دلیل مشکلات کنونی هپکو چیست/ سازمان خصوصی‌سازی پاسخ می‌دهد مدافعان برزیلی جنگل ها قربانی جنگل زدایی شبکه های جنایتکار می شوند/ خشونت و ارعاب، تعهدات تغییرات آب و هوایی را به خطر می اندازد سردار حاجی‌زاده: جزء پنج کشور برتر دنیا در حوزه پهپاد هستیم عطوان: باج‌گیری از کشور‌های عربی، تنها مسئله بااهمیت برای ترامپ است/ رئیس‌جمهور آمریکا از ایران می‌ترسد بررسی روند تطهیر متهمان زن؛ از شهلا تا شبنم/ حجاب ریاکارانه از دادگاه‌ها می‌رود؟ روحانی دوشنبه به نیویورک می‌رود پشت‌پرده اجرای سند ۲۰۳۰ در ایران از زبان دبیرکل کمیسیون ملی «یونسکو» سناتور ایالتی: هیچ مدرکی درباره دخالت ایران در حمله به عربستان وجود ندارد سید‌جلال حسینی: استقلال را دست‌کم نمی‌گیریم/ پرسپولیسی‌ها قهرمانی می‌خواهند ورزشگاه را پر کنند تیم ملی والیبال ایران - استرالیا / جدال انتقامی در آزادی/ بلندقامتان یک قدم تا هت تریک در قاره کهن
شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۸
کد خبر: 61229
تاریخ انتشار: ۰۱ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۹

محققان از آب کَره گرفتند

محققان داشنگاه کرنل نوعی کره کم کالری تولید کردند که عمدتا از آب تشکیل شده است. یک قاشق غذاخوری از این کره دارای ۲.۸ گرم چربی و ۲۵.۲ کالری انرژی است.

به گزارش دیار آفتاب؛ به نقل از ایرنا؛  محققان روش جدیدی را برای مخلوط کردن مقدار زیادی آب با چند قطره روغن گیاهی و چربی شیر یافتند تا بدون استفاده از نگهدارنده‌های مصنوعی، ماده‌ای شبیه به کره‌های سنتی بسازند که یک‌چهارم این کره‌ها کالری دارد.

یک قاشق غذاخوری از این کره دارای ۲.۸ گرم چربی و ۲۵.۲ کالری انرژی است. اما کره‌های سنتی که از ۸۴ درصد چربی و ۱۶ درصد آب تشکیل می‌شوند،‌ دارای حدود ۱۱ گرم چربی و نزدیک به ۱۰۰ کالری انرژی هستند.

به گفته علیرضا عباس پور راد، سرپرست این تحقیقات، این کره جدید مزه و ساختاری مشابه کره‌های سنتی دارد، اما ۸۰ درصد آن را آب تشکیل می‌دهد. مخلوط کردن آب و روغن پدیده جدیدی نیست، اما محققان با استفاده از امولسیون‌های فاز داخلی بالا (HIPE) توانستند به اندازه‌ای آب به روغن اضافه کنند که محصول نهایی حاوی ۲۰ درصد روغن و ۸۰ درصد آب  باشد.

امولسیون حالتی بین محلول و سوسپانسیون است که در آن قطره‌های ریز یک مایع درون قطرات مایعی دیگر پراکنده است، بدون اینکه باهم درآمیزند. مایع پراکنده شده با عنوان فاز پراکنده یا داخلی و مایع احاطه کننده با عنوان فاز پیوسته یا خارجی شناخته می‌شود. امولسیون‌های HIPE، سیستم‌های متمرکزی هستند که حجم بالایی از فاز داخلی یا پراکنده دارند و کسر حجمی آن‌ها بالاتر از ۰.۷۴ است. در نتیجه قطرات فاز پراکنده به صورت یک ساختار چندلایه تغییرشکل می‌دهند که توسط لایه‌های نازکی از فاز پیوسته از هم جدا شده‌اند.

در پی افزایش آگاهی عمومی مصرف‌کنندگان در رابطه با سلامتی، تقاضا برای محصولات کم چرب با پروتئین بالا افزایش یافته است. این کره جدید با توجه به نسبت بالای آب در آن قادر است با ارائه ساختار و کارکرد کره‌های سنتی و کاهش قابل توجه چربی و کالری، نقش مهمی را در سلامت مصرف‌کنندگان ایفا کند.

captcha