حالت تاریک
چهارشنبه, 27 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
انجام ۱۰۴ هزار آزمایش تشخیصی در مرکزی
سرپرست آزمایشگاه دامپزشکی استان مرکزی خبر داد:

انجام ۱۰۴ هزار آزمایش تشخیصی در مرکزی

سرپرست آزمایشگاه مرجع اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: در سال ۱۴۰۴ بیش از ۱۰۴ هزار و ۵۰۲ مورد آزمایش تشخیصی بر روی نمونه‌های دامی، طیور و محصولات مرتبط در این استان انجام شده است.

علی بناساز در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: در یال گذشته، جمعاً ۱۰۴ هزار و ۵۰۲ مورد آزمایش تشخیصی در بخش‌های مختلف این اداره کل انجام شده که از این تعداد ۷۶ هزار و ۸۲۶ مورد با همکاری بخش دولتی و ۲۷ هزار و ۶۷۶ مورد نیز از طریق بخش خصوصی صورت گرفته است.  

وی افزود: در میان آزمایش‌های انجام شده، ۵۲ هزار و ۸۲۴ مورد مربوط به بخش سرولوژی دام، ۴۱ هزار و ۳۲۵ مورد مربوط به سرولوژی طیور و ۵ هزار و ۹۰۵ مورد نیز در بخش آنالیز شیمی بوده است. همچنین در سال گذشته، دو هزار و ۷۱۹ مورد آزمایش میکروبی، میکروبی مرضی و سایر آزمون‌های تخصصی برای تشخیص دقیق‌تر بیماری‌ها انجام شد.  

به گفته بناساز، یکی از بخش‌های فعال آزمایشگاه مرجع، آزمایش‌های مولکولی برای بررسی بیماری‌های واگیر حیوانی است. او تصریح کرد: در سال ۱۴۰۴، تعداد ۸۵۰ آزمایش مولکولی جهت تشخیص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان انجام شد که نقش مؤثری در کنترل و پیشگیری از گسترش این بیماری در استان داشته است.

سرپرست آزمایشگاه مرجع اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه آزمایش‌های تخصصی دیگری از جمله ۴ هزار و ۵۷۹ مورد میکروبی مرضی، ۴۶۰ مورد انگل‌شناسی، ۹۶ مورد سم‌شناسی و ۱۱۸ مورد خون‌شناسی نیز انجام شده، خاطرنشان کرد: این تنوع در خدمات آزمایشگاهی، بیانگر توان تخصصی و تجهیزاتی آزمایشگاه دامپزشکی استان است.  

بناساز تأکید کرد: نتایج این آزمایش‌ها نقش مهمی در افزایش دقت برنامه‌های مراقبتی، واکسیناسیون هدفمند و پایش بهداشتی واحدهای دام و طیور دارد و در نهایت موجب ارتقای امنیت غذایی استان می‌شود.  

وی در پایان از تلاش همکاران خود در بخش‌های مختلف آزمایشگاه قدردانی کرد و گفت: «تداوم همکاری بخش خصوصی با دامپزشکی استان مرکزی، ضمن توسعه ظرفیت‌های تشخیصی، موجب تسریع در شناسایی کانون‌های احتمالی بیماری و کاهش خسارت‌های ناشی از آن در حوزه دام و طیور خواهد شد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!