درباره نویسنده
مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک مطرح کرد:
ایران ششمین کشور سازنده پل PMP دنیا

مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک گفت: با طراحی، مهندسی و ساخت پل شناور PMP توسط مهندسان و کارگران شرکت ماشینسازی اراک، ایران جزء ۶ کشور تولید کننده این نوع پل در دنیا قرار گرفت.
رضا سرایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه با ساخت پل شناور PMP گفت: ماشینسازی اراک یکی از مراکز مهم صنعتی ایران است که در طراحی و ساخت پلهای پیشساخته و سازههای فلزی نقش حیاتی دارد. این پلها با فناوری مدولار تولید میشوند و امکان نصب سریع در بحرانهایی مانند سیل و زلزله را فراهم میکنند، که برای تسهیل امدادرسانی و بازسازی بسیار موثر است. در سال ۱۳۹۸، با وقوع سیلابهای گسترده در جنوب و غرب ایران، نیاز به ساخت پلهای شناور به شکل داخلی احساس شد.
ماشینسازی اراک پیشتاز در صنعت پلسازی کشور
وی افزود: ماشینسازی اراک در پروژههای ملی برجستهای، مشارکت داشته و از استانداردهای جهانی برای ارتقاء کیفیت محصولات خود بهره گرفته است. ماشینسازی اراک در تولید متنوع پلهای سبک و سنگین مانند پل کلیفتون در کراچی پاکستان، پل شهید بختیاری اراک، پل زیر قوسی شوشتر، پل قوس بالا در شهرستان پلدختر، پل شطیط شوشتر، پل جهانآرا خرمشهر، پل دریاچه سد کارون ۴ و پل زیر قوسی دوقلوی دریاچه سد کارون ۳، خود را به عنوان یکی از پیشتازان پلسازی در کشور تثبیت کرده است.
مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک ادامه داد: روز سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان لشگری و کشوری، تحویل رسمی و الحاق این پلها به یگان بهرهبردار در مهندسی نزاجا انجام شد. نیروی زمینی ارتش ایران به کمک این پلها توانست مشکلات تردد مردم در مناطقی از خوزستان و رودخانه کارون را موقتاً رفع کند. اما با گذشت زمان، یگان بهرهبردار اعلام کرد که پلهای موجود به دلیل فرسودگی و ناکارآمدی نیاز به نوسازی دارند که پس از بازدید جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، از کارخانه ماشینسازی اراک، تصمیم بر آن شد که این کارخانه وارد عرصه ساخت پلهای شناور شود.
سرایی بیان کرد: در ابتدای این پروژه، نقشهها و طرحهای ساختی موجود نبود و فرآیند باید به صورت مهندسی معکوس انجام میشد. برای این منظور، یک نمونه از پلهای ساختهشده پیشین به ماشینسازی اراک تحویل داده شد. کاتالوگهای اطلاعات اولیه درباره ابعاد، اندازهها و جنس قطعات ارائه شده توسط شرکتهای خارجی، مغایرتهای قابلتوجهی با نمونه واقعی داشت. از این رو، تیم طراحی و مهندسی ماشینسازی اراک مجبور شد دوباره همه ابعاد، مواد و جنس قطعات را از اول بررسی و تحلیل کند.
وی عنوان کرد: پل شناور PMP شامل ۲ هزار و ۱۶۵ قطعه است. مواد مبهم و دارای مغایرت با آزمایشهای متعدد آنالیز و معادلهای داخلی برای تولید شناسایی شدند. این روند باعث شد تا فرآیند ساخت پل نمونه که برای ۶ ماه برنامهریزی شده بود، به دلیل پیچیدگیهای قطعات بیش از یک سال به طول بینجامد.
مدیرعامل شرکت ماشینسازی اراک خاطرنشان کرد: در اسفند ۱۴۰۰، اولین تست نمونه ساخته شده با رفع مشکلات، در فروردین ۱۴۰۱ تست موفقیتآمیز انجام شد. این پل پنج آزمون اصلی را پشت سر گذاشت: ۱- تست بارگیری: توانایی تحمل وزن و عملکرد بارگیری از زمین، ۲- پرتاب به آب: پل پس از ورود به آب باید بهصورت خودکار باز و روی آب مستقر شود. ۳- تست غوطهوری: تضمین عدم نفوذ آب به پل، ۴- تحمل بار: هر سطح باید تحمل بار ۲۰ تن را داشته باشد که مجموع سه سطح به ۶۰ تن میرسد و ۵- جمعآوری سریع پل و نصب مجدد بر روی کامیون انجام شد.
ایران جزوه ۶ کشور سازنده پلهای شناور PMP
سرایی اظهار کرد: تا قبل از ساخت این نوع پل، تنها پنج کشور در دنیا بودند که پل های شناور را تولید می کردند که با ساخت این نوع پل، ایران با همت و پشتکار و توان بالای علمی و اجرایی مهندسان و کارگران شرکت ماشین سازی اراک جزوه 6 کشور تولید کننده در دنیا قرار گرفت.
وی در پایان تصریح کرد: یکی از دستاوردهای این پروژه، توانایی تولید ورقهای فولادی دو میلیمتری با جنس خاص در داخل ایران بود. این ورقها پیشتر وارداتی بودند اما با همکاری ماشینسازی اراک و یکی از شرکتهای فولادی تولید شدند. پس از موفقیت در تولید نمونه اولیه، تولید انبوه این پلها آغاز شد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- بانوی اراکی نایب قهرمان جهان شد
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- گشایش باغ گلهای لاله در اراک
- 6 نامزد نهایی چهره هنر سال معرفی شدند
- لزوم بازنگری در حقوق ورودی تمام خودروهای وارداتی
- مسیر بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴
- پیشبینی وزش باد با سرعت 80 کیلومتر
- «آوینی» روایتگر حقیقت جاودانه
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- پیشرفت ایران در فناوری هستهای چشمگیر است
- بارش باران شبانگاهی در اراک
- آلومینیوم اراک و سپاهان اصفهان
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- تخریب بقیع جنایتی نابخشودنی از سوی وهابیت است
- تحقق رشد اقتصادی با همکاری جهادی محقق میشود
- قاچاق کالا؛ چالشی برای اقتصاد و امنیت
- پروژه تبدیل ایران به هاب ترانزیتی در ۱۴۰۴
- سرمایهگذاری مسیر طلایی برای رشد اقتصادی
آخرین اخبار
- دیگران را به وحدت دعوت کنید
- سوره «ملک» آیه ۱۳ تا ۲۶
- رقابت ۱۷۸ داوطلب در آزمون سراسری ۱۴۰۴ تفرش
- اردوی «با همکلاسیام» در کمیجان
- برگزاری پویش کبوترهای سرخ در تفرش
- نماهنگ «نگین ایران» منتشر شد
- همایش پیادهروی دهه کرامت در فراهان
- معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان مرکزی
- مشارکت همگانی میان دستگاههای فرهنگی ضروری است
- نسل جوان نیاز به پیوند فرهنگی دارد
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- پرهیز از سیاستزدگی در فرهنگ و هنر
- آغاز بهکار خط اتوبوس شهری راهآهن ساوه
- استان مرکزی مهد مشاهیر و مفاخر کشور است
- ضرورت بهرهگیری از جوانان برای اجرای برنامههای فرهنگی
- کدام تیم در قعر جدول سکته میکند
- احداث قطار شهری امیرکبیر در بنبست قرار گرفت
- پیادهروی خانوادگی در تفرش
- مردم استان مرکزی ۱۰۰۰ واحد خون کمک کردند
- عهد من با مردم بر سر عدالت پابرجاست
- قلب تپنده تولید
- برگزاری جشن روز دختر در ساوه
- دهه کرامت فرصتی برای ترویج معنویت است
- فرهنگ ایثار و شهادت عامل ماندگاری نظام است
- مرگ جوان کمیجانی بر اثر برخورد صاعقه
- ادامهدهنده راه شهدا و جانبازان باشید
- سوره «ملک» آیه ۱ تا ۱۲
- افتتاح دبیرخانه شهرهای آسیایی در اراک
- عملیات بیتالمقدس معادلات نظامی دشمن را برهم زد
- ایران امام رضا (ع)، پیوند تمدن و معنویت
- مشاهده بیشتر