معاون مسکن شهری بنیاد مسکن استان مرکزی گفت: علیرغم اینکه شهرداری اراک سهم و هزینه احداث زیرساختهای کوی کوثر را از صاحبین مسکونی و تجاری دریافت کرده ولی در تامین زیرساختها کوتاهی کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیارآفتاب» کوی کوثر یکی از مناطق شهری اراک در مجاورت بلوار کربلا و نزدیکی منطقه سنجان و شهرک نبئی است که مردم این منطقه با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند.
در خصوص نبود زیرساختهای لازم شهری مانند مدرسه، سرویس حمل و نقل عمومی، ایستگاه آتشنشانی و زیرساختهای تجاری مورد نیاز در کوی کوثر، پیگیر وضعیت تکمیل این پروژه از معاون مسکن شهری بنیاد مسکن استان مرکزی شدیم.
در گفتگویی تفضیلی با امید فتحی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن استان مرکزی به پرسش سوالاتی در این مبحث پرداختیم.
دیار آفتاب، ساخت زیرساختهای شهری پروژه کوی کوثر برعهده کدام سازمان است؟
فتحی: بر طبق توافق سال ۱۳۸۶ شهرداری اراک با دریافت زمینهایی از سنجان موظف است کلیه فضاهای سبز و کاربریهای تاسیسات شهری مثل ایستگاه آتشنشانی کوی کوثر را احداث کند.
بنیاد مسکن در سال ۱۳۸۶ سهم خودش را از این پروژه تحویل شهرداری اراک داده است و شهرداری اراک نیز قسمتی از سهامش را به تعاونی مسکن آب و فاضلاب و ماشینسازی اراک واگذار کرده است، که این شرکتها در کوی کوثر مجتمعهای مسکونی احداث کردهاند.
در سال ۱۳۹۰ و زمانی که شهر سنجان به کلانشهر اراک الحاق میشود، طبق قانون، بنیاد مسکن و شهرسازی و تمام دو هزار ساکن این شهرک برای دریافت پروانه ساختمانی، مطابق با تعرفه کلان شهر اراک، عوارض ساختمانی به شهرداری اراک پرداخت کردهاند و به طور سالیانه نیز در حال پرداخت عوارض به شهرداری اراک هستند.
سوال اصلی این است که وقتی مردم هزینه پروانه ساختمانی و عوارض سالیانه خودشان را به شهرداری اراک پرداخت میکنند، باید مثل سایر شهروندان اراک از خدمات شهری بهرهمند گردند.
در حال حاضر فضای سبز و تاسیسات شهری کوی کوثر که بر عهده شهرداری اراک بوده است، توسط بنیاد مسکن در حال احداث است و با این وجود شهرداری اراک سهم و هزینه احداث این زیرساختها از صاحبین مسکونی و تجاری دریافت نموده ولی در تامین زیرساختها کوتاهی کرده است.
با وجود کوتاهیها در بعضی از سازمانها، بنیاد مسکن در تعامل با شهرداری اراک و برای رفع نیاز ساکنین شهرک کوثر اقداماتی را انجام داده است، از جمله احداث پارک محله صدرا، پارک ۵ هزار متری مهیا و پارک محله سپاس با مساحت بالغ بر ۱۷ هزار متر، همچنین بنیاد مسکن اماکنی مثل دریاچه، آتشنشانی و مدارس موردنیاز این شهرک را نیز ساخته است.
برخلاف ادعا و وظیفهٔ شهرداری اراک مبنی بر ساخت زیرساختهای شهرک کوثر تمامی تاسیسات مورد نیاز شهرک کوثر اعم از بلوارها، آسفالت معابر، جدولگذاریهای معابر و تمام خدمات زیربنایی که شامل گاز، برق، آب، ایستگاه ذخیره منبع آب، پمپاژ خونه، ایستگاه فشارشکن گاز و فاضلاب شهرک کوثر توسط بنیاد مسکن ساخته شده است، بنابراین بنیاد مسکن تعهدات خودش را فراتر از توافقات اولیه انجام داده است.
دیار آفتاب، آیا ادعای شهرداری اراک مبنی بر این زیرساختهای پروژه کوی کوثر مانند پروژه شهر امیرکبیر باید توسط شرکتهای عمرانی ساخته شود و سپس تحویل این سازمان گردد صحیح است؟
فتحی: شهرهای جدید مثل شهر مهاجران و امیرکبیر، توسط شرکتهای عمرانی احداث میشوند و شهرداری دخالتی در کاربری اراضی، پروانه ساخت و عوارض ندارد و در نهایت پس از اتمام این پروژهها، برای این شهرها شهردار و شورای اسلامی شهر تعیین میشود و پس از تشکیل شهرداری، تاسیسات ساخته شده توسط شرکتهای عمرانی تحویل شهرداری میگردد.
نوع پروژه کوی کوثر از شهر امیرکبیر و مهاجران متفاوت است، زیرا شهرداری در پروژه شهرک کوثر مانند محله گردو، شهرک الهیه و شهرک حمید در ابتدای پروژه، سهم اراضی خودش را گرفته و کلیه هزینههای مربوط به پروانه ساختمانی و عوارض سالیانه را از خریداران دریافت کرده است و ادعای شهرداری اراک، که بنیاد مسکن باید این زیرساختها را احداث کند و تحویل شهرداری بدهد قطعاً استباه است و برخلاف مقررات شهری اراک است.
زمانی که زمینهای شهرک کوثر تغییر کاربری داده شدند، سهم شهرداری اراک و وظایفش مشخص شده بود و صورت جلسه آن نیز در دسترس است که شهرداری اراک چند درصد مصنوعی و تجاری گرفته است.
همچنین بنیاد مسکن تنها موظف به احداث معابر و جدولگذاری بوده است و کاربریهای فضای سبز و کاربریهای شهری بر عهده شهرداری اراک بوده است که به صورت مکتوب موجود است.
دیار افتاب، بنیاد مسکن چه پروژههایی را در کوی کوثر در دست احداث دارد؟
فتحی: بنیاد مسکن مسجدی با ۳ هزار مترمربع زیر بنا را در شهرک کوثر احداث کرده است، که بهعنوان یکی از بزرگترین مساجد شهر اراک معماری ویژه و منحصر به فردی دارد و این پروژه در حال حاضر با نود درصد پیشرفت فیزیکی به زودی تکمیل و بهرهبرداری خواهد شد.
بنیاد مسکن در شهرک کوثر در حال ساخت دو مدرسه هست که تحویل اداره نوسازی مدارس خواهد شد و نوسازی مدارس استان مرکزی یکی از این مدارس را به صورت غیرانتفاعی مورد بهره برداری قرار داده است.
مدرسه دیگر با زیربنای ۳۰ هزار مترمربعی به صورت دوازده کلاسه، ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و بنیاد مسکن تا دو ماه آینده این پروژه را تکمیل و تحویل اداره نوسازی مدارس خواهد داد.
در کوی کوثر سه مجتمع تجاری احداث شده است، که دو مجتمع تجاری در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده است، یکی در محله صدرا و دیگری در محله سپاس که فاز ۲ پروژه محله صدرا در حال حاضر تکمیل شده است و در آینده نزدیک به متقضایان واگذار میشود.
۱۸ هکتار از زمینهای کوی کوثر به فضای سبز اختصاص یافتهاند که شامل تفرجگاه، محل اسکان موقت، محل بازی بچهها و اماکنی مثل کتابخانه و صحنهای برای اجرای نمایشهای گروهی میشود.
این ۱۸ هکتار فضای سبز وارد فاز مطالعات نهایی شده و علی رغم این که بنیاد مسکن وظیفهای در این حوزه ندارد، مسئولیت این پروژه را نیز برعهده گرفته است.
بنیاد مسکن در خصوص کاربریهای بهداشتی و انتظامی به دستگاههای ذیربط مانند دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی اعلام کرده است، که در صورت تمایل، زیرساختهای مربوط به این سازمانها توسط خود این دستگاهها ساخته شود تا شاهد تسریع در روند ساخت باشیم.
دیار آفتاب، چرا سرویس حمل و نقل عمومی مناسبی در کوی کوثر یافت نمیشود؟
فتحی: در بحث حمل و نقل عمومی، با توجه به اینکه شهرک کوثر، یکی از مناطق شهری اراک است و هیچ فرقی با شهرک گردو و یا الهیه ندارد و شهرداری اراک موظف به تامین خدمات تاکسیرانی و اتوبوسرانی برای کوی کوثر مانند بقیه شهر اراک است.
خدمات حمل و نقل عمومی شهرک کوثر باید در حد و استاندارد سایر مناطق اراک باشد، زیرا ساکنین این شهرک با بقیه شهروندان اراکی هیچ فرقی ندارند و مانند سایر شهروندان اراکی عوارض به شهرداری پرداخت مینمایند.
انتهای خبر/
- ۵ فرماندار استان مرکزی منصوب شدند
- تصادف محور قدیم ساوه با یک مصدوم
- بارش برف در شهر فرمهین
- جشن میلاد حضرت زهرا (س) در فراهان
- انفجار کپسول اکسیژن طبی در اراک
- فاز 3 پروژه شهید سلیمانی آماده تحویل است
- فرماندار جدید کمیجان معرفی شد
- وحدت با الگوی حضرت علی (ع)
- ساخت 6 دستگاه مشعل بویلر پتروشیمی در آذرآب
- کاهش مصرف برق با فناوری نوین
- مداحان خط مقدم روشنگری در جامعه هستند
- مکتب حاجقاسم نماد وطندوستی
- شهید سلیمانی نماد مقاومت
- لغو معافیت مالیاتی کامیونهای ایرانی توسط ترکیه
- «سیره فاطمی» الگوی متعالی خانواده
- سرپرست فرمانداری شهرستان فراهان منصوب شد
- مراسم بزرگداشت ۹ دی در اراک برگزار میشود
- اعتماد به غرب عامل نابودی سوریه
- اولین بخشدار زن استان مرکزی منصوب شد
- ضرورت پیشگیری از شیوع آنفلوانزای پرندگان در مرکزی
- پروژه مسکن شهید سلیمانی الگوی کار جهادی
- جهاد تبیین از وظایف فرهیختگان است
- چمن ورزشگاه اراک، قربانی بارش برف
- رفع مشکل دامداران در اولویت مجلس
- حماس رژیم صهیونیستی را به زانو درآورد
- ارسال ۲۶۹ اثر به جشنواره ابوذر استان مرکزی
- راهاندازی قرارگاه مسکن در دستور کار شورای عالی کار
- «نظام اقتصاد دیجیتال» به زودی ابلاغ میشود
- توافق اولیه با استقلال بر سر جدایی
- سامانه بارشی جدید در راه شرق کشور
- برگزاری مسابقات واترپلو به میزبانی فراهان
- آتشبس نشاندهنده شکست برنامههای رژیم صهیونیستی است
- آلودگی میراث دیرینه اراک
- ادامهدهنده راه شهیدان باشید
- سوره «زمر» آیات ۳۲ تا ۴۰
- جایگاه پدر در تربیت فرزند بیبدیل است
- سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان ساوه منصوب شد
- سرپرست معاونت سیاسی استانداری مرکزی منصوب شد
- جشن پیروزی مقاومت در کمیجان
- سپاهان فاتح سوپرجام ایران شد
- تجمع همبستگی با مردم مقتدر غزه در فراهان
- مردم غزه از آرمانهای خود دفاع کردند
- نشستن پای صحبت بزرگان را جدی بگیرید
- شادمانی مردم اراک از پیروزی جبهه مقاومت
- صهیونیستها به اهداف خود در غزه نرسیدند
- دشمنان مجبور شدند آتشبس را بپذیرند
- پیروزی فلسطین پیامآور غلبه حق بر باطل است
- همبستگی اراکیها با مردم غزه
- پیروزی مظلوم وعده الهی است
- طوفانالاقصی هیمنه امنیتی رژیم صهیونیستی را فروریخت
- مشاهده بیشتر