حالت تاریک
جمعه, 29 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
نبرد امروز، نبرد اراده‌ها است
امام جمعه ساوه:

نبرد امروز، نبرد اراده‌ها است

امام جمعه ساوه گفت: در بسیاری از تقابل‌ها، آنچه سرنوشت میدان را تعیین می‌کند اراده و محاسبات طرفین است زیرا خطای محاسباتی در نهایت به تصمیم‌ها و اقدام‌های غلط منجر می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» حجت‌الاسلام جعفر رحیمی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهرستان ساوه با اشاره به مفهوم «جنگ اراده‌ها» گفت: چهره اصلی بسیاری از نبردها در طول تاریخ، جنگ اراده‌ها است و در این میدان هر طرفی که اراده‌اش زودتر تضعیف شود، شکست خواهد خورد.

وی افزود: آنچه در جنگ اراده‌ها محوریت دارد، تلاش برای تغییر محاسبات طرف مقابل است؛ به‌گونه‌ای که طرف مقابل واقعیت‌ها را نادرست محاسبه کند، زیرا خطای محاسباتی در نهایت به تصمیم‌ها و اقدام‌های غلط منجر می‌شود.

امام جمعه ساوه ادامه داد: یکی از نمونه‌های مهم جنگ محاسبات و اراده‌ها در تاریخ که قرآن کریم به آن توجه ویژه داشته، مقطع پس از جنگ اُحد است که آیات سوره آل‌عمران با هدف اصلاح محاسبات و تقویت روحیه مؤمنان نازل شد.

وی با اشاره به آیات ۱۳۹ تا ۱۴۲ سوره آل‌عمران گفت: در این آیات چندین بار نسبت به خطای محاسباتی هشدار داده شده است. نخست آنکه پس از شکست ظاهری مسلمانان در اُحد، خداوند به آنان یادآوری می‌کند که دچار سستی و اندوه نشوند و این شکست مقطعی را نشانه پایان راه ندانند، بلکه با تقویت ایمان و اصلاح محاسبات، روحیه خود را حفظ کنند.

وی ادامه داد: در هشدار دوم نیز تأکید می‌شود که نباید محاسبات را صرفاً بر اساس آسیب‌ها و خسارت‌های وارد شده تنظیم کرد؛ چراکه دشمن نیز از این درگیری‌ها آسیب می‌بیند. همچنین قرآن با تبیین حکمت پیروزی‌ها و شکست‌ها بیان می‌کند که گردش روزهای پیروزی و شکست در میان ملت‌ها، برای سنجش ایمان‌ها و آشکار شدن مؤمنان واقعی است.

رحیمی تصریح کرد: در منطق الهی، گاهی شکست‌های بیدارکننده و سازنده از پیروزی‌های ظاهری و غافلانه ارزشمندتر است؛ زیرا همین فراز و نشیب‌ها سبب پالایش جامعه ایمانی و تمایز افراد پاک و استوار از افراد سست و بی‌ایمان می‌شود.

وی افزود: در هشدار سوم نیز قرآن یادآور می‌شود که صرف ادعای ایمان برای رسیدن به سعادت کافی نیست و انسان باید ایمان خود را در میدان جهاد و صبر به اثبات برساند.

امام جمعه ساوه با اشاره به ماهیت جنگ‌ها گفت: طبیعت جنگ همراه با درگیری‌های سخت و تحمل خسارت‌ها و تلفات است و این رخدادها هرچند دردناک‌اند، اما لزوماً به معنای شکست قطعی نیستند. خطای بزرگ آن است که جنگ را صرفاً مجموعه‌ای از پیروزی‌های پیاپی تصور کنیم، در حالی که واقعیت میدان نبرد با چنین تصوری سازگار نیست.

وی تأکید کرد: جوامعی که در برابر دشواری‌ها استقامت می‌کنند و دچار ناامیدی یا شتاب‌زدگی در تحلیل شرایط نمی‌شوند، توان بیشتری برای عبور از بحران‌ها خواهند داشت؛ چراکه پیروزی نهایی در میدان‌های بزرگ معمولاً نتیجه صبر، تدبیر و استمرار تلاش است، نه حاصل یک یا چند رخداد مقطعی.

 وی تأکید کرد: شکست‌های مقطعی نشانه شکست نهایی نیست، محاسبات نباید صرفاً مادی باشد، دشمن نیز آسیب‌پذیر است و روزهای سخت پایان‌پذیرند.

 به گفته وی، ایمان، جهاد و صبر معیارهای اصلی موفقیت‌اند و میدان مبارزه انسان‌های صادق و پایدار را از دیگران جدا می‌کند. 

امام جمعه ساوه در پایان گفت: روند حوادث تاریخی تحت اراده الهی پیش می‌رود و پیروزی یا شکست برای اهل ایمان دارای خیر و رشد معنوی است و آینده به سود کسانی است که ایمان، استقامت و محاسبه درست را با هم داشته باشند و نصرت نهایی تنها از جانب خداوند است.

انتهای خبر/

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!