
نظاممند کردن زندگی نوجوانان برای رسیدن به سعادت از اهداف اوقات فراغت باشد
حجت الاسلام تاج آبادی کارشناس فرهنگی در گفتگو با دیار آفتاب؛ با اشاره به اهمیت اوقات فراغت در زندگی جوانان و نوجوانان گفت: دو برداشت میتوانیم از اوقات فراغت داشته باشیم که موضوع اول معنای واقعی آن فراغت از کار که در قرآن به آن وقف میگوییم و وقف با توقف تفاوت میکند چراکه وقف به معنای نفس گرفتن و تجدیدقوا کردن است و در احادیث هم داریم که میفرماید بخشی از اوقات خود را برای استراحت و تفریح بگذارید و این برای شارژ کردن و تنفس انسان است.
وی افزود: قلب و نفس انسان در برخی از اوقات بر اثر فعالیتها و موانعی که برای رسیدن به هدف جلوی راه انسان قرار دارد خسته میشود و با توجه به اینکه قلب و نفس مرکز آدمی است و قرار است ما را به هدف نهایی برساند نیاز به شارژ شدن دارد این استراحت موجب میشود نفس آدم حرکت کند و به تعبیری رو میآورد.
تاجآبادی ادامه داد: رمز موفقت انسان در استراحت و شارژ بهموقع نفس و قلب است و انسانی میتواند در کاروان دنیا شتابنده حرکت کند که بهموقع به قلب و نفس خود برسد و لذا همیشه باید حواسمان به نفسمان باشد.
وی اضافه کرد: تعبیر ما از اوقات فراغت تنفس، تفریح و تزریق نشاط و شادابی باشد و لذا اوقات فراغت جزء لازمه بندگی هر انسان است و اگر این نباشد زندگی انسان با اختلال روبهرو خواهد شد.
کارشناس فرهنگی بیان کرد: تعبیر دیگری از اوقات فراغت با عنوان بیکاری وجود دارد که همان از دست دادن فرصتها میشود و مهمتر از همه فرصت عمر است که هدر رود و اگر خدای ناکرده ما اوقات فراغت را اینگونه تفسیر کنیم یک خسارت جبران ناپذیری به خود خواهیم زد و جز آه خسران چیز دیگری شامل ما نخواهد شد.
وی با اشاره به نقش مساجد در اوقات فراغت بیان کرد:عبادتگاه ها که مهمترین آنها مساجد، هیئت های مذهبی ، حسینیه ها و تکیه ها هستند اگر برنامه داشته باشند و نقش تربیتی داشته باشند و فقط تفریحی عمل نکنند نقش بسیار مهمی در اوقات فراغت دارند.
تاج آبادی افزود: باید حواسمان باشد ضمن احترام و قداست مساجد و اماکن مذهبی باید بدانیم هدف از پر کردن اوقات فراغت در محافل مذهبی و خصوصا مساجد باید نقش تربیتی داشته باشد و مهمترین هدف باید تربیت باشد.
کارشناس فرهنگی گفت: ابزار تفریح و بازی در مساجد نباید هدف باشد چراکه اصل بندگی و عبودیت آسیب می بیند چراکه بچه ها از مساجد چیزی خاصی عاید آنها نمی شود و نباید نگاه بچه ها به مساجد صرفا تفریحی باشد اما در حاشیه می توان برنامه های تفریحی داشت.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه امروزه نگاه برخی به مساجد تنها نماز خواندن است که اینگونه نباید باشد،افزود:مساجد خواستگاه انقلاب است و محلی برای رفع مشکلات و مسائل مردم می باشد و امروز نیازمند احیای کارکردهای مساجد هستیم که باید مورد توجه قرار گیرد.
تاج آبادی بیان کرد: احقاق حق و اقامه قسط از دیگر کارکردهای مساجد است و این را از آموزه های دینی آموختیم و این مسئله ارتقای اهداف در مساجد باید بسیار مورد توجه تشکل های درون مساجد باشد.
وی در خصوص سبک زندگی اسلامی و نقش آن در اوقات فراغت گفت: هدف از اوقات فراغت نظام مند کردن زندگی افراد و خصوصا نوجوانان برای رسیدن به کمال و سعادت است و نباید به گونه ای به برای نوجوانان برنامه ریزی شود که دچار افراط و تفریط شوند.
انتهای پیام/