حالت تاریک
سه‌شنبه, 02 تیر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
تقویت سرمایه اجتماعی با آزادسازی معابر مرکزی اراک
مدیر امور بین‌الملل شهرداری اراک مطرح کرد:

تقویت سرمایه اجتماعی با آزادسازی معابر مرکزی اراک

مدیر اداره ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اراک گفت: با آزادسازی معابر مرکزی شهر اراک و واگذاری آن به مردم، بستر شکل‌گیری تعاملات اجتماعی گسترده‌تر فراهم شده و سرمایه اجتماعی شهر به‌طور ملموس تقویت می‌شود.

 علیرضا شعبانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» با تشریح ابعاد مختلف پروژه بازآفرینی هسته مرکزی شهر اراک گفت: رویکرد مدیریت شهری در اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی، صرفاً عمرانی و کالبدی نیست، بلکه این اقدام را باید ضرورتی برای تقویت سرمایه اجتماعی و روان‌شناختی برای ارتقای کیفیت زیست شهروندان دانست.

وی با بیان اینکه شهر تنها مجموعه‌ای از خیابان‌ها، پل‌ها و ساختمان‌ها نیست، افزود: شهر بستر شکل‌گیری تعاملات انسانی و تقویت پیوندهای اجتماعی است. متأسفانه در سال‌های گذشته، غلبه ترافیک خودرویی در مرکز اراک و وجود سازه‌هایی نظیر پل خیبر، موجب شکل‌گیری نوعی گسست اجتماعی و اضطراب محیطی شده بود که آثار آن در کاهش حس تعلق، افزایش استرس و افت کیفیت حضور شهروندان در فضاهای عمومی قابل مشاهده بود.

مدیر اداره ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اراک تصریح کرد: حذف پل خیبر و تبدیل معابر مرکزی به پیاده‌راه، در واقع آزادسازی فضای عمومی به نفع مردم است.

شعبانی عنوان کرد: بر اساس یافته‌های روان‌شناسی محیطی، کاهش آلودگی صوتی، حذف ناملایمت‌های بصری و فراهم شدن امکان پیاده‌روی ایمن و آرام، نقش مهمی در کاهش سطح استرس و افزایش احساس امنیت و آرامش اجتماعی دارد و تلاش می‌کنیم صدای بوق خودروها را با صدای گفتگو، تعامل و زندگی در قلب شهر جایگزین کنیم.

وی با اشاره به اهمیت تقویت سرمایه اجتماعی در این طرح خاطرنشان کرد: هسته مرکزی هر شهر، اتاق پذیرایی آن شهر محسوب می‌شود. زمانی که فضایی زیبا، ایمن و قابل استفاده برای تمامی اقشار جامعه فراهم شود، در حقیقت تاب‌آوری اجتماعی و نشاط عمومی ارتقا می‌یابد و همچنین حرکت به سمت ثبت جهانی بازار تاریخی اراک که با اجرای این طرح تسهیل می‌شود، می‌تواند زمینه‌ساز تقویت غرور مدنی و هویت ملی در میان شهروندان باشد.

مدیر اداره ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اراک با تأکید بر ضرورت همراهی و مشارکت مردم در این مسیر خاطرنشان کرد: گذار از خودرو‌محوری به پیاده‌محوری نیازمند همدلی و صبوری جمعی است. هرچند دوره اجرای پروژه ممکن است با دشواری‌هایی همراه باشد، اما نتیجه آن شکل‌گیری شهری زیست‌پذیر، سرزنده و انسان‌محور خواهد بود. شهری که در آن انسان در اولویت قرار دارد و آینده‌ای با نشاط برای نسل‌های امروز و فردای اراک رقم می‌خورد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!