
«دی اکسید نیتروژن» میهمان جدید ریه اراکی ها/ تداوم آلودگی هوا، تهدید سلامت مردم و بی اعتنایی مسئولین!
به گزارش دیار آفتاب؛ هم اکنون براساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر اراک، شاخص کیفیت هوای اراک در ساعت 10 روز چهارشنبه 9تیرماه با شاخص 127 در شرایط «ناسالم برای گروه های حساس» قرار گرفته است.
با وجود اینکه پس از انتقادات فراوان از اداره کل محیط زیست استان مرکزی شاخص ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در ایستگاه های شریعتی و مخابرات به مدار بازگشته و کماکان شاخص این آلاینده در این دو ایستگاه بالاست اما بازی الاکلنگی با سنجشگرها همچنان ادامه دارد و برخی از ایستگاه اطلاعات ناقصی از آلاینده های مختلف را نشان می دهند.
هر چند در شرایط فعلی آلاینده مسئول ذرات معلق است اما در عین حال ایستگاه اداره کل محیط زیست شاخص آلایندگی NO2 یا دی اکسید نیتروژن را با عدد ۱۰۴ نمایش می دهد، همچنین شاخص SO2 یا دی اکسید گوگرد در ایستگاه استانداری بر روی عدد ۹۰ قرار گرفته است.
مهمترین منابع انسانی انتشار NO2 اما فرآیندهای احتراق نظیر وسایط نقلیه، سیستمهای گرمایش و نیروگاهها هستند، همچنین دی اکسید گوگرد یا SO2 نیز از جمله آلاینده های مرتبط با سوخت های فسیلی به خصوص مازوت مورد استفاده در نیروگاه ها و صنایع است، با این وجود افزایش غیرطبیعی هر دو آلاینده در یک زمان شائبه هایی از مصرف سوخت مازوت را ایجاد می کند.
نیتروژن دی اکسید از جمله گازهای سمی است که باعث سوزش و التهاب لایه داخلی ریه ها و بروز مشکلات تنفسی میشود، این گاز ایمنی ریهها در برابر عفونت را کاهش میدهد و حتی مجاری تنفسی افراد سالمی که در معرض این گاز قرار میگیرند متورم میشود.
اُزونی که از NO2 حاصل میشود، چشمها را میسوزاند و اختلالات تنفسی را تشدید میکند، این گاز باعث میشود در افراد مبتلا به آسم علائم تنفسی بیشتری بروز کنند.
به نقل از مدیکال اکسپرس نتایج یک بررسی نشان میدهد افزایش اندک در سطح دی اکسید نیتروژن (NO۲) میتواند با افزایش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و تنفسی مرتبط باشد، اکسیدهای گوگرد در ترکیب با مواد معلق و رطوبت زیانبارترین اثرات مرتبط با آلودگی هوای اتمسفری را ایجاد میکنند.
حال با شرایط آلودگی مستمر هوای شهر اراک مشخص نیست چرا کارگروه کاهش آلودگی هوا بیش از چهار ماه است که تشکیل جلسه نداده و مدیران متولی امر به راحتی سلامت عموم جامعه را یک موضوع بی ارزش تلقی می کنند، از طرف دیگر اینکه چرا دستگاه های نظارتی و قضایی بر این ترک فعل محرز سوکت کرده اند نیز جای بسی تعجب است!
علیرغم اینکه همه نگاه ها معطوف به بیماری کرونا و کشندگی این ویروس است اما طبق نتایج تحقیقات و پژوهشهای معتبر پنجمین عامل مرگومیر در دنیا آلودگی هواست، معضلی که سالانه ۷.۳ میلیون نفر را دچار مرگ زودرس می کند در حالی که کرونا بهعنوان چالش اصلی حال حاضر جهان تلفاتی در حدود ۱.۴میلیون نفر در سال دارد.
- پرونده آلودگی هوای اراک | بیشتر بخوانید:
-
بیست و نهمین روز ناسالم هوای اراک در سال ۱۴۰۰/ تعطیلی ۱۴۴ روزه کارگروه کاهش آلودگی هوا!
-
عدم نمایش آلودگی در ایستگاه های سنجش هوا، به دلیل قطعی اینترنت یا مشکلات سامانه است!
انتهای پیام/