حالت تاریک
پنج‌شنبه, 28 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
حجم سد کمال‌صالح به ۲۱ میلیون مترمکعب رسید
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی:

حجم سد کمال‌صالح به ۲۱ میلیون مترمکعب رسید

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی گفت: با وجود کاهش بارش‌ها، حجم کنونی آب در سد کمال‌صالح ۲۱ میلیون مترمکعب اعلام شد.

حسین اسدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» با اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی سدهای کمال‌صالح و الغدیر ساوه گفت: علیرغم اینکه بارندگی در حوزه بالادست این سدها نسبت به سال گذشته کاهش داشته، اما به دلیل اقدامات انجام‌شده مانند لایروبی بالادست سدها و قطع برق چاه‌های کشاورزی، میزان ورودی آب به سدها افزایش یافته است.

وی افزود: میزان بارندگی تجمعی از اول مهر ۱۴۰۴ تا اردیبهشت‌ماه امسال در حوضه سد کمال‌صالح ۳۸۸ میلیمتر ثبت شده، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۴۲۰ میلیمتر بود، یعنی بیش از ۱۰ درصد کاهش بارندگی داریم. با این حال، آورد رودخانه به سد نسبت به پارسال حدود ۲/۵ میلیون متر مکعب بیشتر شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی بیان کرد: حجم آب ذخیره شده در سد کمال‌صالح به ۲۱ میلیون متر مکعب رسیده، در حالی که سال گذشته در همین زمان ۲۸/۲۸ میلیون متر مکعب بود.

 تابستان بدون قطعی آب در پیش است

اسدی اظهار کرد: ورودی لحظه‌ای سد نیز از ۱/۶ متر‌‌ مکعب بر ثانیه در سال قبل به ۳/۵ متر مکعب بر ثانیه افزایش یافته است.

وی با اشاره به پیشبینی بارش‌های جدید در اردیبهشت‌ماه، اظهار امیدواری کرد که حداقل ۲ تا ۳ میلیون متر مکعب دیگر تا پایان اردیبهشت به حجم سد اضافه شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی تأکید کرد: با وجود تنش آبی در استان، در صورت مدیریت بهینه مصرف آب شرب و بهداشتی توسط شهروندان اراکی، هیچگونه قطعی آب در تابستان پیش رو نخواهیم داشت.

رهاسازی آب برای کشاورزان ساوه ممکن نیست

اسدی در خصوص سد الغدیر ساوه نیز گفت: حجم آب این سد  ۲۱/۵ میلیون متر مکعب است، در حالی که پارسال در همین زمان ۲۵/۵ میلیون متر مکعب آب داشته‌ایم.

وی افزود: اولویت اصلی وزارت نیرو تأمین آب شرب و بهداشتی مردم است. با همکاری شهروندان ساوه و ساوجی، تابستان امسال را بدون قطعی آب شرب پشت سر خواهیم گذاشت. اما متأسفانه برای دومین سال متوالی، امکان رهاسازی آب برای کشاورزان زیردست سد وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی در خصوص طرح‌های بازچرخانی آب تصریح کرد: آب باران و روان‌آب‌های سطحی نباید با فاضلاب شهری مخلوط شود. طرح‌های تغذیه مصنوعی در دست اجراست که طی آن روان‌آب‌ها به بندهای خاکی و سازه‌های تغذیه مصنوعی هدایت شده و وارد سفره‌های زیرزمینی می‌شوند.

اسدی خاطرنشان کرد: پساب تصفیه‌شده که «طلای خاکستری» نام دارد، باید طبق قانون در اختیار صنایع بزرگ استان قرار گیرد تا برای تأمین آب فضای سبز و مصارف غیر شرب استفاده شود که این امر نقش مهمی در مدیریت منابع آبی ایفا خواهد کرد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!