درباره نویسنده
یادداشت؛
«آوینی» روایتگر حقیقت جاودانه

شهید سید مرتضی آوینی، روایتگر دفاع مقدس و چهره ماندگار هنر انقلاب، با آثار هنری و فرهنگی خود، نقشی تأثیرگذار در ثبت ارزشهای مقاومت و معنویت ایران ایفا کرد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محدثه آجرلو در یادداشتی در خصوص بیستم فروردین ۱۳۷۲ که یادآور عروج سید شهیدان اهل قلم و هنرمند فرزانه حاج سید مرتضی آوینی نوشت: شهید سید مرتضی آوینی، بهعنوان یکی از برجستهترین چهرههای فرهنگی انقلاب اسلامی، با نگاه متفاوت خود به هنر و فرهنگ، اثری ماندگار در تاریخ معاصر ایران بهجا گذاشته است. او که روایتگری حقیقت را در قالب مستندهای «روایت فتح» آغاز کرد، نهتنها صدای دوران دفاع مقدس، بلکه صدای معنویت، ایمان و ارزشهای والای انقلاب اسلامی بود.
سید مرتضی آوینی در سال ۱۳۲۶ در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در رشته معماری به پایان رساند و در مسیر زندگی، از فضای روشنفکری فاصله گرفت و به مفاهیم عمیقتری چون معنویت و ایمان روی آورد. این تحول درونی او را به یکی از هنرمندان متعهد زمانه خود بدل کرد که تمامی آثارش، انعکاسی از ایمان عمیق و مسئولیت اجتماعیاش بود.
مجموعه مستندهای «روایت فتح» یکی از معروفترین آثار او بهشمار میرود که در دوران دفاع مقدس ساخته شد. این مجموعه، صحنههایی از ایثار، مقاومت و رشادتهای رزمندگان را به تصویر کشید و با نگاهی انسانی و معنوی به جنگ، ارزشهای والای انسانیت را برجسته کرد. صدای پرطنین و بیهمتای آوینی، هر صحنه را به اثری عاطفی و تأثیرگذار تبدیل کرد که همچنان در ذهن و دل مردم ایران زنده است.
آوینی نهتنها یک مستندساز برجسته، بلکه نویسندهای صاحبفکر نیز بود. کتابهای او مانند «آینه جادو»، نقدی بر سینمای معاصر ایران و جهان است که نشاندهنده نگاه ژرف و فلسفی او به هنر است. او بر این باور بود که هنر باید در خدمت حقیقت و ارزشهای انسانی باشد و هنرمند، مسئولیتی اجتماعی و الهی بر دوش دارد.
شهادت سید مرتضی آوینی در ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ در منطقه فکه، حین بررسی صحنههای باقیمانده از دوران جنگ، او را به نمادی از ایثار و صداقت تبدیل کرد. او که زندگیاش را وقف تصویرسازی از حقیقت کرده بود، در همین مسیر به شهادت رسید و به کاروان شهدا پیوست. یاد و خاطره او، همچنان در میان هنرمندان و مردم ایران زنده است.
آوینی نمونهای از هنرمندی متعهد بود که نشان داد هنر میتواند راهی برای به تصویر کشیدن حقیقت باشد. او با خلق آثار ماندگار، به نسلهای آینده پیام داد که ایمان، مسئولیت و هنر میتوانند در کنار هم، جهان را بهسوی معنویت و انسانیت هدایت کنند. یاد و خاطره این شهید بزرگوار، همواره در قلب مردم ایران جاودانه خواهد ماند.
امروز، آثار و اندیشههای شهید آوینی، منبع الهام برای هنرمندان متعهد و علاقهمندان به فرهنگ انقلاب است. او با نگاه بینظیر خود، نهتنها هنر مستندسازی، بلکه مفاهیم انسانی را به قلهای جدید رساند و جایگاه والای هنر را بهعنوان ابزاری برای ترویج ارزشهای راستین نمایان ساخت.
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- کارهایتان مورد رضایت خدا باشد
- سوره «بقره» آیه ۸۹ تا ۹۳
- پرواز ۶۵۵ قربانی تبعیض
- نسل جوان پرچمدار عزای حسینی شد
- امر به معروف ضامن سلامت اداری است
- مراسم سوگواری امام حسین (ع) در مسجد کوثر
- پرواز ۶۵۵ نماد دشمنی آمریکا با ایران است
- سوگواره شب هفتم محرم در اراک
- خیزش گرد و خاک در برخی استانها
- همبستگی مردم دشمنان ایران را ناامید کرد
- مشاهده بیشتر