به گزارش دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از سامانه پایش کیفی هوای محیط زیست شاخص لحظهای کیفیت هوای اراک در ساعت 12 ظهر امروز یکشنبه سی مردادماه در ایستگاه استانداری به 102 رسید که نشانگر کیفیت هوای ناسالم برای گروههای حساس است.
طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون است که این آلایندگی ناشی از منابعی همچون سوخت های فسیلی، صنایع و گرد و غبار است.
تا امروز 73 روز ناسالم برای کلانشهر اراک به ثبت رسیده که این آمار در بازه مشابه سال گذشته عدد 60 روز را نشان می دهد، با این حساب تاکنون تعداد روزهای ناسالم اراک در 5 ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته روند افزایشی را نشان میدهد که یکی از دلایل اصلی آن خیزش گرد و غبار با منشا فرامنطقه ای در برخی مقاطع است که حتی تاکنون چندین بار منجر به قرار گرفتن وضعیت هوای اراک در وضعیت خطرناک نیز گردیده است.
بر پایه گزارش مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست از کیفیت هوای کلانشهرهای کشور، اراک در بازه زمانی اول فروردین تا 29 مرداد ۱۴۰۱، در مجموع ۷۳ روز هوای ناسالم را تجربه کرده که از این تعداد در ۲ روز شاخص کیفیت هوا خطرناک، ۳ روز بسیار ناسالم، ۱۵ روز ناسالم برای همه گروهها و ۵۳ روز ناسالم برای گروههای حساس به ثبت رسیده است، همچنین 80 روز کیفیت هوا قابل قبول و در این مدت هیچ روزی با وضعیت پاک به ثبت نرسیده است.
با این حال افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض هوای آلوده آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزانهای بالای ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی می شوند ولی پر واضح است که آلودگي در بلندمدت ميتواند پيامدهاي جدي در سلامت داشته باشد.
اکیداً توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
انتهای پیام/