رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
«دیار آفتاب» گزارش می‌دهد؛

هوای آلوده و ناسالم برای گروه‌های حساس

بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، هوای شهرهای اراک، ساوه و شازند امروز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ امروز سه ایستگاه سنجش آلودگی هوای فعال در کلانشهر اراک عدد ۱۱۹ را نشان داد که بیانگر وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس بود.

هوای اراک، ساوه و شازند در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس

بر اساس اطلاعات دریافت شده از سامانه پایش کیفی هوای محیط زیست استان مرکزی، میانگین شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای اراک در ساعت ۱۲:۰۰ امروز یک‌شنبه ۱۴ مردادماه به عدد ۱۱۹ رسید، که نشانگر قرار گرفتن در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس است.

شاخص‌ها در ایستگاه بلوار حافظیه، خیابان قائم مقام فراهانی و خیابان میرزای شیرازی شهر اراک در این ساعت به ترتیب بر روی عدد ۱۰۶، ۱۲۸ و ۱۲۲ قرار دارند که بیانگر شرایط ناسالم کیفیت هوای اراک برای گروه‌های حساس در روز جاری است.

همچنین در ساعت ۱۲:۰۰ امروز کیفیت هوای ساوه و شازند نیز با شاخص آلایندگی ۱۲۸ و ۱۴۳ در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد. ضمن هوای دلیجان نیز با شالخص آلایندگی ۷۷ در وضعیت قابل قبول قرار گرفته است.

برخی از متخصصان تغذیه می‌گویند آلودگی هوا باعث افزایش آسیب سلول‌ها و عروق می‌شود. همچنین از رشد عروق جدید جلوگیری می‌کند که باعث مرگ سلول می‌شود. همچنین یافته‌های علمی نشان می‌دهد که زندگی در یک محیط آلوده می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌هایی مانند افزایش فشار خون، بیماری قلبی و سکته مغزی بطور گسترده و زودتر از آن‌چه که قبلاً تصور می‌کنید رخ دهد.

مصرف موادغذایی سالم

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف میوه و سبزیجات بیشتر، به ویژه سبزیجات برگ سبز، انواع توت‌ها و سایر مواد سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، ممکن است از ریه‌های شما در برابر برخی آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا محافظت کند.

همچنین از مواد غذایی سرشار از ویتامین C استفاده کنید. غذاهای سرشار از بتاکاروتن و ویتامین E نیز می‌توانند به حفظ سلامتی‌تان کمک کنند. مرکبات مانند لیمو، پرتقال و… می‌توانند ایمنی شما را تقویت کرده و به سم‌زدایی و پاکسازی ریه کمک کنند و علائم تنفسی ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهند. ویتامین C موجود در مرکبات تأثیر مفیدی بر ایمنی بدن دارد.

دمنوش‌های چای سبز برای سم‌زدایی و پاکسازی ریه

مصرف چای سبز یکی از روش‌های مؤثر پاکسازی ریه است که به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی، می‌تواند مجاری هوایی شما را باز کند، ظرفیت ریه را بهبود بخشد و التهاب را کاهش دهد. بنابراین، حتی وقتی آلاینده‌ها را استنشاق می‌کنید، می‌توانید عملکرد ریه‌های خود را به خوبی حفظ کرده و با بیماری‌های تنفسی به‌طور شایسته مبارزه کنید.

دمنوش گیاهی نعناع

منتول موجود در نعناع عضلات صاف دستگاه تنفسی را شل کرده و تنفس را راحت‌تر می‌کند. منتول یک آنتی‌هیستامین مؤثر است که به پاکسازی بدن از سموم ناشی از آلرژی تنفسی کمک می‌کند.

علاوه بر خاصیت آنتی‌هیستامینی نعناع، منتول یک ماده ضدعفونی‌کننده فوق‌العاده است. به همین دلیل است که در اسپری‌ها و قرص‌های خلط آور غالباً از منتول استفاده می‌کنند. علاوه بر این نعناع منبع بسیار خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها است.

پیش بینی سرعت افزایش سرعت وزش بادهای شرقی

مطابق بررسی‌ها تقویت سرعت وزش بادهای شرقی در بیابان‌های مرکزی کشور موجب افزایش پتانسیل خیزش و انتقال گرد و خاک از این نواحی به استان از فردا (دوشنبه) تا حداقل روز سه‌شنبه خواهد شد.

همچنین از لحاظ دمایی بررسی حاکی از روند افزایش دما تا روز سه‌شنبه است، بطوریکه دمای هوا در مناطق مختلف استان بطور میانگین بین ۲ تا ۴ درجه افزایش خواهد یافت و گرمای هوا کم و بیش تا پایان هفته تداوم خواهد یافت.

بر این اساس امروز هشدار سطح زرد شماره ۲۸ اداره کل هواشناسی استان مرکزی در خصوص وزش باد و گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا طی روزهای دوشنبه و سه شنبه و همچنین افزایش دما و تداوم گرما تا پایان هفته صادر شده است.

به جز این از فردا دوشنبه تا پایان هفته افزایش رطوبت جو موجب افزایش ابر در استان در برخی از ساعات بویژه ساعات بعدازظهر و اوایل شب خواهد شد.

انتهای خبر/

1403-05-14 14:42 شماره خبر : 7210

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.