
دولت نتوانست منابع ارزی برای واردات نهادههای دامی را بهدرستی مدیریت کند/ارز 4200 تومانی بنام تولیدکننده به کام دیگران
علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیار آفتاب، پیرامون مشکلات موجود در تأمین و توزیع نهادههای دامی در کشور گفت: وضعیت موجودی که الآن کشور با آن مواجه است محصول دو عامل است که یکی از عوامل بحث همین ارز 4200 تومانی که به بعضی از ثبتکنندگان سفارش نهادههای دامی اختصاص پیداکرده ولی آنها این نهاده را بهموقع وارد نکردند تا به تولیدکننده برسانند.
وی ادامه داد: دولت نتوانسته کسانی که تعهد ارزی و ثبت سفارش ایجاد کردند را پایکار بیاورد و تکلیف ارزی که برای واردات نهادههای دامی گرفتهاند اما وارد نکردهاند را مشخص کند.
امتیاز ارز 4200 تومانی بنام تولیدکننده رقم خورد ولی سودش در جیب دیگران است
نظری تصریح کرد: تا الآن تولیدکنندهای که باید صد درصد نهادهها را با همان ارز 4200 تومانی دریافت میکرد در خوشبینانهترین حالت 30 درصد را بهصورت سهمیه دریافت کرده و 70 درصد را باید از بازار آزاد تهیه کند، از طرفی هم دولت میگوید باید با قیمت مشخص و مصوب محصول خود را عرضه کنند و اینیک ظلمی است که به تولیدکننده میشود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه دولت نتوانست منابع ارزی تخصیصیافته برای واردات نهادههای دامی را بهدرستی مدیریت کند تا به دست تولیدکننده برساند افزود: ارز 4200 تومانی امتیازش بنام تولیدکننده رقم خورد ولی سودش در جیب دیگران است.
وی عامل دوم در بحث مشکلات مربوط به تأمین نهادههای دامی را مسائل ارزی عنوان کرد و گفت: دولت برای تأمین همین ارز 4200 تومانی هم دچار مشکل بود و با توجه به کاهش منابع ارزی کشور دولت عملاً با کمبود این منابع برای واردات و ترخیص نهادهها مواجه است چراکه در بحث بازگرداندن ارز صادراتی نیز صادرکنندگانی به تعهدات ارزی خود بهدرستی عمل نکردند و از بیش از بیست میلیارد دلار تعهدات ارزی حدود 8 میلیارد دلار به سامانه نیما برگشت.
ارز دولتی حذف و یارانه آن به تولید کننده یا مصرف کننده پرداخت شود/ نهاده های وارداتی داخلی سازی می شوند
نظری با بیان اینکه طرح کمیسیون کشاورزی بر این است که اساساً هرگونه ارز یارانهای و 4200 تومانی بهکلی از چرخه تأمین ارزی کشور خارج شود گفت: محصولات باید با ارز نیمایی وارد شود و اگر بناست دولت حمایت کند که علیالقاعده باید کمک بدهد نظر کمیسیون کشاورزی بر این است که یارانه یا مستقیم به تولیدکننده و به میزان محصولی که تحویل میدهد داده شود یا تولیدکننده به قیمت تمامشده محصول را عرضه کند و دولت این حمایت را در کارت خرید کالاهای اساسی که به خانوارها اختصاص میدهد تعریف کند و بهتناسب سرانه به هر خانوار تخصیص پیدا کند.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه کشورهای دیگر هم به بخش کشاورزی یارانه میدهند مضافاً بر اینکه برای کمک به تولید محصولات اساسی کشور که نیاز اساسی مردم هستند دولتها یارانه میدهند.
وی افزود: این کار باعث خواهد شد رانتی که در این خصوص وجود داشت بهکلی حذف شود و هرکسی که محصول ارزانتری برای کشور وارد کند تولیدکنندگان از او خرید را انجام خواهند داد و از طرفی این حمایت به دست تولیدکننده یا مصرفکننده نهایی میرسد و اتفاق خوبی است.
نظری اظهار کرد: یکی از برنامههای کلان کمیسیون کشاورزی و وزارت جهاد بر این است که نهادههای دامی که تا الآن از خارج وارد میشدند و امکان تولید در داخل کشور وجود دارد در مناطقی از کشور و بر اساس آمایش سرزمینی و الگوی کشت محصولات کشاورزی داخلی سازی شوند تا وابستگی ما در این رابطه برطرف شود.
انتهای پیام/