
هوای اراک در وضعیت ناسالم برای گروههای حساس قرار گرفت
به گزارش دیار آفتاب؛ بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاههای سنجش آلودگی هوای شهر اراک، شاخص کیفیت هوای اراک در ساعت ۱۲ ظهر امروز (دوشنبه ۱۷ خرداد)، عدد ۱۰۹ را نشان میدهد که بیانگر هوای ناسالم برای گروههای حساس است.
طبق نتایج تحقیقات و پژوهشهای معتبر پنجمین عامل مرگومیر در دنیا، آلودگی هواست که سالانه ۷.۳ میلیون نفر را دچار مرگ زودرس کرده درحالیکه کرونا بهعنوان چالش اصلی حال حاضر جان تلفاتی در حدود ۱.۴میلیون نفر در سال دارد؛ این امر لزوم پرداختن به جلوگیری از آلودگی هوا را نشان میدهد.
چندی قبل نیز رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در اظهاراتی گفته بود: مواجهه طولانیمدت با آلاینده ذرات معلق PM۲,۵ در کشور سالانه باعث بروز ۴۱ هزار و ۷۰۰ مورد مرگ زودرس میشود.
ذرات معلق عموماً ناشی از فعالیتهای هستند که در آنها سوختهای فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ سوزانده میشوند، ازجمله رفتوآمد ماشینها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاهها و مانند اینها و آتشسوزی.
این ذرات چون به بخشهای عمیقتر ریه نفوذ میکنند و هم ناشی از مواد سمیتری (مانند فلزات سنگین یا ترکیبات آلی سرطانزا هستند) خطرات بسیار بیشتری دارند، البته عوامل دیگری مانند تنفس از راه دهان، فعالیت بدنی، سن (کودک یا سالمند بودن)، داشتن بیماری زمینهای ریهای، درجه حرارت هوا، و سایر مواد آلاینده میزان نفوذ این ذرات به درون ریهها و اثرات زیانبارشان را تشدید کند.
توصیه میشود در شرایط آلودگی هوا گروههای حساس ازجمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی بهمنظور احتیاط بیشتر حتیالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
کیفیت هوا در یک تقسیمبندی مرتبط با سلامت انسان به ۶ دسته شامل خوب بین ۰ تا ۵۰، متوسط بین ۵۱ تا ۱۰۰، ناسالم برای گروههای حساس بین ۱۰۱ تا ۱۵۰، ناسالم بین ۱۵۱ تا ۲۰۰، بسیار ناسالم بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ و خطرناک از ۳۰۰ بالاتر تقسیم میشود.