درباره نویسنده
معاون میراث فرهنگی استان مرکزی خبر داد:
ثبت ۱۶ اثر تاریخی مرکزی در آثار ملی

معاون میراث فرهنگی استان مرکزی از ثبت ۱۶ اثر شامل غارها، خانهها، حمامها و درختان کهنسال در فهرست آثار ملی خبر داد و بر اهمیت این اقدام در ارتقاء گردشگری و حفظ فرهنگ محلی تأکید کرد.
حسین محمودی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: در جلسات شورای ثبت وزارت متبوع، ۱۶ اثر شامل ۹ اثر غیرمنقول، چهار اثر منقول و سه اثر طبیعی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید که این ثبت به منظور حفظ و معرفی بهتر این آثار تاریخی و طبیعی صورت گرفته است و بر اهمیت آنها در ارتقاء گردشگری و فرهنگ محلی اشاره کرد.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی افزود: این آثار شامل یک غار تاریخی، دو خانه تاریخی، دو حمام تاریخی، یک برج، دو عمارت خدماتی و تجاری و یک آسیاب آبی متعلق به دورههای تاریخی ساسانی تا دوره پهلوی است.
وی تاکید کرد: از جمله این آثار میتوان به غار زل هستیجان، آسیاب آبی خواجه شهره نراق، خانههای تاریخی اکبریان و مهاجرانی در بافت تاریخی شهر اراک، برج تاریخی روستای خانک تفرش و عمارت دکتر صباحی اراک اشاره کرد.
ثبت حمام خان خمین و حمام محله داران وفس در فهرست آثار ملی
محمودی بیان کرد: همچنین حمام خان خمین و حمام محله داران وفس از شهرستان کمیجان نیز در این فهرست قرار دارند و نشاندهنده تنوع آثار فرهنگی در استان مرکزی هستند.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی افزود: غار زل هستیجان از جمله مهمترین آثاری است که متعلق به اواخر دوره ساسانی و اوایل اسلامی بوده و در مطالعات تاریخی، اجتماعی و اقتصادی این دوره از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی ادامه داد: خانههای تاریخی شهر اراک و همچنین عمارتهای تاریخی دکتر صباحی و حاج سیاح محلات به عنوان الگوهایی از معماری قرون متأخر و دوره معاصر ایران به ثبت رسیدهاند و میتوانند به عنوان نمونههای بارز معماری ایرانی در نظر گرفته شوند.
محمودی در ادامه اظهار داشت: در بخش آثار منقول، کتیبه لاجوردی خانقاه شهر آستانه متعلق به دوره سلجوقی، کاسه سفالی نوع سلطان آباد متعلق به دوره ایلخانی، بشقاب آبی و سفید دوره صفوی محوطه تاریخی ذلف آباد فراهان و کاسه سفالی زرین فام آوه ساوه متعلق به دوره ایلخانی به ثبت رسیدهاند.
وی ادامه داد: این آثار نمایانگر غنای فرهنگی و هنری استان مرکزی در دورههای مختلف تاریخی هستند و میتوانند به عنوان منابع مهم در مطالعات باستانشناسی و تاریخنگاری مورد استفاده قرار گیرند.
ثبت 3 درخت کهنسال در تفرش و شازند در فهرست آثار ملی طبیعی
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی همچنین با اشاره به ثبت آثار طبیعی گفت: سه درخت کهنسال در شهرستانهای تفرش و شازند نیز در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسیدند.
وی افزود: این آثار شامل درخت چنار کهنسال خانه دکتر میرشکرایی و روستای فسنگان تفرش و درخت چنار کهنسال چرده آقا روستای چنارستان شازند میباشند که قدمتی بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ سال دارند. این درختان به عنوان نمادهای طبیعی و میراث زنده فرهنگی استان محسوب میشوند و حفاظت از آنها میتواند به حفظ تنوع زیستی و فرهنگ محلی کمک کند.
محمودی در پایان تصریح کرد: ثبت این آثار گام مهمی در راستای حفاظت و احیای میراث فرهنگی و طبیعی استان مرکزی است و امیدواریم با همکاری تمامی نهادها و مردم، بتوانیم این سرمایههای ارزشمند را برای نسلهای آینده حفظ کنیم. این اقدامات نه تنها به ارتقاء هویت فرهنگی کمک میکند، بلکه میتواند به توسعه پایدار گردشگری در استان نیز منجر شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- عاشورا، مسیر آزادگی ابدی
- شب تاسوعای حسینی در تفرش
- آغاز پویش اطعام و احسان حسینی
- همیشه یاور امام خمینی (ره) باشید
- سوره «بقره» آیه ۹۴ تا ۱۰۱
- تکمیل زنجیره آبرسانی به روستاهای «مرزیجران» و «شانق»
- ابهت آمریکا و رژیم صهیونیستی شکسته شد
- فتح تاریخی ایران در نبرد نابرابر
- مقاومت را از مکتب امامحسین (ع) آموختهایم
- عاشورا مکتبی زنده برای همه عصرها است
- مشاهده بیشتر