بازدید معاون سیاسی استاندار مرکزی از تمرینات تیم فوتبال خوشه طلایی ثنا ساوه 10 محور فتنه‌جویی رادیو BBC فارسی در 82 سال خیانت به مردم ایران کاریکاتور/ نوروزتان فرخنده باد... مشکلات اقتصادی کشور در کجا ریشه دارد؟ امضای تفاهم‌نامه همکاری کتابخانه‌های عمومی و صداوسیمای استان مرکزی کنترل قیمت و کیفیت یکی از راه‌های اساسی رشد تولید و مهار تورم است جهاد در راه خدا دري از درهاي بهشت است جاذبه‌های گردشگری شهر یاقوت‌های سرخ عکس نوشت| دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان مراسم بدرقه زائرین امام رضا(ع) در راه آهن اراک
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۹
کد خبر: 98667
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۷
در گفتگوی دیارآفتاب با رئیس اتحادیه مشاورین املاک اراک مطرح شد:

افزایش بیش از سه برابر و غیرواقعی اجاره بها در اراک/ علل افسارگسیختگی قیمت ها و راهکار کنترل بازار مسکن چیست؟

عسگری با بیان اینکه عوامل متعددی از جمله کمبود عرضه مسکن، تورم، دامن زدن به گرانی در فضای مجازی و دستگاه های دولتی در نابسامانی بازار مسکن نقش دارند گفت: باید به دنبال برنامه ای بلندمدت برای بخش مسکن باشیم چراکه تصمیمات مقطعی و غیرکارشناسی بعضا منجر به بی اعتمادی و تنش بیشتر در بازار خواهد شد.

بهروز عسگری رئیس اتحادیه مشاورین املاک اراک در گفتگو با دیار آفتاب؛ با بیان اینکه هرگونه اقدامی در حوزه مسکن در طولانی‌مدت اثرات خود را نشان خواهد داد اظهار داشت: نمی‌توان به‌سرعت تأثیر تصمیمات مقطعی را شاهد بود اما اینکه باید به دنبال برنامه ای بلندمدت برای بخش مسکن باشیم یک ضرورت است و هر آنچه الآن عنوان می‌شد صرفاً در حد یک مُسَکن است که بعضاً بی‌اعتمادی و تنش بیشتری در بازار ایجاد می‌کند چراکه کار کارشناسی عمیقی انجام نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم تصمیمی برای اجاره‌بها و کنترل بازار در این حوزه بگیریم باید به این نکته توجه داشته باشم که فصل اجاره‌نشینی و نقل‌وانتقال عمدتاً در تابستان است لذا هرگونه تصمیم‌گیری در این زمینه باید در ماه پایانی سال گذشته و در ابتدای سال جاری انجام می‌شد.

افزایش ساخت و ساز منجر به تعدیل قیمت مسکن و شکست حباب اجاره بها خواهد شد

این کارشناس حوزه مسکن خاطرنشان کرد: باید عوامل و مؤلفه‌های تأثیرگذار در افزایش نرخ اجاره‌بها را رصد کنیم که یکی از علل آن یا مهم‌ترین مسئله در شرایط فعلی بحث کمبود عرضه مسکن است چراکه در حال حاضر مسکن متناسب با نیاز و توانایی قشر متوسط و ضعیف نداریم و واحدها عمدتاً متراژ بالا یا لاکچری اند.

عسگری با بیان اینکه راهکار این بخش افزایش ساخت‌وساز و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضاست افزود: در این صورت هم قیمت مسکن تعدیل خواهد شد و هم حباب قیمتی در بازار اجاره شکسته می‌شود لذا یکی از موارد کمک‌کننده راه‌اندازی تعاونی مسکن ادارات و دستگاه‌های مختلف است اما نه تعاونی سرمایه‌گذاری بلکه تعاونی‌هایی که با شناسایی افراد فاقد مسکن برای خانه‌دار شدن اقشار ضعیف و متوسط اقدام کنند.

درج غیرکارشناسی آگهی در پلتفرم های مجازی به رشد تصاعدی قیمت ها دامن می زند

رئیس اتحادیه مشاورین املاک اراک در ادامه اظهار داشت: مؤلفه دیگر در زمینه افزایش نرخ اجاره‌بها فضای مجازی و بسترهایی همچون سایت دیوار و شیپور است که افراد بدون هیچ ضابطه و نگاه کارشناسی نسبت به درج آگهی اقدام می‌کنند و همین مسئله باعث شده تا قیمت‌ها به‌صورت تصاعدی افزایش داشته باشد لذا می‌طلبد تا این فضا مدیریت شود.

وی افزود: یک پیشنهاد این است که سایت‌هایی همچون دیوار با سازمان‌های مرتبط لینک شوند و افرادی اجازه پیدا کنند نسبت به درج آگهی و قیمت‌گذاری اقدام کنند که دارای پروانه کسب هستند و اقدامات آن‌ها قابل‌پیگیری و رصد نیز هست.

عسگری تأکید کرد: متأسفانه امروز با توجه به رهاشدگی فضای مجازی بعضاً هستند جریانات معاندی که بر روی موج نیازهای جامعه سوار می‌شوند تا با دامن زدن به چنین مسائلی اعتراض و نا امیدی را به جامعه تزریق کنند پس بهتر است تا بسترهای مثل سایت دیوار که البته امروز در کشور حرفی برای گفتن دارد از سوی مراجع مربوطه مدیریت و رصد شود.

این کارشناس مسکن تورم را یکی دیگر از مؤلفه‌های تأثیرگذار در گرانی مسکن عنوان کرد و افزود: قطعاً با افزایش قیمت مسکن تحت تأثیر تورم، کم‌وبیش به نسبت همین افزایش نرخ اجاره‌بها و رهن نیز همین رشد قیمتی را تجربه خواهد کرد.

برخی نهادهای متولی بخش مسکن در آشفتگی بازار نقش دارند

وی ضمن انتقاد از سوداگری برخی نهادهای متولی بخش مسکن و دامن زدن به آشفتگی بازار مسکن خاطرنشان کرد: نقش دستگاه‌های دولتی و اقدامات غیر کارشناسی‌ای که نمونه آن توسط بنیاد مسکن در کوی کوثر شهر اراک اتفاق افتاده در افزایش قیمت مسکن بسیار پر رنگ است اما بعضاً بخش خصوصی و مشاورین املاک مورد اتهام قرار می‌گیرند و برخی آدرس غلط می‌دهند.

رئیس اتحادیه مشاورین املاک اراک همچنین تأکید کرد: افزایش عوارض توسط شهرداری‌ها و تعرفه‌های سازمان نظام‌مهندسی نیز ازجمله عواملی هستند که در افزایش قیمت مسکن تأثیرگذار بوده‌اند.

نیازمند تشکیل کارگروه کارشناسی مسکن در اراک هستیم

عسگری با بیان اینکه می‌طلبد تا در شهر اراک یک کارگروه مسکن فارغ از رویکردهای غیر کارشناسی و به‌صورت فرا دولتی تشکیل شود افزود: کارگروهی متشکل از اداره کل راه و شهرسازی، سازمان نظام‌مهندسی، شهرداری، شورای شهر، نمایندگانی از صنف انبوه‌سازان و اتحادیه مشاورین املاک و حتی دستگاه قضایی می‌تواند سیاست‌گذاری درستی در حوزه مسکن ارائه کند.

این کارشناس مسکن تصریح کرد: با شرایط فعلی حتی اگر پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی اراک نیز به بهره‌برداری برسد حداقل ۴ تا ۵ سال به طول خواهد انجامید که نتایج آن دیده شود ولی برای نتیجه‌گیری در کوتاه‌مدت باید سازندگان، انبوه‌سازان و تعاونی‌های مسکن را موردتوجه قرار دهیم.

رئیس اتحادیه مشاورین املاک اراک اظهار داشت: گزارش‌های میدانی نشان می‌دهند نرخ اجاره‌بها در شهر اراک نسبت به سال ۱۴۰۰ بیش از سه برابر افزایش داشته است و می‌توان گفت که در حال حاضر  در کل شهر اراک قیمت‌های مسکن و اجاره‌بها غیرواقعی است.

برخی سازوکارها در تصمیم دولت دیده نشد/ شاهد روی آوردن افراد به قراردادهای دست نویس هستیم

وی با اشاره به تصمیمات اخیر دولت به‌منظور ساماندهی وضعیت اجاره‌بها افزود: برخی سازوکارها در تصمیم دولت دیده نشد و اقدام عجولانه‌ای بود که بعضاً شاید اثرات و تبعات منفی آن در کنار اثرات مثبتی که می‌تواند داشته باشد بیشتر دیده شود.

عسگری خاطرنشان کرد: در حال حاضر صرف تعیین سقف برای ساماندهی وضعیت اجاره‌بها باعث خواهد شد تا افراد به قراردادهای دست‌نویس و اصطلاحاً زیرزمینی روی بیاورند که با توجه به رعایت نشدن ضوابط حقوقی مطمئناً در یک سال آینده محاکم قضایی و شورای حل اختلاف با حجم انبوهی از شکایات در این حوزه مواجه خواهند شد.

رئیس اتحادیه مشاورین املاک اراک تصریح کرد: پس از تصمیمات اخیر در بحث اجاره‌بها برای خیلی از مشاورین املاک سؤالاتی در خصوص تمدید قراردادها ایجادشده که هیچ مرجعی پاسخگوی آن‌ها نیست.

انتهای پیام/

captcha
آخرین اخبار