تولید روزانه 30 هزار ماسک در سطح استان توسط گروه های جهادی/ به کارگیری 9 هزار جهادگر در مقابله با ویروس کرونا توزیع 350 هزار ماسک در مناطق محروم استان مرکزی همکاری اصناف در پیشگیری از کرونا قابل تقدیر است/ دولت حمایت های لازم را از کسبه داشته باشد تداوم بارش‌ها تا دوشنبه/ ورود سامانه بارشی جدید از چهارشنبه شما جانبازان، مجاهدان فداکار و شهیدان زنده‌اید 742 نفر از بیماران مبتلا به کرونا در استان مرکزی بهبود یافتند/شناسایی ۳۶ مورد جدید کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته فاطمی‌نیا: درک عظمت حضرت عباس(ع) از عقول ما خارج است سرلشکر باقری: ۵۸ میلیون نفر توسط بسیج پزشکی غربالگری شدند/ آماده‌سازی ۴ هزار و ۲۰۰ تخت توسط نیرو‌های مسلح سیروس مقدم سانسور «پایتخت ۶» را تکذیب کرد / منتقدان سریال صبر کنند و زود قضاوت نکنند بسیج روزانه 3 میلیون ماسک تولید می‌کند/ وضعیت نامناسب بیماران کرونایی در آمریکا
یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۱
کد خبر: 69138
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵

نوشابه‌های گازدار با بدن ما چه می‌کنند؟

مدیر موسسه تغذیه و سلامت عمومی کشور معتقد است، ۹۰ درصد مردم ایران به دلیل کم مصرف کردن شیر و لبنیات دچار کمبود کلسیم هستند.

به گزارش دیار آفتاب؛ به نقل از مشرق، ربابه شیخ الاسلام افزود: حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۵۰ سال کشور در معرض خطر شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان هستند و مصرف زیاد این نوشابه‌ها به دلیل وجود قند سبب چاقی و بیماری‌های دیگر می‌شود.

وی اظهار داشت: افراد بویژه دانش آموزان باید از مصرف نوشابه‌های گازدار خودداری کرده و نوشیدنی‌های سنتی مانند شیر دوغ یا انواع آب میوه را جایگزین آن‌ها کنند.

بیشتر بخوانید:

چقدر لبنیات مصرف کنیم ؟

یک کارشناس مسایل بهداشت و سلامت ادامه داد: سوءتغذیه کودک در دوران مدرسه عامل کوتاهی قد، کاهش بهره هوشی، افزایش ابتلا به بیماری ها، افزایش مرگ ۲ تا هشت برابر کودکان هم سن و افت تحصیلی است و به دلیل رشد جسمی کودکان به خصوص جهش رشد در دوران بلوغ نیاز به مواد مغذی بیشتر می‌شود.

وی با بیان اینکه نقش ریزمغذی‌ها در قدرت یادگیری دانش آموزان قابل توجه است، اظهار داشت: به طور مثال کمبود ید سبب کاهش ضریب هوشی تا ۱۳.۵ واحد و کمبود آهن موجب کمبود ضریب هوشی به میزان ۱۰ واحد می‌شود و کمبود ریزمغذی‌ها اثرات مختلفی بر سلامت کودکان و در نتیجه جامعه دارند.

به گفته شیخ الاسلام، از جمله اثرات بهداشتی، اقتصادی، اجتماعی فرهنگی و روانی کمبود ریزمغذی‌ها شامل آسیب مغزی، اختلال عملکرد مغز، نقص عملکرد سیستم عصبی، کاهش ضریب هوشی ومهارت یادگیری، اختلال رشد خستگی، بی حالی، بی تفاوتی، اختلال بینایی، ناتوانی در شنوایی و بیان و رنگ پریدگی است.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده، شایع‌ترین کمبود ریز مغذی‌ها در دوران کودکی املاح ید، آهن، کلسیم و ویتامین‌ها «آ» و «د» است و ویتامین «آ» در رشد ومقاومت بدن در مقابل بیماری‌ها حفظ قدرت بینایی سلامت پوست نقش مهمی ایفا می‌کند.

مدیر موسسه تغذیه و سلامت عمومی کشور تصریح کرد: هر نوع خوراکی به صورت بسته بندی شده مصرف شود، بسته بندی هم مانند بسیاری از فاکتورهای دیگر مواد غذایی تحت نظارت و کنترل شرکت تولید کننده و همچنین اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد: نوع بسته بندی مواد غذایی بسته به شرایط و زمان ماندگاری مورد نظر متفاوت بوده، به عنوان مثال بسته بندی غیر قابل نفوذ که مخصوص شرایط نگهداری خارج ار یخچال و طولانی مدت است و مصرف کنندگان باید به شرایط مندرج روی بسته بندی توجه و با توجه به زمان تولید تاریخ انقضا و شرایط نگهداری اقدام به انتخاب ماده غذایی دلخواه کنند.

این کارشناس بهداشت و سلامت تاکید کرد: آب میوه‌های صنعتی نام تجارتی دارند و ممکن است شامل آب میوه طبیعی و یا نوشیدنی بر پایه آب میوه و شامل مواد افزودنی باشند، نکتار میوه نیز یک نوشیدنی بر پایه میوه بوده که حاوی مقادیر متفاوت از آب میوه وشکر است.

منبع: ایرنا

captcha