رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
همسر شهید مدافع حرم:

شهید «بابایی» نسبت به جامعه بی‌تفاوت نبود

همسر شهید مدافع حرم گفت: شهید بابایی دغدغه‌های فرهنگی، امور اجتماعی، سیاسی و مسائل روز را بازگو می‌کرد و سعی داشت ما را از مسائل اجتماعی آگاه کند تا نسبت به اینگونه امور بی‌تفاوت نباشیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» شهید علیرضا بابایی متولد 1351 و کارمند دانشگاه اراک بود و در راه دفاع از حریم اهل بیت (ع) 25 اردیبهشت در فلوجه عراق در تله انفجاری تروریست‌های تکفیری گرفتار و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

در خدمت فاطمه رازگردانی همسر شهید مدافع حرم علی‌رضا بابایی حضور پیدا کردیم تا در مورد زندگی پربار همسر شهید مروری داشته باشیم.

همسر شهید مدافع حرم: خوشحالم که فرصتی فراهم شد تا یادی از شهید بزرگوار کنیم.

دیار آفتاب: لطفاً خودتان را معرفی کنید و کمی از سابقه زندگی‌تان بگویید.

همسر شهید مدافع حرم: فاطمه رازگردانی هستم. زادگاهم روستای رازگردانی است. دوران کودکی‌ام را با تمام خاطرات خوش در کنار پدربزرگ و مادربزرگ، اقوام، باغ و بوستان و مردمان خوب روستا سپری کردم. 6 ساله بودم که به خاطر شرایط کسب و کار پدرم به اراک نقل مکان کردیم. بعد از آن تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و هنرستان را در اراک گذراندم. در دوران هنرستان فعالیت‌هایم را در بسیج خواهران، انجمن اسلامی دانش‌آموزان و بسیج دانش‌آموزی شروع کردم و پس از آن وارد حوزه علمیه الزهرا (سلام‌الله علیها) شدم.

دیار آفتاب: بسیار عالی. چطور با همسرتان آشنا شدید و چه چیزی در ایشان شما را جذب کرد؟

همسر شهید مدافع حرم: سال دوم طلبگی بودم که از طریق معرفی یکی از اقوام که با ایشان در دانشگاه اراک همکار بودند آشنا شدم، شهید بابایی برای خواستگاری به منزل ما آمدند و آشنایی ما آغاز شد. مقدمات ازدواج نیز با تحقیقات، صحبت‌های اولیه و آشنایی خانواده‌ها با یکدیگر انجام شد.

دیار آفتاب: از خصوصیات اخلاقی و رفتاری برجسته شهید برایمان بگویید. چه ویژگی‌هایی ایشان را از دیگران متمایز می‌کرد؟

همسر شهید مدافع حرم: ایشان بسیار با اعتماد به نفس بودند و تلاش و کوشش زیادی برای کسب روزی حلال داشتند. احترام به والدین، دست‌بوسی مادر و مسئولیت‌پذیری از ویژگی‌های بارز ایشان بود. همیشه در تلاش بودند تا مشکلات همکاران، همسایه و فامیل را رفع کنند.

مهمان‌نواز، مردم‌دار و بسیار محترم بودند، به جوانان توجه ویژه داشتند و به افراد مسن فامیل احترام می‌گذاشتند. عشق و علاقه به امام و ولایت‌فقیه و عشق به فعالیت در بسیج، جامعه الثقلین، راهیان نور و حضور فعال در عرصه‌های سیاسی و بی‌تفاوت نبودن به مسائل اجتماعی و فرهنگی از خصوصیات بارز شهید بود.

دیار آفتاب: علایق و سرگرمی‌های شهید چه بود؟ اوقات فراغت خود را چگونه سپری می‌کرد؟

همسر شهید مدافع حرم: علایق شهید بیشتر امور اجتماعی بود و بیشتر اوقات فراغت خود را با مطالعه سپری می‌کرد. سرکشی از اقوام و احوالپرسی از آنها از دیگر فعالیت‌های ایشان در اوقات فراغت بود.

 در دوران جوانی ورزش تکواندو را انجام می‌داد و به آن علاقه داشت. پیاده‌روی نیز از برنامه‌های روزانه ایشان بود. معمولاً به خاطر فعالیت‌های اجتماعی که داشت خیلی اوقات فراغت نداشتند و اگر زمانی را پیدا می‌کردند بیشتر در حال مطالعه به خصوص آگاهی از رویدادهای سیاسی بود.

دیار آفتاب: بهترین خاطره‌ای که از زندگی مشترک با شهید دارید، چیست؟

همسر شهید مدافع حرم: بهترین خاطرات بنده روزهای 13 فروردین بود زمانی که در کنار دیگر اعضای خانواده در طبیعت بودیم. همچنین روزهای ماه مبارک رمضان موقع افطار زمانی که همه کنار هم سر سفره افطار جمع می‌شدیم و همچنین شب‌های قدری که کنار مزار شهدای گمنام بودیم.

دیار آفتاب: آیا شهید در مورد دغدغه‌ها و اهداف خود با شما صحبت می‌کرد؟ مهم‌ترین دغدغه‌های ایشان چه بود؟

همسر شهید مدافع حرم: بله، ایشان درباره دغدغه‌های فرهنگی، امور اجتماعی و سیاسی با من صحبت می‌کرد و مسائل روز را برای من بازگو می‌کرد و هر وقت خطری را برای جامعه اسلامی احساس می‌کردند سعی می‌کردند ما را نیز در مسائل اجتماعی و اطراف خود آگاه کنند و نسبت به اینگونه امور بی‌تفاوت نباشیم. حتی مسائل شخصی دانشجویان نیز برایش اهمیت داشت و نسبت به رفع مشکل دانشجویان و همکاران خود حساس بود.

دیار آفتاب: نحوه برخورد شهید با مشکلات و چالش‌های زندگی چگونه بود؟

همسر شهید مدافع حرم: در مشکلاتی که برایش به وجود می‌آمد با اهل فن و کسانی که در آن زمینه تخصص داشتند مشورت می‌کرد و به راحتی با مشکلات کنار نمی‌آمد بلکه به دنبال راه حلی برای رفع آن مشکل می‌گشت و تمام سعی خود را برای از بین بردن مشکلات به کار می‌برد و همیشه در زندگی برای رسیدن به اهداف خود تلاش و کوشش زیادی می‌کرد.

دیار آفتاب: آیا شهید در فعالیت‌های اجتماعی و مذهبی شرکت داشت؟ اگر بله، چه فعالیت‌هایی؟

همسر شهید مدافع حرم: بله، فعالیت‌های بسیج، فعالیت‌های قرآنی و پشتیبانی در موسسه جامعه الثقلین و خادم حافظان قرآن کریم، فعالیت در مجموعه‌هایی که برای حل مشکلات کارکنان تشکیل می‌شد، فعالیت در زمان انتخابات، فعالیت در مراسمات مذهبی و محرم، فعالیت در خدمات دهی به زائرین در اربعین در موکب مهاجران و... از جمله فعالیت‌های ایشان بود.

دیار آفتاب: نقش شهید در خانواده چگونه بود؟ ایشان چه نوع پدری بودند؟

همسر شهید مدافع حرم: ایشان با داشتن فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و کاری از خانواده غافل نبودند و سعی می‌کردند رفاه خانواده را هم فراهم کنند و اوقاتی را برای خانواده اختصاص می‌دادند و به امور سلامت، شادابی، نشاط و امور تربیتی و تفریحی خانواده نیز اهمیت می‌دادند. پدری مهربان، دلسوز، گرم و صمیمی بودند.

دیار آفتاب: آیا شهید در مورد شهادت با شما صحبت کرده بود؟ نظر ایشان در مورد شهادت چه بود؟

همسر شهید مدافع حرم: در مورد شهادت زیاد صحبت می‌کردند به خصوص وقتی با هم به بهشت زهرا (سلام‌الله علیها) می‌رفتیم.

دیار آفتاب: چه شد که همسرتان تصمیم گرفتند به سوریه بروند؟ انگیزه ایشان چه بود؟

همسر شهید مدافع حرم: ایشان از اعزام مدافعان حرم خبر داشتند و حتی از نحوه ثبت‌نام و در این مورد با ما هم صحبت می‌کردند و می‌شود گفت که با این صحبت‌ها مقدمه‌سازی می‌کردند تا ما را برای رفتن خود آماده کنند.

دیار آفتاب: نظر شما در مورد رفتن ایشان به سوریه چه بود؟

همسر شهید مدافع حرم: ایشان قصد داشتند که به سوریه بروند و همان طور که عرض کردم ایشان ما را با صحبت‌هایی آماده می‌کردند که بیشتر در مورد کارهایی که داعش با زنان و مردم سوریه می‌کردند توضیح می‌دادند و هر شهیدی که از سوریه می‌آمدند در مراسم شبی با شهدا و تشییع شهدا شرکت می‌کردند، حتی قبل از اعزام هم پیشنهاد یکی از دوستانش برای ساخت مستند را پذیرفتند و در آن زمان هجمه حملات فرهنگی به مدافعان حرم زیاد بود و در مستندی که با ایفای نقش این شهید عزیز در این مستند بیانگر اهمیت شهید برای رفع شبهات در جامعه و دفاع از عملکرد مدافعان حرم بود که این فیلم چندین مقام را کسب کرد و به خاطر بیان حقیقت مورد استقبال اقشار مختلف مردم قرار گرفت.

دیار آفتاب: آیا شهید از تجربیات خود در سوریه برای شما صحبت می‌کرد؟

همسر شهید مدافع حرم: شهید زمان زیادی را بعد از اعزام در سوریه نماندند و در فلوجه به علت برخورد با تله انفجار به شهادت نائل شد.

دیار آفتاب: آخرین دیدار شما با شهید چگونه بود؟ چه صحبت‌هایی بین شما رد و بدل شد؟

همسر شهید مدافع حرم: آخرین دیداری که ما با هم داشتیم آغاز یک زندگی و دوران جدیدی برای بنده بود که حتی ایشان را در زمانی که با هم زندگی می کردیم بیشتر در نظر دارم و یاد می کنم می‌شود گفت همراه همیشگی و دائمی بنده است. اما لحظه‌ای که می‌خواستند خداحافظی کنند با محبت تمام دختران را در آغوش گرفته و آنها را بوسیدند. گرچه برای ما جدایی دنیوی از ایشان سخت است اما قطعاً بر این باور هستیم که ایشان همواره با ما هست و بیشتر از زمانی که زندگی مادی داشتن از ما مراقبت می‌کنند.

دیار آفتاب: پس از شهادت ایشان، چه تغییری در زندگی شما و فرزندانتان ایجاد شد؟

همسر شهید مدافع حرم: پس از ایشان بعضی از امور مردانه به هر حال نسبت به طبیعت خانم‌ها سخت است ولی چاره‌ای برای رفع این مشکلات وجود ندارد اما با توسل به صاحب اصلی این راه یعنی سیدالشهدا (سلام‌الله علیها) این مشکلات و سختی‌ها کمتر ما را اذیت می‌کند و مطمئنا خدای متعال نظر رحمت و یاری خود را به ما دارند مگر اینکه ما از یاد خدای مهربان و نصرت او غافل شویم.

دیار آفتاب: چگونه با خبر شهادت همسرتان مواجه شدید؟

همسر شهید مدافع حرم: خوب خبر ناگواری بود و به هر حال هر انسانی خبر از دست دادن عزیز خود را بشنود برایش بسیار لحظات سختی هست اما از آنجایی که در مکتب امام حسین (علیه‌السلام) شهادت رسیدن به مقصد و کمال نهایی هست برای کسی که تو او را دوست داری بهترین سرنوشت است، پس برای او خوشحال هستی که جایگاهی نزد خدای متعال دارد که بهترین و والاترین مقام است‌. اما ما هم برای رسیدن به آن درجه و مقام باید تلاش کنیم هر کسی لیاقت رسیدن به آن مرتبه و درک آن را پیدا نمی کند مگر این که به قول سردار دلها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی شهید زندگی کنی تا شهید بشوی.

دیار آفتاب: بزرگ‌ترین درسی که از زندگی با شهید گرفتید، چیست؟

همسر شهید مدافع حرم: شجاعت، ایثار، ولایت‌پذیری و عشق به نایب بر حق امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی)، بی‌تفاوت نبودن به اطرافیان و کمک به هم‌نوعان و مظلومین، تشخیص جبهه حق و باطل و کمک به جبهه حق، اهمیت به علم، احترام به والدین و همسایگان و رعایت حقوق آنها و...

دیار آفتاب: چه پیامی برای همسران و خانواده‌های شهدای مدافع حرم دارید؟

همسر شهید مدافع حرم: پیام خاصی ندارم چرا که آنها از ما قوی‌تر و محکم‌تر هستند و به طور قطع به دنبال اهداف و آرمان‌های شهیدان خود هستند و راه و روش آنها را حفظ می‌نمایند.

دیار آفتاب: چه انتظاری از مسئولان و جامعه در قبال خانواده‌های شهدا دارید؟

همسر شهید مدافع حرم: خانواده شهدا به فرموده حضرت امام خمینی (رحمت‌الله علیها) چشم و چراغ این ملت هستند. مردم ما که بحمدالله در قبال خانواده شهدا وظیفه خود را انجام می‌دهند. البته بنده که خودم همیشه خود را مدیون خانواده معزز شهدا می‌دانم چرا که آنها با رهسپاری فرزندان و پدران و همسران خود برای حفظ استقلال و آزادی کشور و امنیت آن فداکاری کردند و مسئولان باید همیشه در نظر داشته باشند که با خانواده شهدا منش و روش حضرت علی (علیه‌السلام) را پیاده نمایند که بسیار سنگین و سخت است به خصوص ارگان‌هایی مانند بنیاد شهید و ...

دیار آفتاب: اگر بخواهید یک جمله در مورد همسرتان بگویید، چه می‌گویید؟

همسر شهید مدافع حرم: از بندگان زرنگ خدا که خوب توانست نظر صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را جلب کند و به موقع و در زمان خودش به وظیفه خود عمل کرد و تعلل نکرد. یا علی (علیه‌السلام)

بسیار سپاسگزارم از شما سرکار خانم رازگردانی که وقت خود را در اختیار ما قرار دادید و از زندگی پربار همسر شهیدتان برای ما گفتید. ان‌شاءالله که راه شهیدان همیشه پر رهرو باشد.

انتهای خبر/

1404-02-25 11:26 شماره خبر : 12194

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.