درباره نویسنده
مسئول سابق مرکز نجوم استان مرکزی:
خیام نابغه علم نجوم بود

مسئول سابق مرکز نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: خیام نیشابوری نابغه علم نجوم بود و سرپرستی رصدخانه اصفهان را برعهده داشت.
افروز اموری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: بهمناسبت بزرگداشت حکیم عمر خیام که منجم نابغه و ناشناخته ایرانی است درصدد هستم تا کمی از این علم صحبت کنم. علم نجوم و اخترشناسی هر دو به یک معنا هستند و به مطالعه اجرام آسمانی میپردازند. این علم به بررسی موقعیت، تغییرات، حرکت و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی اجرام آسمانی از جمله ستارهها، سیارهها، دنبالهدارها، کهکشانها و رویدادهای آسمانی میپردازد.
مسئول سابق مرکز نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی بیان کرد : تاریخ نجوم به زمان درک انسان از کیهان بازمیگردد. زمانی که انسان توانست بین نظم زندگی خود و نظم عالم ارتباط برقرار کند، توجهش به این علم جلب شد. این موضوع به حدود ۶ هزار سال پیش برمیگردد. انسانهای اولیه با توجه به نیاز به شناخت چرخههای طبیعت، به این علم توجه کردند و از آن زمان تاریخ علم نجوم آغاز شد.
وی اظهار کرد: در تفاوت سیارات و ستارهها باید گفت؛ اجرام آسمانی بسته به نوع ماده تشکیلدهنده، حرکت و شکلگیریشان متفاوت هستند. سیارات از خود نوری ساطع نمیکنند، اما ستارگان نور دارند. نور ستارگان نیز با توجه به طول عمرشان تغییر میکند.
اموری ادامه داد: منظور از قوانین کیهانی نیوتن، همان سه قانون حرکت نیوتن است که بنیان مکانیک را تشکیل میدهند و رابطه بین نیروهای وارد شده بر اجسام و حرکت آنها را بیان میکنند. قانون اول نیوتن: هر جسم در حال سکون یا حرکت یکنواخت روی خط مستقیم به همان حالت باقی میماند مگر اینکه نیرویی خارجی به آن وارد شود. قانون دوم نیوتن: تغییر حرکت همواره متناسب با نیروی محرکهای است که به جسم وارد میشود. قانون سوم نیوتن: قانون کنش و واکنش.
مسئول سابق مرکز نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی تصریح کرد: محاسبه فاصله اجرام آسمانی با روشهای مختلفی انجام میشود. برای اندازهگیری فاصله سیارات نزدیک از ارسال و دریافت امواج راداری استفاده میکنیم. برای سیارات دورتر از قانون سوم کپلر استفاده میشود. برای ستارگان نزدیک از روش اختلاف منظر استفاده میشود، که مشابه روشی است که ما با دو چشم خود فاصله اجسام را درک میکنیم. با استفاده از اختلاف موقعیت ستاره نسبت به ستارگان دوردست در زمانهای مختلف، فاصله آن را محاسبه میکنیم.
وی اضافه کرد: سیاهچالهها اجرام آسمانی هستند که از فروپاشی ستارههای پرجرمتر از ستارههای نوترونی به وجود میآیند. این ستارهها نیروی گرانشی بالاتری دارند و دمای هسته آنها بسیار زیاد است. هیچ نوری از سیاهچالهها نمیتواند عبور کند و به همین دلیل نامرئی هستند.
اموری عنوان کرد: تلسکوپهای فضایی رصدخانههایی هستند که در فضا و در مدار زمین قرار میگیرند. با قرار گرفتن این تلسکوپها خارج از جو زمین، رصد ستارهها، سیارات و کهکشانها با کیفیت بهتری انجام میشود. تلسکوپ فضایی هابل، اولین رصدخانه فضایی بود که در سال ۱۹۹۰ به فضا پرتاب شد. با استفاده از تلسکوپهای فضایی و ماهوارهها میتوان اطلاعاتی از تغییرات جو سیارات دیگر به دست آورد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- تشکیل ۱۰۱ پرونده تخلف قاچاق در استان مرکزی
- تحریف امامت قیام عاشورا را رقم زد
- بازرسی از ۲۱۶ واحد صنفی در استان مرکزی
- ۳۰۸ هزار راس دام علیه بیماری ایمنسازی شدند
- کاروان اسرای کربلا در خمین
- لزوم نظارت بر بازار از تولید تا مصرف
- آئین عزاداری روز یازدهم محرم در شهر اراک
- مردم ایران با وحدت پاسخ متجاوز را دادند
- آئين عزاداری يازدهم محرم در اراک
- مردم در جنگ فرهنگ عاشورا را نشان دادند
- مشاهده بیشتر