درباره نویسنده
کارشناس مسائل سیاسی:
آمریکا و انگلیس به مصدق خیانت کردند

کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه مصدق به آمریکا اعتماد زیادی داشت، گفت: در نهایت آمریکا با انگلستان پشتیبان هم بودند و به مصدق خیانت کردند.
محمد جواد یاری، در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در رابطه با قیام مردم تهران علیه رضاخان گفت: زمانی که نفت ایران ملی شد، طرح کودتای آمریکا و انگلیس در دستور کار قرار گرفت و دولت مصدق که به کمک آیتالله کاشانی و مجلس به قدرت رسیده بود حصر میشوند تا بتوانند نفت را همچنان در اختیار داشته باشند.
وی افزود: فرانکلین دلانو روزولت از آمریکا با ۷۵ هزار دلار به ایران آمد و ۵ لیدر اصلی داشت که ۲۰ هزار نفر آنها را همراهی میکردند و به هرکدام از آنها مانند شعبان جعفری که معروف به شعبان بیمخ بود ۵۰ تومان پول داد تا کودتا را رقم بزند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: محمد مصدق که با کمک مجلس، نخست وزیر شده بود تا نفت را ملی کند از این فرصت استفاده نکرد و اختیارات مجلس برای قانونگذاری را به زور با تصویب مجلس گرفت.
یاری عنوان کرد: در ۲۹ اسفند ۱۳۲۹ رزم آرا که یکی از عاملان مخالف ملی شدن صنعت نفت بود ترور میشود که همزمان با ترور او صنعت نفت ملی میشود. فدائیان اسلام به رهبری نواب صفوی و با حمایت آیتالله کاشانی و نمایندگان، طرفداران نفت را وارد مجلس کرد و با تهدید شاه و اعدام انقلابی هژیر و رزمآرا زمینههای ملی شدن نفت را فراهم کردند ولی متاسفانه مصدق در کابینه خود افراد بدنام را سر کار آورد با این حال آیتالله کاشانی از مصدق حمایت کرد ولی او اعتماد به آمریکا داشت تا به او کمک کند. آمریکا با انگلستان پشتیبان هم بودند و به مصدق خیانت کردند.
وی خاطر نشان کرد: مصدق در ۲۵ تیر ۱۳۳۱ بدون مشورت با سران نهضت استعفا داد و بهانه او تصدی وزارت جنگ بود. با استعفای مصدق، قوام که یک مهره انگلیسی بود نخست وزیر شد.
کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: آیتالله کاشانی حکم جهاد داد و مردم کفن پوشان به میدان آمدند و خواهان کنارهگیری قوام به دلیل خیانتهای او بودند. قیام خونین ۳۰ تیر ۱۳۳۱ شکل گرفت با این حال مصدق به نخست وزیری برگشت و مشاغل مهم را نیز به عاملین کشتار مانند وثوق، اختری و فلاح سپرد و همچنین از قوام و تودهایها نیز حمایت کرد.
یاری در پایان تصریح کرد: آیتالله کاشانی مبارزات عظیمی را علیه انگلیسیها داشت و حتی در دورانی که در نجف زندگی میکردند به مبارزات خود ادامه دادند و وقتی که به ایران عزیمت کرد نیز زندانی بود و چندین اعلامیه علیه انگلیسیها صادر کرد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- افزایش ۲۲ درصدی نرخ نان در استان مرکزی
آخرین اخبار
- اطاعت از فرمان رهبر واجب است
- سوره «بقره» آیه ۲۱۱ تا ۲۱۵
- افتتاح ۲ نیروگاه خورشیدی چاه آب کشاورزی
- ۱۴۰۰ خانواده تحت پوشش در مسیر پیادهروی اربعین
- هپکو دوباره در گرداب واگذاری
- روایت بمباران کارخانه آلومینیوم اراک
- جمعههای خشم و نصر در اراک برگزار میشود
- میزگرد «روایتگری بمباران صنایع اراک»
- رسالت سنگین زینالعابدین (ع) از کربلا تا شام
- صدای مردم برای حفظ انسجام داخلی شنیده شود
- مشاهده بیشتر