حالت تاریک
جمعه, 02 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
اراک شایسته توسعه متوازن و پایدار است
نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی:

اراک شایسته توسعه متوازن و پایدار است

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به پنجم مرداد، روز مقاومت و پایداری اراک، این مناسبت را نماد ایستادگی مردم دانست و بر حفظ وحدت، بهره‌گیری از ظرفیت‌های شهر و تلاش برای توسعه متوازن و پایدار تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی امروز در خطبه‌های نماز جمعه گفت: تقوای الهی، نظم در امور و اصلاح روابط میان مردم، سه توصیه مهم و سرنوشت‌ساز حضرت علی (ع) است که توجه به آن‌ها می‌تواند زمینه سعادت فرد و جامعه را فراهم کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی بیان کرد: تقوا و روح معنویت، مایه حیات جامعه بشری و سرمایه بزرگ بندگان شایسته خداوند است. هر جامعه‌ای که از اخلاق، معنویت و خداترسی فاصله بگیرد، در برابر آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی ضعیف خواهد شد.

وی عنوان کرد: نظم باید در همه ابعاد زندگی انسان وجود داشته باشد؛ امور دنیوی و اخروی، بازار، اداره، تولید، مصرف، خانواده، عبادت، نماز جماعت، عزاداری و سوگواری همگی به برنامه‌ریزی و انضباط نیاز دارند.

دری‌نجف‌آبادی افزود: انسان‌های منظم در کارهای خود موفق می‌شوند، اما فرد و جامعه بی‌نظم به سمت آشفتگی، هرج‌ و مرج و شکست حرکت می‌کند. حتی ساده‌ترین امور روزانه مانند زمان غذا خوردن، استراحت، عبادت و فعالیت‌های خانوادگی باید براساس نظم انجام شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به فعالیت علمی مستمر آیت‌الله عبدالله جوادی‌آملی گفت: تفسیر کامل قرآن کریم در یک دوره چند دهه‌ای، نمونه‌ای روشن از تأثیر نظم، مداومت و برنامه‌ریزی در انجام کارهای بزرگ علمی است.

دری‌نجف‌آبادی ادامه داد: پیشرفت در حوزه‌های علمی، صنعتی و دفاعی نیز بدون انضباط، انسجام و پیگیری مستمر امکان‌پذیر نیست. هر موفقیت بزرگی حاصل مجموعه‌ای از تلاش‌های دقیق، حساب‌شده و هماهنگ است.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی گفت: اصلاح روابط میان مردم، سومین توصیه مهم امیرالمؤمنین(ع) است. باید میان دوستان، برادران دینی و آحاد جامعه صلح و آشتی برقرار شود و گفت‌وگو و تفاهم جای دعوا، نزاع، خشونت و خون‌ریزی را بگیرد.

امام حسن (ع) از مظلوم‌ترین شخصیت‌های تاریخ اسلام است

وی با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت امام حسن مجتبی(ع) بیان کرد: درباره زمان شهادت آن حضرت، نقل‌های مختلفی از جمله هفتم و بیست‌وهشتم ماه صفر وجود دارد، اما اصل شهادت ایشان در ماه صفر قطعی است و این ایام فرصتی برای شناخت ابعاد شخصیت و سیره آن امام بزرگوار به‌شمار می‌رود.

دری‌نجف‌آبادی عنوان کرد: امام حسن مجتبی(ع) از مظلوم‌ترین شخصیت‌های تاریخ اسلام است و باید درباره جایگاه معنوی، فضائل، دوران امامت و به‌ویژه دلایل و آثار صلح آن حضرت با معاویه، بیشتر سخن گفته شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی افزود: آیات متعددی از قرآن کریم، از جمله آیه تطهیر و آیه مباهله، بیانگر عظمت و جایگاه والای اهل‌بیت (ع) است و امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) از مصادیق برجسته این آیات هستند.

وی با تشریح واقعه مباهله گفت: هنگامی که هیئت مسیحیان نجران برای گفت‌وگو با پیامبر اکرم(ص) وارد مدینه شدند، پس از نپذیرفتن استدلال‌های روشن درباره حضرت عیسی(ع)، موضوع مباهله مطرح شد.

دری‌نجف‌آبادی بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) برای مباهله، امیرالمؤمنین علی(ع)، حضرت فاطمه زهرا(س)، امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) را همراه خود بردند و حضور این شخصیت‌ها، جایگاه ممتاز آنان را در نزد خداوند و رسول گرامی اسلام نشان می‌دهد.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی تصریح کرد: بزرگان مسیحی نجران با مشاهده چهره‌های نورانی اهل‌بیت(ع) از انجام مباهله منصرف شدند و پذیرفتند براساس یک پیمان و قرارداد مشخص، در کنار جامعه اسلامی زندگی کنند.

وی گفت: آیه مباهله یکی از اسناد روشن فضیلت اهل‌بیت(ع) است؛ در این آیه، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) به‌عنوان فرزندان پیامبر(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س) به‌عنوان بانوی خاندان رسالت و امیرالمؤمنین(ع) در جایگاهی ممتاز معرفی شده‌اند.

دری‌نجف‌آبادی با اشاره به محبت پیامبر اکرم(ص) به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) افزود: این دو امام بزرگوار، دو ریحانه رسول خدا(ص) و سرور جوانان اهل بهشت هستند و روایات فراوانی درباره فضائل و جایگاه آنان نقل شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی ادامه داد: نام‌گذاری امام حسن مجتبی(ع) نیز با فرمان الهی انجام شد و پیامبر اکرم(ص) با دریافت پیام الهی از طریق جبرئیل امین، نام «حسن» را برای نخستین فرزند امیرالمؤمنین(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) انتخاب کردند.

وی بیان کرد: آیات قرآن و روایات فراوانی که از پیامبر اکرم(ص)، ائمه اطهار(ع) و اصحاب نقل شده است، بر عظمت امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) تأکید دارد و شناخت این فضائل، زمینه پیروی آگاهانه از سیره اهل‌بیت(ع) را فراهم می‌کند.

دری‌نجف‌آبادی با اشاره به ماجرای صلح امام حسن مجتبی(ع) عنوان کرد: آن حضرت در پیمان صلح خود، شروطی را برای حفظ حقوق مسلمانان، جلوگیری از تعرض به اهل‌بیت(ع) و شیعیان و صیانت از بیت‌المال تعیین کردند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی افزود: امام حسن مجتبی(ع) براساس مصالح اسلام و جامعه اسلامی وارد صلح شدند، اما معاویه پس از ورود به کوفه آشکارا اعلام کرد که به تعهدات خود پایبند نخواهد بود و مفاد پیمان را زیر پا گذاشت.

وی تأکید کرد: سیره امام حسن مجتبی(ع) نشان می‌دهد که مذاکره و پیمان زمانی نتیجه‌بخش خواهد بود که طرف مقابل به اصول اخلاقی و تعهدات خود پایبند باشد؛ در غیر این صورت، بدعهدی و نقض پیمان، اعتماد را از میان می‌برد.

 اعتماد به طرف‌های بدعهد و زیاده‌خواه، خسارت‌آفرین است

دری‌نجف‌آبادی خاطرنشان کرد: تجربه‌های تاریخی و معاصر نشان داده است که اعتماد به طرف‌های بدعهد و زیاده‌خواه، خسارت‌آفرین است. دشمنان ملت ایران بارها تعهدات و پیمان‌های خود را نقض کرده‌اند و به همین دلیل، مسئولان باید با هوشیاری و دقت کامل تصمیم‌گیری کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی گفت: ملت ایران باید در برابر توطئه‌ها، تهدیدها و اقدامات دشمنان، وحدت و انسجام خود را حفظ کند و با تکیه بر توان داخلی، ایمان، نظم و مقاومت، مسیر پیشرفت و استقلال کشور را ادامه دهد.

وی تأکید کرد: تقوا، نظم و اصلاح روابط اجتماعی تنها توصیه‌هایی اخلاقی نیستند، بلکه اصولی بنیادین برای اداره صحیح جامعه، تقویت وحدت، مقابله با دشمنان و دستیابی به پیشرفت و موفقیت به‌شمار می‌روند.

روحیه ایستادگی مردم اراک، سرمایه‌ای ارزشمند برای عبور از مشکلات است

دری‌نجف‌آبادی با اشاره به پنجم مردادماه، روز اراک، گفت: این مناسبت فرصتی برای معرفی پیشینه تاریخی، فرهنگی، علمی و صنعتی این کلان‌شهر و تجلیل از ایستادگی و پایداری مردم اراک است؛ مردمی که در مقاطع مختلف با وحدت، مسئولیت‌پذیری و حضور مؤثر خود، نقش مهمی در پیشرفت استان مرکزی و کشور ایفا کرده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی افزود: اراک از ظرفیت‌های ارزشمندی در حوزه‌های صنعتی، علمی، فرهنگی و اجتماعی برخوردار است و همه مدیران و دستگاه‌های اجرایی باید برای ارتقای جایگاه این شهر، رفع مشکلات موجود و فراهم‌کردن زمینه توسعه متوازن و پایدار آن تلاش کنند.

وی تأکید کرد: روحیه ایستادگی و پایداری مردم اراک، سرمایه‌ای ارزشمند برای عبور از مشکلات و حرکت در مسیر پیشرفت است و باید با حفظ همدلی و انسجام اجتماعی، از ظرفیت‌های این کلان‌شهر برای خدمت‌رسانی بهتر به مردم بهره گرفت.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی افزود: مسئولان باید توجه و عنایت بیشتری به شهر اراک داشته باشند و برای حل مشکلاتی همچون آلودگی هوا، بیکاری، مسائل صنایع، اشتغال جوانان و دیگر مطالبات مردم، با جدیت و برنامه‌ریزی اقدام کنند.

 آمریکا پیمان‌ها و تعهدات خود را نقض می‌کند

دری‌نجف‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سابقه بدعهدی آمریکا عنوان کرد: در چهار یا پنج دهه گذشته بارها مشاهده شده است که آمریکا پیمان‌ها و تعهدات خود را نقض می‌کند و حتی در میانه مذاکرات نیز دست به تهدید و اقدام نظامی می‌زند؛ ازاین‌رو، نمی‌توان بدون در نظر گرفتن این سوابق به چنین طرفی اعتماد کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه بیان کرد: حمله در میانه مذاکرات نشان داد که دشمنان به اصول انسانی و تعهدات بین‌المللی پایبند نیستند و هم‌زمان با سخن گفتن از مذاکره، علیه ملت ایران نقشه‌ریزی و اقدام می‌کنند.

وی حمله به بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، نیروهای امدادی و هلال‌احمر و همچنین شهادت زنان، کودکان، دانشمندان، فرماندهان و مردم بی‌گناه را محکوم کرد و گفت: هدف قرار دادن مراکز غیرنظامی و خانه‌های مردم، نقض آشکار اصول انسانی و نشان‌دهنده ماهیت جنایت‌کارانه دشمنان است.

دری‌نجف‌آبادی خاطرنشان کرد: ملت ایران باید ضمن حفظ هوشیاری، وحدت و آمادگی، تجربه این بدعهدی‌ها را در تصمیم‌گیری‌های آینده مورد توجه قرار دهد؛ زیرا مذاکره زمانی معنا دارد که طرف مقابل به عهد، قانون و اصول انسانی پایبند باشد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!