درباره نویسنده
استاد دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی:
تسهیل فرآیندها برای جذاب سرمایهگذاری

استاد دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی گفت: دولت باید در حوزههای جذاب سرمایهگذاری برای بخش خصوصی، با تسهیل فرآیندها و کنار کشیدن از تصدیگری، زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند.
در میزگردی با حضور علی مقدسی استاد دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی و علی یونسی دکترای اقتصاد و استاد دانشگاه پیام نور استان مرکزی به بررسی راههای تحقق شهار سال پرداختیم.
تولید کلید توسعه پایدار است
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی گفت: تولید، موتور محرکه اقتصاد و سرمایهگذاری، کلید توسعه پایدار است.
علی مقدسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در سخنانی به تشریح اهمیت تولید و سرمایهگذاری در تحقق شعار سال پرداخت و گفت: تولید، نقش بسزایی در رشد اقتصادی کشور ایفا میکند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی بیان کرد: تولید با تاثیر مستقیم بر افزایش تولید ناخالص داخلی (GDP)، ایجاد اشتغال، بهبود سطح درآمد و زندگی مردم و همچنین افزایش صادرات و ارزآوری، نقش محوری در پویایی اقتصاد دارد.
وی با اشاره به اینکه افزایش تولید، وابستگی به واردات را کاهش میدهد و منابع ارزی کشور را بهینه میکند، تصریح کرد: تولید و سرمایهگذاری یک چرخه هستند، سرمایهگذاری موجب تولید بیشتر و تولید بیشتر، زمینه را برای سرمایهگذاریهای جدید فراهم میکند.
مقدسی در ادامه به موضوع سرمایهگذاری پرداخت و ثبات اقتصادی و تصمیمگیریها و همچنین امنیت را از عوامل کلیدی جذب سرمایه، به ویژه سرمایهگذاری خارجی دانست.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی با تقسیم حوزههای اقتصادی به دو بخش (حوزههای جذاب برای بخش خصوصی و حوزههای دارای اولویت حاکمیتی)، راهکارهای عملی برای افزایش سرمایهگذاری را تبیین کرد.
وی اظهار کرد: دولت باید در حوزههای جذاب سرمایهگذاری برای بخش خصوصی، با تسهیل فرآیندها و کنار کشیدن از تصدیگری، زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی بیان کرد: در مقابل، در حوزههایی که بخش خصوصی تمایلی به سرمایهگذاری ندارد، دولت باید خود راساً وارد عمل شده و یا از طریق جذب سرمایهگذاری خارجی، به توسعه این حوزهها بپردازد.
انحراف سرمایهها عامل کاهش سرمایهگذاری
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی گفت: انحراف سرمایههای کشور به سمت فعالیتهای غیرمولد یکی از عوامل کاهش سرمایهگذاری در اقتصاد است.
علی یونسی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به بررسی چالشهای سرمایهگذاری و راهکارهای مقابله با تهدیدات اقتصادی پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در رونق تولید و رشد اقتصادی، اظهار داشت: سرمایهگذاری، چه داخلی و چه خارجی، از الزامات تولید است و افزایش آن، امید به افزایش تولید در دورههای آتی را رقم میزند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی با تاکید بر لزوم هدایت صحیح سرمایههای داخلی، انحراف این سرمایهها به سمت فعالیتهای غیرمولد را یکی از عوامل کاهش سرمایهگذاری در اقتصاد دانست و افزود: نوسانات قیمت ارز و تورم، از جمله عواملی هستند که منجر به انحراف سرمایهها میشوند. دشمنان یک کشور، معمولاً از این طریق برای آسیب زدن به اقتصاد آن کشور استفاده میکنند.
وی با تشریح فرآیند انحراف سرمایهها، تصریح کرد: در این فرآیند، مردم به جای سرمایهگذاری در فعالیتهای تولیدی و مولد، به سمت فعالیتهای سوداگرانه و دلالی، مانند خرید دلار و سکه، روی میآورند. این انحراف منابع، منجر به کاهش تولید، کمبود کالاها، افزایش تورم و وابستگی بیشتر اقتصاد به خارج میشود. در واقع انحراف سرمایهها، ترفند دشمن برای ضربه به اقتصاد ایران است.
یونسی با اشاره به اینکه افزایش وابستگی به خارج، تقاضا برای دلار را افزایش داده و به تبع آن، قیمت دلار بالا رفته و قدرت پول ملی کاهش مییابد، این وضعیت را یک ضعف مضاعف برای اقتصاد کشور دانست.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی در ادامه، با اشاره به رویکرد نظامهای سرمایهداری در پیشنهاد سرمایهگذاری خارجی، تاکید کرد: کشورهای متخاصم، پس از اعمال تحریم و روشهای مختلف برای ایجاد اخلال در اقتصاد یک کشور، بحث سرمایهگذاری خارجی را مطرح میکنند. افزایش سرمایهگذاری خارجی در یک کشور، ممکن است با تحمیل قیود سیاسی، فرهنگی و غیر اقتصادی همراه باشد.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد اقتصاد ایران در حال تجربه همین تکنیک ضربه خوردن است، افزود: کاهش مصنوعی ارزش پول ملی و افزایش تصنعی قیمت دلار توسط فعالان اقتصادی که درصد بیشتری از عرضه دلار را در اختیار دارند، از جمله نشانههای این تکنیک است.
یونسی در پایان، بر ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب برای مقابله با این تهدیدات و هدایت سرمایهها به سمت فعالیتهای مولد و تولیدی تاکید کرد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- بانوی اراکی نایب قهرمان جهان شد
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- گشایش باغ گلهای لاله در اراک
- 6 نامزد نهایی چهره هنر سال معرفی شدند
- لزوم بازنگری در حقوق ورودی تمام خودروهای وارداتی
- مسیر بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴
- پیشبینی وزش باد با سرعت 80 کیلومتر
- «آوینی» روایتگر حقیقت جاودانه
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- پیشرفت ایران در فناوری هستهای چشمگیر است
- بارش باران شبانگاهی در اراک
- آلومینیوم اراک و سپاهان اصفهان
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- تخریب بقیع جنایتی نابخشودنی از سوی وهابیت است
- تحقق رشد اقتصادی با همکاری جهادی محقق میشود
- قاچاق کالا؛ چالشی برای اقتصاد و امنیت
- پروژه تبدیل ایران به هاب ترانزیتی در ۱۴۰۴
- سرمایهگذاری مسیر طلایی برای رشد اقتصادی
آخرین اخبار
- دیگران را به وحدت دعوت کنید
- سوره «ملک» آیه ۱۳ تا ۲۶
- رقابت ۱۷۸ داوطلب در آزمون سراسری ۱۴۰۴ تفرش
- اردوی «با همکلاسیام» در کمیجان
- برگزاری پویش کبوترهای سرخ در تفرش
- نماهنگ «نگین ایران» منتشر شد
- همایش پیادهروی دهه کرامت در فراهان
- معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی
- مشارکت همگانی میان دستگاههای فرهنگی ضروری است
- نسل جوان نیاز به پیوند فرهنگی دارد
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- پرهیز از سیاستزدگی در فرهنگ و هنر
- آغاز بهکار خط اتوبوس شهری راهآهن ساوه
- استان مرکزی مهد مشاهیر و مفاخر کشور است
- ضرورت بهرهگیری از جوانان برای اجرای برنامههای فرهنگی
- کدام تیم در قعر جدول سکته میکند
- احداث قطار شهری امیرکبیر در بنبست قرار گرفت
- پیادهروی خانوادگی در تفرش
- مردم استان مرکزی ۱۰۰۰ واحد خون کمک کردند
- عهد من با مردم بر سر عدالت پابرجاست
- قلب تپنده تولید
- برگزاری جشن روز دختر در ساوه
- دهه کرامت فرصتی برای ترویج معنویت است
- فرهنگ ایثار و شهادت عامل ماندگاری نظام است
- مرگ جوان کمیجانی بر اثر برخورد صاعقه
- ادامهدهنده راه شهدا و جانبازان باشید
- سوره «ملک» آیه ۱ تا ۱۲
- افتتاح دبیرخانه شهرهای آسیایی در اراک
- عملیات بیتالمقدس معادلات نظامی دشمن را برهم زد
- ایران امام رضا (ع)، پیوند تمدن و معنویت
- مشاهده بیشتر