درباره نویسنده
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی:
مرمت بازار تاریخی اراک سرعت گرفت

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی گفت: مرمت بازار تاریخی اراک، با همکاری شهرداری، میراث فرهنگی، اوقاف و بازاریان در قالب تفاهمنامهای مشترک، به صورت منسجم دنبال میشود و پروژهها در حال پیشرفت است.
محمود مرادینراقی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: بازار تاریخی اراک که یکی از مهمترین آثار فرهنگی و تاریخی این شهر محسوب میشود، در سالهای گذشته با مرمتهای پراکنده و غیرمنسجم مواجه بود، اما در دولت سیزدهم، اقدامات مؤثری برای احیای این بازار صورت گرفته است، که این اقدامات با انعقاد یک تفاهمنامه مشترک میان میراث فرهنگی، شهرداری، اوقاف، بازاریان و دستگاه قضایی آغاز شد.
وی بیان کرد: این تفاهمنامه که با هدف تقسیم وظایف و منابع برای مرمت بازار تاریخی اراک تدوین شده است، به هر یک از نهادهای مربوطه مسئولیتهای مشخصی واگذار کرده است، در این طرح، شهرداری با اختصاص بودجه ۵۰ میلیارد تومانی، میراث فرهنگی با تأمین ۲۰ میلیارد تومان (۱۰ میلیارد از اعتبارات استانی و ۱۰ میلیارد از اعتبارات ملی)، اوقاف با تعهد ۱۰ میلیارد تومان و هیات امنای بازار با مشارکت ۲۰ میلیارد تومان در اجرای پروژه سهیم هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: چندی پیش، این تفاهمنامه طی مراسمی با حضور معاون میراث فرهنگی کشور، رونمایی و مستند شد که این اقدام گامی بزرگ در جهت احیای بازار اراک به شمار میرود و تمرکز آن بر اجرای مرمتها بر اساس طرحهای کارشناسی و اولویتبندی شده است.
مرادینراقی افزود: از مهمترین پیشرفتهای حاصلشده در این پروژه، مرمت سرای داستانیها و نوذریها بوده است، زیرا سرای نوذریها با اعتباری نزدیک به ۴ میلیارد تومان به مراحل پایانی خود رسیده و قرار است در ایام دهه فجر امسال با حضور مسئولان کشوری افتتاح شود.
وی تصریح کرد: مسئولان میراث فرهنگی با نظارت دقیق بر اجرای این پروژهها، تأکید دارند که اقدامات فعلی برای احیای بازار تاریخی اراک پس از سالها بلاتکلیفی، گام بزرگی در راستای حفظ این اثر ارزشمند است، همچنین شهرداری اراک با پیگیری و اجرای مستمر پروژههای مرمت، نقش بسزایی در پیشرفت این طرح داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: این اقدامات نهتنها به حفظ و احیای یکی از آثار تاریخی مهم اراک کمک میکند، بلکه با تقویت گردشگری و احیای اقتصاد محلی، تأثیر مثبتی بر رفاه بازاریان و توسعه پایدار شهر خواهد داشت.
مرادینراقی گفت: مرمت بازار تاریخی اراک که از سالهای گذشته به صورت پراکنده و غیرمنسجم انجام میشد، در دولت سیزدهم با انعقاد یک تفاهمنامه مشترک میان میراث فرهنگی، شهرداری، اوقاف، بازاریان و دستگاه قضایی به صورت منسجم پیگیری شد، این تفاهمنامه، وظایف و تعهدات هر نهاد را مشخص کرده و زمینهساز اقدامات منسجم در مرمت این بازار شد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
- فرمانده سپاه ناحیه خمین معرفی شد
آخرین اخبار
- راه شهدای هستهای با دانشمندان جوان ادامه مییابد
- ایستادگی در برابر ظلم مایه برکت ایران است
- حضرت زهرا (س) مدافع راستین ولایت
- کشف 187 هزار نخ سيگار قاچاق در ساوه
- دست قدرتمند نیروی مسلح، رژیمصهیونیستی را رها نمیکند
- رضا به قضای خدا
- مکتب غدیر یک مسیر هدایت اجتماعی است
- اتحاد و همبستگی جامعه، نتیجه پذیرش ولیفقیه است
- بیدار و چشم بصیرت داشته باشید
- سوره «تکاثر» آیات ۱ تا ۸
- مشاهده بیشتر