رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جامع‌شناس استان مرکزی:

سیاست خارجی عزتمندانه باعث تشکیل دولت مقتدر می‌شود

جامع‌شناس استان مرکزی گفت: داشتن سیاست خارجی عزتمندانه نه‌تنها باعث تشکیل یک دولت مقتدر و توانا می‌شود، بلکه شکوه و عظمت ملتی مسلمان و میهن‌دوست را در تمام عرصه‌های داخلی و خارجی به ارمغان می‌آورد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ حاکمیت کشور ایران بعد از نظام ستمشاهی و با انقلاب شکوهمند اسلامی به نظام عادلانه مردم‌سالاری تغییر یافت که از آن زمان تا امروز سیاستمداران مختلفی در دوره‌های چندساله عهده‌دار پیشبرد اهداف کشور شدند.

دشمنان اسلام و کشور با انجام عملیات‌های جنگی و روانی سعی بر از بین بردن نظام اسلامی ایران شدند.

با گذشت فراز و نشیب‌های زیاد در مسیر انقلاب و اسلام برای عدالت‌خواهی مردم و ایجاد زمینه ظهور امام زمان(عج)، کشور ایران توانسته است با قدرت در صحنه حق باقی بماند و فرهنگ ایثار، مقاومت و ازخودگذشتگی را به ملت‌های دیگر صادر کند.

امروزه با پشت‌سر گذاشتن انتخابات دوره چهاردهم ریاست جمهوری، کشور ایران در مسیر جدید مدیریتی قرار گرفته که باید با استفاده از تجارب دولت‌های پیشین ، راهکار بی‌نقص‌تری را برای پیشبرد اهداف نظامی انقلاب اسلامی به‌کار بگیرد.

در این خصوص گفتگویی با جامع‌شناس و رئیس شورای هماهنگی سازمان تبلیغات استان مرکزی به‌عمل آمد که به شرح زیر است.

سوال: باتوجه به اینکه دولت جدید بعد از مراسم روز گذشته تنفیذ رسماً فعالیت‌های خود را آغاز کرد، در خصوص اقداماتی که دولت سیزدهم انجام داد با این باور که بدون نگاه به غرب بسیاری از مشکلات را رفع کرد، اما در حالی که دولت روحانی با نگاه به غرب نه تنها مشکلات را رفع نکرد بلکه مشکلات زیادی برای مردم به وجود آورد، چگونه می‌توان مسیر پیشبرد کشور را پای‌ریزی کرد؟

هادی خلیلی گفت: آخرین دیدار کابینه دولت دوازدهم با رهبر انقلاب اسلامی در شرایطی صورت گرفت که آمریکا از برجام خارج شده بود، سیاست خارجی کشور به بن‌بست رسیده بود و اعتماد بیش از حد دولت دوازدهم به طرف آمریکایی و عدم اتخاذ تدابیر مناسب در مذاکره با غرب، خسارت بزرگی را برای کشور به بار آورده بود.

وی بیان کرد: هنگامی که ایران به تمام تعهدات خود در توافق برجام پایبند بود، آمریکا به صورت یک‌جانبه از این توافق خارج شد، البته انتظار می‌رفت با تغییر دولت در ایالات متحده، سیاست‌های این کشور نیز تغییر کند، اما بایدن رئیس جمهور جدیدی آمریکا همچنان مسیر ترامپ را در پیش گرفت.

این جامع‌شناس استان مرکزی عنوان کرد: تجربیاتی که در دولت یازدهم و دوازدهم به دست آمده است باید به عنوان یک الگو خصوصا در حوزه سیاست خارجه برای آینده تفسیر شود.

خلیلی با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از تجربیات دولت‌های یازدهم و دوازدهم در آینده اظهار کرد: یک تجربه بسیار ارزشمند در این زمان، بی‌اعتمادی به غرب است که نسل‌های آینده باید از آن بهره ببرند.

رئیس شورای هماهنگی سازمان تبلیغات استان مرکزی خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم مشخص شد که اعتماد به کمک غربی‌ها نتیجه‌ای نمی‌دهد و آن‌ها کمک نمی‌کنند و در هر جا که ممکن است، ضربه می‌زنند و نباید برنامه‌های داخلی را وابسته به غرب کرد، زیرا منجربه شکست خواهد شد.

خلیلی تصریح کرد: هرجایی که وابستگی به غرب و مذاکره با آمریکا وجود داشته باشد، نتوانسته‌ایم موفق شویم اما هر جا که بدون اعتماد به غرب حرکت کرده‌ایم و از آن‌ها امیدواری را قطع کرده‌ایم، موفق شده‌ایم، موضوعی که در دولت سیزدهم خود را به خوبی نشان داد که می توان بدون نگاه به کشورهای غربی ضمن اینکه می‌توان مشکلات را رفع کرد به پیشرفت‌های هم دست پیدا کرد.

سوال: دوری رئیس جمهور منتخب از تجربه تلخ دولت یازدهم و دوازدهم و الگوگیری از تراز جدید خدمت و مدیریت دولت شهید رئیسی چه دستاوردهایی را به ارمغان می‌آورد؟

این جامعه‌شناس استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌های خوبی که در حوزه‌های مختلف در کشور وجود دارد گفت: دولت سیزدهم در ابتدا به تقویت توانمندی‌های داخلی اولویت داد.

خلیلی بیان کرد: رفع مشکلات و تأمین نیازهای مردم که در دولت یازدهم و دوازدهم نادیده گرفته شده بود، به عنوان اصلی‌ترین اقدامات دولت سیزدهم مطرح شد و دولت شهید رئیسی با تمرکز بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، نهضتی راه‌اندازی کرد که به تکمیل پروژه‌های روی زمین مانده اختصاص یافت.

وی عنوان کرد: در زمینه سیاست خارجی، دولت سیزدهم تلاش کرد تا ارتباطات خود را مستقل از غرب با کشورهای همسایه تقویت کند و در برخی موارد ارتباطات را از سرگیری کند و این امر را با تأکید بر دیپلماسی عزتمندانه انجام شد.

رئیس شورای هماهنگی سازمان تبلیغات استان مرکزی اظهار کرد: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس، یکی از پیامدهای قابل ملاحظه دیپلماسی ارزشمند دولت سیزدهم بود.

خلیلی رعایت همزمان تعامل و عزت‌مندی را از جمله خصوصیات برجسته دولت سیزدهم دانستند و تصریح کرد: شهید رئیسی باور داشت که ارتباطات باید بر اساس اصول و احترام برقرار شود و او از تعامل با دیگران لذت می‌برد.

وی بیان کرد: دیپلماسی دولت سیزدهم در بحث‌ها و موقعیت‌های مختلف عزت‌آفرینی بود نه التماسی و از روی خنده و هرگز به نحوی عصبانی یا دورکننده حرف نمی‌زد که ارتباطات قطع شود و همچنین از اهمیت ارزش‌ها با خبر بود و امتیازات را به دست دیگران نمی‌داد.

این جامع‌شناس استان مرکزی عنوان کرد: تلاش بی‌وقفه برای حل مشکلات جمعیت، اعتقاد عمیق به توانایی‌های داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگی‌ناپذیری، عدم مأیوسی، رعایت تعامل و عزت‌مندی در سیاست خارجی، توجه به اجرای طرح‌های بزرگ، تواضع و بردباری، معنویت، ذکر و توسل را از ویژگی‌های برجسته فردی و کاری شهید رئیسی است که امروز می تواند الگوی خوبی برای کارگزان نظام خصوصا دولت چهاردهم باشد تا بتواند در سایه بهره‌گیری از این ویژگی‌ها قدم‌های موثری را برای پیشبرد اهداف نظام بردارد.

خلیلی اظهارکرد: شهید رئیسی به عنوان یک الگو نشان داد که می‌توان به عنوان رئیس‌جمهور یک کشور از این خصوصیات فکری، قلبی و اجرایی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال کرد.

سوال: توجه به انتخاب درست اعضای کابینه و داشتن سیاست خارجی عزتمندانه دولت چهاردهم ریاست جمهوری چه اهمیتی برای سرنوشت نظام و ملت ایران دارد؟

این جامع‌شناس استان مرکزی گفت: رئیس جمهور چهاردهم زمانی که در رقابت انتخاباتی بود، بر دو موضوع تأکید داشت و اعلام کرد که در چارچوب هیچ حزب خاصی تعریف نمی‌شود و با پوشیدن لباس ریاست جمهوری، از تمام توانایی‌های نخبگان و کارشناسان برای پیشبرد امور کشور استفاده خواهد کرد و همچنین پایبندی به سیاست‌های کلی رهبر انقلاب اسلامی و حرکت در چهارچوب این سیاست‌ها خواهد بود.

خلیلی بیان کرد: رئیس‌جمهور منتخب دارای دو تجربه مدیریتی متفاوت از دولت‌های قبل است که می‌تواند از آن‌ها برای اداره کشور استفاده کند و در چهار سال آینده، چشم‌انداز دولت چهاردهم را تعیین کند.

وی عنوان کرد: دولت چهاردهم با توجه به گذشته، انتخاب می‌کند که ادامه مسیر دولت یازدهم و دوازدهم را در پیش بگیرد یا در مسیری که پیش‌تر توسط رئیس‌جمهور شهید آیت‌الله ابراهیم رئیسی آغاز شده، قدم بگذارد.

رئیس شورای هماهنگی سازمان تبلیغات استان مرکزی اظهار کرد: شهید رئیسی رئیس جمهور دولت سیزدهم بر خود ضروری می‌دانست که تدابیر مقام معظم رهبری به طور کامل اعمال شود و به دلیل ایمان و دینداری‌اش، هرگز احساس یأس و ناامیدی نمی‌کرد و همچنین استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور در حل مسائل را به شکل فوق‌العاده‌ای مهم می‌دانست.

خلیلی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم اعتقاد داشت که مردم صاحب انقلاب هستند و باید به آن‌ها خدمت کرد و امید است که دولت‌ها آینده نیز اولویت اصلی برنامه‌های خود را خدمت به مردم قرار دهد.

وی تصریح کرد: انتخاب اعضای کابینه رئیس جمهور منتخب و داشتن سیاست خارجی عزتمندانه دولت چهاردهم ریاست جمهوری نه تنها باعث تشکیل یک دولت مقتدر و توانا می‌شود، بلکه شکوه و عظمت ملتی مسلمان و میهن‌دوست را در تمام عرصه‌های داخلی و خارجی به ارمغان می‌آورد و دولت چهاردهم با توجه به تجربیات دولت‌های گذشته می‌تواند مسیر پیشبردی خود را از ذلت دولت یازدهم و دوازدهم تا عزت دولت سیزدهم در افزایش شکوهمندی ملتش در پیش بگیرد.

انتهای خبر/

1403-05-08 06:55 شماره خبر : 7089

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.