حالت تاریک
یکشنبه, 17 آبان 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
تبدیل سواد رسانه‌ای به درس اجباری دانشگاه‌ها
مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران مطرح کرد:

تبدیل سواد رسانه‌ای به درس اجباری دانشگاه‌ها

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران با تأکید بر ضرورت آموزش سواد رسانه‌ای در تمامی رشته‌های دانشگاهی گفت: سواد رسانه‌ای مهارتی ضروری برای همه دانشجویان است و باید به درس اجباری دانشگاه‌ها تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محمدصادق افراسیابی صبح امروز در رویداد علمی دانشگاه و رسانه با تأکید بر ضرورت ارتقای مهارت‌های رسانه‌ای در جامعه گفت: درس «سواد رسانه‌ای» به‌عنوان یک واحد درسی اجباری در تمامی رشته‌های دانشگاهی ارائه شود و دانشجویان رشته‌های مختلف، متناسب با نیازهای عصر شبکه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی، با مهارت‌های تحلیل و ارزیابی پیام‌های رسانه‌ای آشنا شوند.

وی اظهار کرد: سواد رسانه‌ای محدود به دانشجویان رشته ارتباطات نیست و دانشجویان پزشکی، مهندسی و سایر رشته‌ها نیز برای تشخیص اخبار جعلی، ارزیابی اعتبار منابع و تصمیم‌گیری آگاهانه در مواجهه با پیام‌های رسانه‌ای به این مهارت نیاز دارند.

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران با تفکیک مفهوم سواد رسانه و سواد رسانه‌ای افزود: توانایی استفاده از ابزارها و رسانه‌ها به‌تنهایی به معنای برخورداری از سواد رسانه‌ای نیست بلکه سواد رسانه‌ای مجموعه‌ای از مهارت‌هاست که به افراد کمک می‌کند پیام‌ها را تحلیل کنند، اعتبار اطلاعات و منابع را بسنجند، سوگیری‌ها و اطلاعات پنهان را تشخیص دهند و درباره پذیرش یا بازنشر محتوا تصمیم آگاهانه بگیرند.

افراسیابی با اشاره به اهمیت تفکر انتقادی در این حوزه تصریح کرد: هدف از آموزش سواد رسانه‌ای، ایجاد نگاه بدبینانه و ضد رسانه نیست، بلکه باید به افراد کمک کنیم ضمن بهره‌مندی از ظرفیت‌های مثبت رسانه‌ها، مصرف محتوای خود را مدیریت کنند و در برابر محتوای نامعتبر و آسیب‌زا رویکردی آگاهانه داشته باشند.

وی تولید محتوای خلاقانه، اثرگذار و مسئولانه را از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز جامعه دانست و گفت: موفقیت یک محتوا صرفاً به میزان بازدید و دیده‌شدن آن وابسته نیست؛ بلکه محتوای موفق باید علاوه بر جذابیت و اثرگذاری، مسئولیت اجتماعی خود را نیز در قبال مردم و جامعه ایفا کند.

مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران با اشاره به ضرورت تقویت والدگری رسانه‌ای، نقش خانواده‌ها در مدیریت مصرف رسانه‌ای کودکان و نوجوانان را مهم ارزیابی کرد و از فعالیت کانال‌های آموزشی «قطب‌نمای رسانه» در بسترهای مجازی برای انتشار محتوای آموزشی و افزایش مهارت‌های رسانه‌ای خانواده‌ها خبر داد.

افراسیابی تربیت مربیان متخصص، تولید محتوای آموزشی مشترک و تحلیل و معرفی آثار رسانه‌ای مناسب برای خانواده‌ها را سه محور مهم همکاری دانشگاه و انجمن برشمرد و افزود: ایجاد کانون سواد رسانه‌ای در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان مرکزی می‌تواند به یک ظرفیت ملی برای آموزش، ترویج و توسعه فعالیت‌های تخصصی در این حوزه، به‌ویژه در استان‌های همجوار، تبدیل شود.

وی عنوان کرد: با اجرای تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی و انجمن سواد رسانه‌ای ایران، زمینه برای اقدامات عملی، تربیت مربیان توانمند و عمومی‌سازی سواد رسانه‌ای در دانشگاه‌ها، مدارس و مراکز فرهنگی فراهم می‌شود تا در آینده، نتایج ملموس این همکاری‌ها در سطح جامعه قابل ارزیابی باشد.

در این مراسم تفاهم‌نامه همکاری مشترک دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با انجمن سواد رسانه‌ای ایران امضا شد و از کتاب از «سنت تا پلتفرم» رونمایی به عمل آمد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!