درباره نویسنده
در ماجرای بوشهر یقه چه کسی را گرفت؟
سکوت دولت در برابر حواشی یک جشنواره

سکوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر رخدادهای هنجارشکنانه در شرایطی است که انتظار میرود سکاندار فرهنگی دولت پیشتاز جهاد تبیین و مقابله با اقدامات ساختار شکنانه باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فستیوال موسیقی «کوچه» که چند سالی است در بوشهر و با هدف معرفی فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی به ویژه در حوزه موسیقیایی آغاز به کار کرده است، در هیچ سالی نتوانسته است رسالت خود را نسبت به معرفی فرهنگ اصیل ایرانی و جلب نظر مخاطبان به ویژه اهالی بوشهر به انجام برساند.
استان بوشهر با فرهنگ غنی ایرانی - اسلامی به خودی خود یک ظرفیت بسیار عظیم برای معرفی هنر ایرانی در ابعاد مختلف به ویژه موسیقی است با این حال اما در سایه بیتوجهی و عدم نظارت متولیان فرهنگی کشور، این ظرفیت عظیم به فرصتی برای عرضه فرهنگ غیر بومی و بیگانه تبدیل شده است.
پنج شنبه ۴ اردیبهشت، آغاز فستیوال موسیقی کوچه در بوشهر در شرایطی بود که همزمان با شام شهادت رئیس مذهب شیعه، امام جعفر صادق(ع)، در کوچه پس کوچههای این استان به بهانه برگزاری مراسم، رقص و پایکوبی مختلط با ظاهر نامناسب صورت گرفت این در حالی است که اهالی بوشهر نسبت به این اقدام معترض بوده و اقدامات هنجارشکنانه را از سوی افرادی غیر بومی میدانند.
اهالی بوشهر خواستار برخورد با چنین رفتارهایی هستند و انتظار دارند که مسئولانی که متولی فرهنگ و مذهب هستند به این موضوع ورود کرده و از بروز چنین مواردی جلوگیری کنند از این رو در جریان اعتراض به حواشی جشنواره کوچه مقابل استانداری بوشهر تجمع کردند.
به نظر میرسد مهمترین ویژگی این فستیوال از ابتدای آغاز به کار، ساختار شکنی بوده است و در سالهای اخیر به یک چالش تبدیل شده است. مردم بوشهر معتقدند شرکت کنندگان در این مراسم اساسا اهل بوشهر نیستند که پوشش، زبان، فرهنگ و آداب و رسوم مردم این استان را نمایندگی کنند.
متولی مجوز جشنواره کوچه باید درباره حواشی آن پاسخگو باشد
مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس در گفتگو با خبرنگار راه دانا با اشاره به حواشی جشنواره موسیقی «کوچه» در بوشهر گفت: در دولت متولی امور فرهنگی وزارت فرهنگ و شخص وزیر است که باید نسبت به معرفی فرهنگ اصیل ایرانی - اسلامی برنامه ریزی و هدف گذاری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در زمان اختصاص بودجه به وزارت فرهنگ در حقیقت اختیار انجام امور به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داده میشود تصریح کرد: وقتی مجلس مجوز برای فعالیت یک وزیر را صادر میکند باید متناسب با اختیارات، آن وزیر پاسخگو باشد.
یوسفی با بیان اینکه برگزاری این قبیل فستیوالها با صدور مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت میگیرد تاکید کرد: باید مسئول و متولی این مجوزها در دولت نسبت به حواشی آن پاسخگو باشد.
نماینده مردم اهواز در مجلس این را هم گفت که تاسفانه گاهی شاهدیم به جای توجه به فرهنگ اصیل و باورهای ایرانی و اسلامی رفتارهای خلاف آداب ایرانی به نمایش در میآید در حالی که هر منطقهای در ایران دارای فرهنگ اصیل و آداب و رسوم غنی است که میتواند به قطب گردشگری تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه به اسم برگزاری جشنواره اقدام به رفتارهای فانتزی غربی و غیر بومی و وارداتی میکنند تصریح کرد: اگر در هر منطقهای از ایران فرهنگ بیگانه وارد شود در آیندهای نزدیک صنعت توریسم در کشور بیش از پیش آسیب خواهد دید، توریستهای خارجی برای مشاهده همین سنتهای اصیل ایرانی - اسلامی به کشور ما سفر میکنند وگرنه دهها برابر آنچه در حاشیه فستیوال بوشهر اتفاق افتاد در کشورهای خودشان دارند.
یوسفی با اشاره به اینکه چنین اقداماتی هیچ سنخیتی با آداب و رسوم ایرانی ندارد، خاطرنشان کرد: چنین برنامههایی به فرهنگ اصیل ایرانی آسیب میزند؛ وزارت فراهنگ به عنوان متولی امور فرهنگی در کشور باید از ظرفیتهای مناسب برای استفاده از فرهنگ اصیل و غنی ایرانی استفاده کند.
وزارت فرهنگی که علاقه به جلوگیری از ساختارشکنیها ندارد
این حرمت شکنی درحالی در سایه بیتوجهی متولیان فرهنگی دولت و استانداری بوشهر اتفاق افتاده که در طول کمتر از یک سال از عمر دولت چهاردهم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به بسیاری از اقدامات ساختار شکنانه سکوت کرده است.
در جریان اختتامیه جشنواره فیلم فجر، دست دادن دو بازیگر زن و مرد سینما و تلویزیون در مقابل دوربینها حاشیه ساز شد موضوعی که انتظار میرفت آقای صالحی نسبت به آن واکنش حداقلی نشان دهد.
برپایی کنسرت فرضی یک خواننده زن در کاروانسرای انجیره استان یزد و پخش آنلاین آن در فضای مجازی و پس از آن لایک نادره رضایی معاون هنری، وزارت ارشاد هم اتفاق دیگری بود که نشان داد وزارت فرهنگ علاقهای به جلوگیری از برخی اتفاقات ناخوشایند ندارد.
ایجاد بخش ویژه در جشنواره فیلم فجر و اکران فیلمهای توقیفی در آن، بدعت دیگری بود که میتواند آن را فصل جدیدی از هنجارشکنیها با دست فرمان وزارت ارشاد، دانست.
حال اما سوال اصلی در این سلسله اقدامات چرایی سکوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر رخدادهای هنجارشکنانه است در حالی که وزیر ارشاد به عنوان متولی سیاستگذاری فرهنگی کشور، باید در چنین مواقعی پیشگام جهاد تبیین باشد تا با شفاف سازی نسبت به اقدامات خلاف قانون، فرصت طلبی را از دست رسانههای معاند و گرفته و امکان هر نوع بهره برداری از این حاشیه سازیها را به حداقل برساند.
باید یقه مسئولان دولتی را گرفت
حمیدرسایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانا در این باره عنوان کرد: وقتی بانوان محجبه مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار ابلاغ قانون حجاب شدند سخنگوی دولت با ادبیات زشت و زنندهای که شایسته یک مقام دولتی نیست آنها را خطاب قرار داد گفت با آنها برخورد میکنیم، این تجمع غیر قانونی است.
وی ادامه داد: امروز هم که چنین افتضاحی در بوشهر اتفاق افتاده است باید خانم مهاجرانی پاسخگو باشند.
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه وزیر ارشاد وقتی توانایی ندارد که یک جشنواره را بدون حواشی برگزار کند نباید از چنین برنامههایی حمایت کرده و به آنها مجوز بدهد.
رسایی خاطرنشان کرد: وقتی عدهای اندک با آبروی مردم متدین بوشهر بازی میکنند باید یقه مسئولان دولتی و متولیان فرهنگی را گرفت.
حالا اما، نگرانی آنجایی افزایش پیدا میکند که آرام آرام به روزهای گرم سال نزدیک میشویم و با وجود بیتوجهی به فرهنگ ایرانی - اسلامی و در خلاء قانونی، شاهد حجم گستردهای از ولنگاری در خیابانهای شهر خواهیم بود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- بانوی اراکی نایب قهرمان جهان شد
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- گشایش باغ گلهای لاله در اراک
- 6 نامزد نهایی چهره هنر سال معرفی شدند
- لزوم بازنگری در حقوق ورودی تمام خودروهای وارداتی
- مسیر بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴
- پیشبینی وزش باد با سرعت 80 کیلومتر
- «آوینی» روایتگر حقیقت جاودانه
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- پیشرفت ایران در فناوری هستهای چشمگیر است
- بارش باران شبانگاهی در اراک
- آلومینیوم اراک و سپاهان اصفهان
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- تخریب بقیع جنایتی نابخشودنی از سوی وهابیت است
- تحقق رشد اقتصادی با همکاری جهادی محقق میشود
- قاچاق کالا؛ چالشی برای اقتصاد و امنیت
- پروژه تبدیل ایران به هاب ترانزیتی در ۱۴۰۴
- سرمایهگذاری مسیر طلایی برای رشد اقتصادی
آخرین اخبار
- دیگران را به وحدت دعوت کنید
- سوره «ملک» آیه ۱۳ تا ۲۶
- رقابت ۱۷۸ داوطلب در آزمون سراسری ۱۴۰۴ تفرش
- اردوی «با همکلاسیام» در کمیجان
- برگزاری پویش کبوترهای سرخ در تفرش
- نماهنگ «نگین ایران» منتشر شد
- همایش پیادهروی دهه کرامت در فراهان
- معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی
- مشارکت همگانی میان دستگاههای فرهنگی ضروری است
- نسل جوان نیاز به پیوند فرهنگی دارد
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- پرهیز از سیاستزدگی در فرهنگ و هنر
- آغاز بهکار خط اتوبوس شهری راهآهن ساوه
- استان مرکزی مهد مشاهیر و مفاخر کشور است
- ضرورت بهرهگیری از جوانان برای اجرای برنامههای فرهنگی
- کدام تیم در قعر جدول سکته میکند
- احداث قطار شهری امیرکبیر در بنبست قرار گرفت
- پیادهروی خانوادگی در تفرش
- مردم استان مرکزی ۱۰۰۰ واحد خون کمک کردند
- عهد من با مردم بر سر عدالت پابرجاست
- قلب تپنده تولید
- برگزاری جشن روز دختر در ساوه
- دهه کرامت فرصتی برای ترویج معنویت است
- فرهنگ ایثار و شهادت عامل ماندگاری نظام است
- مرگ جوان کمیجانی بر اثر برخورد صاعقه
- ادامهدهنده راه شهدا و جانبازان باشید
- سوره «ملک» آیه ۱ تا ۱۲
- افتتاح دبیرخانه شهرهای آسیایی در اراک
- عملیات بیتالمقدس معادلات نظامی دشمن را برهم زد
- ایران امام رضا (ع)، پیوند تمدن و معنویت
- مشاهده بیشتر