردی و اجتماعی افراد است. ما معتقدیم که با عمل به آموزههای قرآن کریم، میتوانیم جامعهای سالمتر، پویاتر و اخلاقیتر داشته باشیم.
آیه ۱۷۷ سوره مبارکه بقره یکی از آیات پرکاربرد در زندگی اجتماعی انسانها است در این آیه خداوند منان ۱۵ صفت نیک را در سه بخش ایمان، عمل و اخلاق بیان نموده است. در بخش ایمان، به مسئله ایمان به خدا، فرشتگان، انبیاء، قیامت و کتب آسمانی اشاره شده و در بخش عمل، به مسائل عبادی مانند نماز و اقتصادی مانند زکات و اجتماعی مانند آزاد نمودن بردگان و نظامی مانند صبر در جبهه و جنگ و روحی وروانی مثل صبر در برابر مشکلات اشاره شده است و در بخش اخلاقی به وفای به عهد و دل کندن از مادّیات و ترحّم به فقرا اشاره شده است.
ایمان به خدا، سبب خضوع در برابر حقّ و عدم تسلیم در برابر طاغوتهاست. ایمان به قیامت، موجب وسعت دید و بلندی همّت میگردد. ایمان به وجود ملائکه، نشانهی ایمان به تشکیلات ماورای طبیعت است. ایمان به انبیاء، ایمان به وحی و جریان هدایت در طول تاریخ است و دلیل بر اینکه انسان در این جهان رها و بیبرنامه نبوده است.
انفاق، بیانگر تعاون و نوع دوستی، و نماز، پیوند مستقیم با خدا، و زکات برنامهریزی برای حل مشکل محرومان، و وفای به عهد موجب تحکیم ارتباطات، و صبر عامل آبدیده شدن انسانهاست.
این آیه مسیر انسان را هم در مبانی اعتقادی و پایبندی به اصول اساسی توحید، نبوت، ملائکه مقربین و کتابهای آسمانی روشن نموده است و در میدان عمل نیز به خوبی انسان به انفاق در راه خدا و دستگیری از محرومان و در راه ماندگان هدایت میکند.
در بخش دیگری از این آیه مبارکه به وفای به عهد که یک اصل کاربردی در زندگی فردی و اجتماعی است اشاره شده که این مهم میتواند در زندگی زناشویی، فعالیتهای اقتصادی و شرکای تجاری و عهد و پیمان حکومت بر مردم و مردم به حکومت به خوبی تجلی پیدا کند.
صبر و شکیبایی در سختیها، تنگناها، مشکلات اقتصادی و بیماری نیز از دیگر مسائلی است که در این آیه مبارکه مورد تاکید قرار گرفته است.
خداوند در این آیه انسانهایی را که نماز بپا دارند، در مشکلات صبور و شکیبا باشند، به اصول و مبانی اعتقادی داشته باشند و به عهد و پیمان خود پایبند باشند را راستگویان و پرهیزکاران خطاب نموده است.
مفاهیم بلند اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و مجاهدت در راه خدواند به طور کامل در این آیه شریفه وجود دارد و مؤمنان میتوانند این کلام نورانی را حفظ کرده و در زندگی فردی و اجتماعی خود بکار ببندند.
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- خدایا به ما صبری عنایت بفرما
- سوره «بقره» آیه ۱۴۶ تا ۱۵۳
- جنگ ۱۲ روزه متأثر از مکتب عاشورا بود
- قطع برق ۱۰۰ اداره پرمصرف استان مرکزی
- ۱۱۴ مصدوم در یک شبانهروز در استان مرکزی
- کمآبی زنگ هشدار برای سکونتپذیری پایدار شهر «امیرکبیر»
- مقاومت ۱۲ روزه تجلی قیام کربلا
- پاسخ ۱۸۰۰ استاد دانشگاه به بیانیه ۱۸۰ استاد
- شباهت برنج پاکستانی و ایرانی باعث سوءاستفاده میشود
- هشدار رگبار و باد شدید در ۱۵ استان
- مشاهده بیشتر