رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
استاد دانشگاه:

انتخابات تجلی حضور مردم در عرصه سیاسی است

استاد دانشگاه گفت: انتخابات تجلی حضور مردم در عرصه سیاسی است یعنی مردم حاکمان اصلی این کشور هستند و مردم از طریق انتخابات حکومت را انتخاب می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ محمد فروتن در گفتگو با خبرنگار سیاسی نار خبر گفت: انتخابات امسال بسیار دارای اهمیت است و مردم ایران باید نگاه ویژه و خاصی را به انتخابات سال ۱۴۰۲ داشته باشند.

وی افزود: جایگاه مردم در نظام جمهوری اسلامی بسیار بالا است و حکومت بدون مردم تصور نمی‌شود، پس مردم هم بخشی از ارکان حکمرانی اسلامی هستند و هدف از جعل دین، برای هدایت و سعادت مردم است.

فروتن گفت: مردم در کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس چیزی به اسم انتخابات را ندیده‌اند و ساز و کار انتخابات را تا حالا ندیده‌اند و مردم هیچ جایگاهی در تعیین زندگی خودشان ندارند و حتی نظام‌های سیاسی غرب‌گرا هم نهایتاً اعتقادشان این است که فقط نخبه‌ها می‌توانند تعیین بکنند که چه کسی حکومت کند.

این استاد دانشگاه گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران به صورت تمام عیار برای مردم نقش ویژه‌ای تعیین کرده است و به نقش مردم تأکید می‌کند و واقعیت امر این است که در این ۴۵ سال هر جا که مردم حضور پررنگی داشتند شرایط کشور شرایط خوبی بوده و هرجا که مردم حضورشان حضور کمرنگ‌تری بوده است با هر حال با چالش‌های امنیتی اقتصادی و... مواجه شده‌ایم.

وی در ادامه گفت: انتخابات تجلی حضور مردم در عرصه سیاسی است یعنی مردم حاکمان اصلی این کشور هستند و مردم از طریق انتخابات حکومت را انتخاب می‌‌کنند و انتخابات مهم‌ترین مجرای تحقق آرای مردم است.

این استاد دانشگاه گفت: انتخابات فرصتی هست برای مردم که نظر خودشان را نسبت به شیوه حکومت اعلام و ابراز کنند و اگر از تفکری، برنامه‌ای، حزبی و جناحی راضی نباشند، آن را تغییر دهند.

وی یادآور شد: یکی از کارکرد‌های انتخابات قاعده‌مند کردن اعتبار قدرت سیاسی است، یعنی انتخابات مقابل دیکتاتوری می‌ایستد.

فروتن افزود: زمانی که یک انتخابات پرشور و با مشارکت بالا در کشور برگزار می‌شود احساس مسئولیت نظام هم در قبال درخواست‌های جامعه افزایش می‌یابد و بار سنگینی روی دوش نظام قرار می‌گیرد و همچنین انتخابات راهی است برای ظهور نخبگان و گروه‌های سیاسی جدید یعنی یک چرخشی اتفاق می‌افتد و افراد مختلفی وارد قدرت می‌شوند.

این استاد دانشگاه در ادامه گفت: از نظر حقوقی انتخابات حق مردم است، یعنی علاوه بر اینکه تکلیف است حق هم است واین حق زمانی خودش را نشان می‌دهد که این حق را با بسیاری از کشور‌های دیگر دنیا مقایسه کنیم که این جایگاه و این حق را برای مردم قائل نیستند و مردم با این حق اراده خودشان را اعمال می‌کنند.

وی بیان کرد: از جنبه سیاسی انتخابات نشان‌دهنده آگاهی و شعور سیاسی یک جامعه نسبت به سرنوشت و نظام سیاسی است و در بعد داخلی اثرات انتخابات یکپارچگی اتحاد و عزم ملی را نشان می‌دهد و به نمایش می‌گذارد.

این استاد دانشگاه به حضور حداکثری مردم در انتخابات اشاره کرد و گفت: رابطه بسیار مستقیمی میان انتخابات و امنیت وجود دارد، حضور پررنگ مردم منجر به وحدت ملی و وحدت ملی منجر به قدرت ملی و قدرت ملی منجر به امنیت ملی می‌شود.

وی به اهمیت حضور حداکثری انتخابات در سال‌های گذشته اشاره کرده و گفت: در انتخابات سال ۱۳۷۶ که با مشارکت ۷۹ درصدی مردم برگزار شد، بلافاصله رهبر معظم انقلاب پیام دادند که این انتخابات سایه جنگ را از سر کشور دور کرد و یا در سال ۱۳۹۸ به چه علت آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که حاج قاسم را ترور کنند؟ آنها تصورشان این بود که نظام جمهوری اسلامی ایرانی سرمایه اجتماعی خودش را از دست داده و به همین دلیل بود که شهید سلیمانی را ترور کردند.

فروتن با اشاره به اغتشاشات سال گذشته گفت: در پاییز و زمستان ۱۴۰۱ در زمان آشوب‌ها، جمهوری اسلامی را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد اخراج کردند، با این برایند که دیگر نظام جمهوری اسلامی پشتیبانی مردمی را از دست داده است ولی دیدند که اشتباه کردند و تصوراتشان غلط از آب در آمد.

وی با اشاره به ۲۲بهمن و حضور چند ده میلیونی مردم در خیابان‌های کشور گفت: فردای ۲۲ بهمن ورق برگشت و رفتار کشور‌های خارجی با جمهوری اسلامی عوض شد، پس یک رابطه مستقیمی میان انتخابات و میان امنیت است وحضور پررنگ مردم منجر به امنیت ملی می‌شود.
 
انتهای خبر/
1402-12-10 06:25 شماره خبر : 3416

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.