درباره نویسنده
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی:
سند تحول بنیادین، سند تربیت محور است

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین، سند تربیت محور است گفت: تربیت اسلامی یکی از اولویتهای اصلی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور است.
علی مقدسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه اهمیت امور تربیتی و تربیت اسلامی گفت: یکی از مهمترین جنبههای تربیت، تربیت اسلامی است و هدف نهایی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور، رسیدن به «حیات طیبه» است. برای دستیابی به این هدف، تربیت اسلامی در اولویت اول قرار دارد.
وی افزود: تمامی معلمان باید علاوه بر نقش معلمی، نقش مربی بودن را نیز بپذیرند. این مسئولیت برای همه معلمان صادق است، اما برای کسانی که کارهای پرورشی و تربیتی خارج از کلاس انجام میدهند، بهطور ویژهای مورد نیاز است. به همین دلیل، روزی به عنوان روز امور «تربیتی و تربیت اسلامی» نامگذاری شده است که اهمیت این موضوع در نظام تعلیم و تربیت اسلامی را نشان میدهد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی در رابطه با نقش امور تربیتی در مدارس و تأثیر آن بر جامعه بیان کرد: تربیت اسلامی تنها مختص معلمان علوم تربیتی نیست و همه معلمان باید در این فضا وارد شوند و فعالیتهای تربیتی انجام دهند و تربیت اسلامی در مدارس تأثیر مستقیمی بر کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه دارد.
مقدسی خاطرنشان کرد: بهعبارتی، هر چقدر امور تربیتی جدیتر گرفته شود و تربیت دانشآموزان و نسل جوان بهصورت جدیتری پیگیری میشود و مشکلات و آسیبهای اجتماعی کمتری در آینده خواهیم داشت.
وی در رابطه با تأثیر نهادهای مختلف بر تربیت اسلامی کودکان عنوان کرد: نهاد آموزش و پرورش، خانواده، رسانهها و فضای مجازی نقشهای مهمی در این زمینه دارند که تربیت کودکان نباید تنها بر دوش یک نهاد گذاشته شود و تمامی نهادها باید به سهم خود در این امر مشارکت کنند.
خانواده تأثیرگذارترین نهاد در تربیت اسلامی دارد
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی اظهار کرد: خانوادهها تا سن هفت سالگی که کودک در خانه حضور دارد، تأثیرگذارترین نهاد است و رسانهها و فضای مجازی نیز پس از ورود کودکان به مدرسه، تأثیر قابلتوجهی دارند.
مقدسی در ادامه گفت: هر کدام از این نهادها نسبتهای متفاوتی در تربیت اسلامی دارند و هماهنگی میان آنها ضروری است. اگر نهادهای مختلف در جهتهای مغایر با یکدیگر حرکت کنند، تأثیرات مثبت تربیتی کاهش پیدا میکند و همسو و هماهنگ بودن میان نهادهای مختلف بسیار اهمیت دارد، بنابراین نهادها باید با هم همکاری کنند تا تربیت اسلامی و دینی بهدرستی اجرا شود.
وی درباره نقش نهادها در تربیت اسلامی کودکان اشاره کرد و افزود: تربیت اسلامی تنها به نهاد آموزش و پرورش محدود نمیشود و همه نهادهای مرتبط باید در این زمینه مشارکت کنند و معلمان نیز باید علاوه بر آموزش، نقش مربیگری نیز داشته باشند تا بتوانند تأثیرات مثبتی بر زندگی دانشآموزان بگذارند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی در پایان تصریح کرد: تربیت اسلامی یکی از اولویتهای اصلی در نظام تعلیم و تربیت ایران است و همکاری میان نهادهای مختلف برای دستیابی به این هدف ضروری است. او بر اهمیت هماهنگی و همسویی میان نهادها تأکید کرد و گفت که با همکار کردن و مشارکت نهادهای مختلف میتوان تربیت اسلامی را بهدرستی اجرا کرد و تأثیرات مثبتی بر جامعه داشت.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- پروردگارا نیرویی توانا به ما عطا کن
- سوره «بقره» آیه ۱۰۲ تا ۱۰۵
- تاسوعای فراهان بیعت با ولایت
- شهر ساوه در سوگ شب عاشورا
- زنجیرزنی زیر سایهی علم عباس (ع) در تلخاب
- کاروان غم هیات رزمندگان اسلام در اراک
- آئین سنتی چهارپایهخوانی در ساوه اجرا شد
- تعزیه حضرت عباس در تفرش
- مراسم تاسوعای حسینی در ساوه
- تاسوعای حسینی در اراک با حضور پرشور مردم
- مشاهده بیشتر