رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی:

ماینرها عامل اصلی ناترازی برق کشور است

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی گفت:  در پی افزایش ناترازی در شبکه برق کشور، استفاده غیرمجاز از دستگاه‌های استخراج رمزارز به یکی از عوامل بحرانی تبدیل شده است که مصرف بالای برق را به شبکه تحمیل کرده‌اند.

محمود محمودی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه با ناترازی برق در کشور گفت: در شرایطی که کشور با ناترازی در تأمین برق مواجه است، مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از مصارف غیرمجاز، بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. 

وی افزود: در شب گذشته شاهد ثبت رکوردی جدید در مصرف برق بودیم که یکی از دلایل اصلی فشار مضاعف به شبکه برق استفاده غیرمجاز از برق توسط دستگاه‌های ماینر است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی بیان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده، در جریان قطع اینترنت در دوره‌ای ۱۲ روزه که به دلیل مسائل امنیتی و ملی اتفاق افتاد، میزان مصرف برق به شکل محسوسی کاهش یافت. 

محمودی عنوان کرد: تحلیل داده‌های جهانی و مصرف داخلی نشان داد که در این مدت، کاهش مصرفی بین ۲ هزار و 400 تا ۲ هزار و 800 مگاوات ثبت شد؛ رقمی که معادل ظرفیت تولید برق دو نیروگاه بزرگ مانند نیروگاه شازند با توان تولید یک هزار و 200 مگاواتی است. این آمار گواهی است بر میزان تأثیرگذاری ماینرها بر شبکه برق کشور، که در صورت عدم فعالیت‌شان، فشار چشمگیری از شبکه برداشته می‌شود.

3 هزار دستگاه ماینر در قالب 10 مرعه کشف و جمع‌آوری شد

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون، ۳ هزار و 222 دستگاه ماینر در قالب ۱۰ مزرعه غیرمجاز در استان مرکزی شناسایی و جمع‌آوری شده‌اند. 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی اظهار کرد: مصرف برق هر دستگاه ماینر به‌طور میانگین معادل مصرف ۱۲ خانوار است. این بدان معناست که جمع‌آوری این دستگاه‌ها، معادل کاهش مصرف برق ۵ هزار خانوار بوده است. این اقدام نه‌ تنها از وارد آمدن فشار بیشتر به شبکه جلوگیری کرده، بلکه از بروز محدودیت‌های جدید برای مردم نیز جلوگیری کرده است.

محمودی افزود: متأسفانه، استخراج غیرمجاز رمزارزها تنها به افزایش مصرف برق محدود نمی‌شود. بسیاری از این دستگاه‌ها در محل‌های نامناسب نصب می‌شوند و بار بیش از حدی را به تجهیزات وارد می‌کنند که در برخی موارد منجر به آتش‌سوزی و خسارت‌های جبران‌ناپذیر شده است. 

ماینرها عامل اصلی سوختن و خسارت به وسایل برقی مشترکین شده است

وی گفت: علاوه بر این، نوسانات ناشی از استفاده این تجهیزات (ماینرها) باعث سوختن وسایل برقی مشترکین شده و خسارت‌هایی را به خانواده‌ها تحمیل کرده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی در ادامه تأکید کرد: در همین زمینه، مشارکت مردم در شناسایی این موارد نقش بسیار کلیدی داشته است. بر اساس گزارش شرکت توزیع برق، بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد از اطلاعات مربوط به مزارع و دستگاه‌های غیرمجاز از طریق گزارش‌های مردمی به دست آمده است. این همکاری بین مردم و شرکت‌های توزیع می‌تواند نقش مهمی در کنترل وضعیت فعلی و جلوگیری از بحران‌های آینده ایفا کند.

محمودی در پایان با تأکید بر اینکه استان مرکزی استانی مولد در حوزه تولید برق است، تصریح کرد: مصرف غیرمجاز نباید عرصه را بر مردم تنگ کند. تلاش برای شناسایی و جمع‌آوری تجهیزات غیرمجاز، گامی مؤثر در جهت متعادل‌سازی مصرف، کاهش ناترازی و تأمین پایدار برق برای همه مشترکین است.

انتهای خبر/

1404-04-28 09:58 شماره خبر : 14781

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.