جوسازی‌ها؛ دستگاه قضا را از صراط حق و عدالت دور نمی‌کند اجرای بیش از 450 برنامه توسط سپاه ناحیه اراک در ایام الله دهه فجر/ تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی باید در دستور کار باشد برداشت 63هزار میلیاردی سهامداران حقوقی از جیب مردم در روزهای اوجِ بورس/ حسابرسی از عاملانِ تشویق مردم به سرمایه گذاری در بازار سرمایه، خواسته‌ای عمومی كشف محموله پارچه هاي قاچاق در دلیجان فرهنگ‌سازی اهمیت فرزند آوری مهم‌ترین رویکرد جشنواره «من برادر و خواهر می‌خواهم» است اصحاب فرهنگ و هنر برای تشویق جامعه به فرزند آوری تلاش کنند احداث 51کیلومتر شبکه برق در اراک 40 بنای تاریخی استان مرکزی سالانه نیاز به مرمت اضطراری دارد دستگيري فرد حیوان آزار در اراک بررسی برنامه‌های 9 نفر برای تصدی پست شهرداری تفرش/دوم بهمن، شهردار انتخاب می‌شود
سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۴
کد خبر: 80146
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱

کمبود ویتامین D خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: مطابق یافته‌های جدید افرادی که به میزان کافی ویتامین D در بدنشان نداشته باشند، بیشتر به کرونا مبتلا خواهند شد.

به گزارش دیار آفتاب؛ نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره مصرف لبنیات در دوران اپیدمی کرونا، اظهار کرد: هیچ یافته علمی و مقاله‌ای در خصوص مضر بودن لبنیات به خصوص شیر برای مبتلایان به کرونا یا پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود ندارد.

او افزود: مقالات بسیار متعددی درباره کمبود ویتامین D به چاپ رسیده است و طبق نتایج به دست آمده کسانی که این ویتامین را به میزان کافی در بدن نداشته باشند بیشتر به کرونا مبتلا خواهند شد و طول درمان طولاتری هم خواهند داشت.

جوزدانی تصریح کرد: نسبت جذب کلسیم به ویتامین D در بدن یک به یک است یعنی اگر قصد جذب موثری از این ویتامین را در بدن داریم باید مقدار دریافت کلسیم در بدن را متعادل کنیم، بهترین منبع کلسیم در بین مواد غذایی گروه لبنیات است.

او با بیان اینکه باید جذب موثری از مکمل‌های ویتامین D داشته باشیم، تاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها لازم است افراد حتما بدن خود را به جذب ویتامین D از طریق مصرف مکمل‌ها یا لبنیات عادت دهند. اگر فرد روزانه دو وعده لبنیات مصرف کند در این صورت یک قرص ویتامین D با دوز مصرف ۵۰ هزار برای اوکفایت خواهد کرد، در غیر اینصورت به علت جذب بهتر لازم است تا فرد ویتامین D با دوز یک هزار مصرف کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل کمبود ویتامین D در بدن افراد عدم مصرف لبنیات به مقدار کافی است.

او ادامه داد: در دوران ایپدمی کرونا لازم است تا افراد حداقل روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست را مصرف کنند و مصرف منابع دیگر مانند کنجد و کلم در کنار دو وعده لبنیات روش مناسبی برای تامین کلسیم و ویتامین D بدن خواهد بود.

جوزدانی بیان کرد: پوکی استخوان، درد مفاصل، کوتاهی قد حتی در بزرگسالی، عدم جذب کافی ویتامین D و کاهش سیستم ایمنی از عوارض مصرف نکردن لبنیات در افراد است که به منظور پیشگیری از این عوامل بهترین گزینه قرار دادن آن‌ها در لیست برنامه غذایی روزانه خواهد بود.

او اظهار کرد: در صورت حساسیت به لبنیات یا امتناع از مصرف آن فرد باید از کلسیم ویتامین D یک هزار استفاده کند. همچنین اگر  کودکان به دلایلی نمی‌توانند لبنیات مصرف کنند حتما باید از شربت‌های حاوی کلسیم و ویتامین D استفاده کنند.

captcha