حامیان روحانی در تلاش برای سیاه‌نمایی و تخریب دولت سیزدهم/ پاشیدن بذر ناامیدی در جامعه با اخبار غیر رسمی برنامه‌ریزی تحویل 8 میلیون دُز واکسن «پاستوکووک»/ امکان تشخیص ۲۵۰ هزار آزمایش روزانه کرونا خانه‌دار شدن با 15 میلیون تومان در گرو همکاری شبکه بانکی/ آیا تسهیلات بانکی صرف رونق اقتصاد می‌شود‌ تاخیر در صدور روادید برای ورزشکاران/ کارشکنی یا ضعف روابط بین الملل فدراسیون‌ها؟ سوخت رسانی در تعدادی از جایگاه استان مرکزی برقرار شد/سهمیه سوخت در کارت‌های شهروندان محفوظ است حمله سایبری پمپ بنزین ها در سایه کم کاری در راه اندازی شبکه اطلاعات ملی بازگشت تدریجی عرضه سوخت در جایگاه‌ها به روال عادی/ مشکل جایگاه‌های سوخت در اسرع وقت حل می شود امکان رفع فیلتر توئیتر و تلگرام با اجرای طرح حمایت از کاربران/ نقاط قوت نسخه جدید طرح صیانت چیست؟ حمله سایبری به سامانه سوخت‌گیری در پمپ بنزین‌ها/ اطلاعات تکمیلی پس از جمع‌بندی نهایی منتشر می‌شود شروع خوب سریال جدید شبکه سه/ «سرجوخه» درباره کدام سلبریتی‌ها افشاگری می‌کند؟
چهارشنبه ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۷
کد خبر: 3470
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸

عیدانه بهاری طبیعت تفرش، گیاهان کوهی با خواص و عطر بی نظیر+تصاویر

باتوجه به محصور بودن شهرستان تفرش در میان كوههای فلات مركزی ایران، كوه های این شهرستان هرساله شاهد رویش انواع گونه های گیاهی خود رو است که برخی از آنها کمیاب نیز هستند.
به گزارش دیار آفتاب؛به نقل از ندای تفرش، باتوجه به محصور بودن شهرستان تفرش در میان كوههای فلات مركزی ایران، كوه های این شهرستان هرساله شاهد رویش انواع گونه های گیاهی خود رو است که برخی از آنها کمیاب نیز هستند.

هر ساله با آغاز فصل بهار و پس از آب شدن تدریجی برف ها در مناطق کوهستانی تفرش، طبیعت مهد پرورش انواع گیاهان کوهی و خوراکی می شود که روزانه صدها نفر از شهروندان را  برای چیدن این گیاهان راهی این مناطق می کند.

بسیاری از خانواده ها دوست دارند با رویش این نوع گیاهان خوراکی حداقل یک نوبت آنها را روی سفره های خود ببینند و به اصطلاح محلی نوبرانه آن را به خانه بیاورند.


این امر موجب شده تا رنگ و بوی غذای مردم تفرش در این فصل زیبا کاملا بهاری شده و مردم بوی بهار را نیز در غذاهای خود احساس کنند.

یکی از جاذبه های مصرف گیاهان خوراکی در میان مردم رویش طبیعی آنها بدون استفاده از مواد و کودهای شیمیایی است  که این امر سبب می شود تا شهروندان تمایل بیشتری به استفاده از آن داشته باشند.


در مناطق کوهستانی تفرش گیاهان خوراکی و دارویی مانند پونه (که محل رشد آن بیشتر در کنار رودخانه ها و محل های رفت آب است)، ریواس، بالیجه (بالامبو)، کرفس کوهی، آویشن، نعنا شیرازی، والک، بابونه، پیازک، تیرچک، کنگر، گون، گزنه، موسیر و... می روید.


بعضی از این گیاهان خوراکی به صورت خام مصرف می شود و بعضی دیگر به همراه غذاهای دیگر مصرف می شود. از برخی از این گیاهان نظیر موسیر و بالیجه می توان ترشی نیز تهیه کرد.


برخی از این گیاهان از جمله آویشن پس از خشک شدن مورد استفاده قرار می گیرند که خاصیت درمانی زیادی دارد.


به جز گونه های گیاهی کوهی، زمین و باغهای تفرش در فصل بهار شاهد روییدن گیاهانی مانند اسفناج، غازیاقی، گزرک، گندینه، پاملاقک، کدوغک، خاشخاشک و... است که هرکدام در نوع خود دارای خواص زیادی هستند.

شهروندان تفرشی از این گیاهان در تهیه قرمه سبزی، کوکو، بورانی و .... استفاده می کنند.

اما به گفته مسئولین چیدن و برداشت بی رویه و خارج از فصل این نوع گیاهان به صورت هرساله می تواند زیان های جبران ناپذیری به طبیعت وارد کند.


مجتبی مومن رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تفرش از شهروندان خواست هنگام چیدن گیاهان کوهی خوراکی از تخریب و کندن ریشه های این گیاهان خوداری کرده و از کندن گیاهانی که به اندازه کافی رشد نکرده اند پرهیز کنند.


مومن افزود: برای چیدن این نوع گیاهان از ابزار مناسب استفاده کنند تا از تخریب و کندن سایر گونه های گیاهی که در کنار این گیاهان خوراکی رشد کرده اند، جلوگیری شود.


وی تصریح کرد: بهره وری از مراتع تنها 20 درصد اقتصادی بوده و 80 درصد جنبه زیست محیطی دارند که باید به درستی حفظ شوند.



شهرستان تفرش دارای 146 هزار و 500 هکتار مراتع است که بیش از 200 نوع گیاه حفاظتی، دارویی و صنعتی در این مراتع برداشت می شود که مصرف آن از روزگاران گذشته مرسوم بوده است.


انتهای پیام/ک

captcha
آخرین اخبار