رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

ساوه ظرفیت‌های ملی تربیت نیروی کار دارد

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر کمبود نیروی کار ماهر در استان‌های صنعتی گفت: توسعه زیرساخت‌های آموزشی و مهارتی در ساوه می‌تواند این شهرستان را به قطب ملی تربیت نیروی کار ماهر تبدیل کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از «نار خبر» غلامحسین محمدی امروز چهارشنبه در بازدید از مرکز فنی و حرفه‌ای ساوه با اشاره به چالش‌های استان‌های صنعتی مانند مرکزی، کمبود نیروی کار ماهر و عدم تطابق مهارت‌ها با نیازهای واقعی صنعت را مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه اشتغال دانست.

 وی افزود: زیرساخت‌های موجود باید به مراکز پیشرفته تربیت نیروی متخصص تبدیل شوند تا علاوه بر پاسخگویی به نیازهای محلی، امکان تأمین نیروی کار در سطح ملی نیز فراهم شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه از طرح نوآورانه «همنوا» خبر داد و گفت: این طرح با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای و وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ اجرا شده است. این طرح امکان بهره‌برداری مشترک از امکانات مراکز فنی و حرفه‌ای برای دانش‌آموزان هنرستان‌ها و دبیرستان‌ها را فراهم می‌کند و تاکنون بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز ساوه‌ای در چارچوب این طرح دوره‌های مهارتی را گذرانده‌اند.

وی افزود: طرح همنوا با هدف تقویت مهارت‌های شغلی، ورود سریع‌تر جوانان به بازار کار و پوشش مناطق محروم طراحی شده است و نقش مهمی در تحقق عدالت آموزشی دارد.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای پیشنهاد تشکیل «کنسرسیوم مهارت» در شهرهای صنعتی مانند ساوه را مطرح کرد و گفت: هدف این کنسرسیوم تقویت و ایجاد کارگاه‌های آموزشی جدید است تا زیرساخت‌ها به سطحی ارتقا یابد که ساوه به عنوان قطب ملی تربیت نیروی کار ماهر شناخته شود.

محمدی تصریح کرد: توسعه زیرساخت‌های مهارتی نه تنها نیازهای محلی را برطرف می‌کند، بلکه با امکان صادرات نیروی کار آموزش‌ دیده به سایر نقاط کشور، به رونق اقتصادی و توسعه ملی کمک می‌کند.

وی همچنین به ظرفیت ویژه ساوه در حوزه صنایع غذایی اشاره کرد و افزود: مرکز فنی و حرفه‌ای این شهرستان برنامه‌های مهارتی گسترده‌ای در این بخش طراحی و اجرا خواهد کرد تا دسترسی به آموزش برای همه آسان شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ایجاد زیست‌بوم مهارتی پایدار شامل توسعه کارگاه‌های مجهز، طراحی برنامه‌های آموزشی مطابق نیاز بازار و همکاری مستمر با صنایع می‌تواند نقش مهمی در ارتقای توانمندی نیروی انسانی و توسعه اقتصادی ساوه ایفا کند.

وی در پایان بر ضرورت مشارکت فعال بخش خصوصی در طرح‌های توسعه مهارتی تأکید کرد و گفت: همکاری میان دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی موجب بهینه‌سازی منابع و ارتقای کیفیت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای خواهد شد.

توسعه مهارت‌های نوین ساوه، راهبرد تحول صنعتی است

مهران توکلی، رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای ساوه نیز اظهار داشت: این شهرستان بیشترین سهم درآمد استان مرکزی را تأمین می‌کند و ظرفیت بالای صنعتی و اقتصادی آن ایجاب می‌کند صنایع منطقه به‌طور کامل وارد انقلاب صنعتی و فناوری‌های نوین شوند.

وی افزود: برای همگام‌سازی صنایع با پیشرفت‌های جهانی، مرکز فنی و حرفه‌ای ساوه باید به‌صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد و زیرساخت‌های آموزشی و مهارتی آن تقویت شود تا پاسخگوی نیازهای بازار کار و صنایع پیشرفته باشد.

رئیس مرکز فنی و حرفه‌ای ساوه از تدوین ۱۱ طرح ویژه آموزشی خبر داد که شامل دوره‌هایی در حوزه هوش مصنوعی، اقتصاد خودرویی، بازارهای مالی، صنایع غذایی و تربیت مدیران آینده است. 

وی تأکید کرد: اجرای این طرح‌ها نه‌ تنها موجب تربیت نیروی کار ماهر می‌شود، بلکه زمینه جذب سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری و تقویت جایگاه ساوه در اقتصاد ملی را فراهم خواهد کرد.

توکلی خاطرنشان کرد: توسعه مرکز فنی و حرفه‌ای ساوه می‌تواند الگویی برای سایر شهرهای کشور باشد و با ارتقای مهارت‌های نوین، نقش این شهرستان در تحقق اهداف صنعتی و اقتصادی کشور تقویت شود.

 

انتهای خبر/

1404-07-02 12:54 شماره خبر : 15835

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.