
هوای استان مرکزی بر مدار آلودگی/ هوا در اراک، شازند و ساوه «ناسالم» است
به گزارش دیار آفتاب؛ براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر اراک، شاخص کیفیت هوای اراک در ساعت 11 روز یکشنبه 27تیرماه با شاخص 134در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد، همچنین کیفیت هوای ساوه نیز در همین شرایط است اما شازند با شاخص 167 هم اکنون آلوده ترین شهر استان مرکزی است و هوای این شهر در وضعیت ناسالم برای کلیه گروه ها قرار دارد.
طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی در هر سه شهر ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون است و در اراک البته ایستگاه مخابرات با عدد 152 بالاترین شاخص آلایندگی را نشان می دهد که نشان دهنده شرایط ناسالم برای کلیه گروه ها است. اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور و در سه ماهه نخست سال جاری آلودهترین شهر کشور بوده است که بر اساس آمارهای موجود در سال ۹۹ تعداد روزهای ناسالم در این شهر به ۵۲ رسید، هر چند از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون نیز امروز چهل و چهارمین روز ناسالمی است در کارنامه کلانشهر اراک به ثبت می رسد.
اما نکته قابل تامل اینکه علیرغم وضعیت نامطلوب هوای اراک در روز جاری ایستگاه اداره کل محیط زیست همچون گذشته کماکان نمایانگر وضعیت پاک است، این تناقض در حالی است که همواره انتقاداتی از سوی کارشناسان محیط زیست نسبت به جانمایی نادرست این ایستگاه مطرح بوده است.
ذرات ریز کمتر از 2.5 میکرون مانند ذرات معلقی که در دود و مهدود یافت میشوند به طور مستقیم از منابعی مانند شکل گیری کانون های گرد و غبار، آتشسوزی، واکنش گازهای خروجی از نیروگاهها، صنایع و خودروها در هوا شکل میگیرند که استنشاق این ذرات میتواند بر قلب و ریهها اثر بگذارد و پیامدهای بهداشتی وخیمی ایجاد کند.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض ذرات معلق آلاینده آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزانهای بالای این ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی می شوند.
توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیمارن قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.
انتهای پیام/