عکس نوشت/آنان که با دید سطحی به 2030 می نگرند عداوت و دشمنی یهودی ها ریشه تاریخی دارد/ پروژه ایران هراسی حباب روی آب است عکس نوشت/روز قدس، روز امت اسلامی حضور در راهپیمایی روز قدس وظیفه شرعی و ملی است برداشت گیلاس از باغات شهرستان خمین+ عکس در راهپیمایی روز قدس جواب یاوه‌گویی آمریکایی‌ها را می‌دهیم اصناف با حرکت در راستای شعار سال به رشد اقتصادی کشور کمک کنند روز قدس، بیانگر اتحاد مسلمانان علیه استکبار جهانی است روز قدس، دمیدن روح تازه در کالبد ملت فلسطین هدفم از عدم رویارویی با نماینده رژیم صهیونیستی حفظ آرمان هاي انقلاب بود
پنجشنبه ۰۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۵
کد خبر: 14849
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۶
یک جهادگر اقتصادی در تفرش:

سنگ اندازی به جای همکاری با تولیدکنندگان/درشرایط اقتصاد کنونی، تولید کردن نوعی ایثار است

یک تولید کننده ترشی و شور در تفرش گفت: با توجه به شرایط اقتصادی، تولید کردن نوعی ایثار است ولی برخی به جای همکاری، سنگ جلوی پای تولیدکنندگان می اندازند و حمایتهای لازم را از تولید داخلی ندارند.

به گزارش دیار آفتاب؛به نقل از ندای تفرش، ترشی و مربا، چاشنی های محبوبی هستند که از جایگاه ویژه ای در عادت غذایی ایرانیان برخوردارند.

در گذشته ای نه چندان دور زنان خانه دار خود اقدام به تولید ترشی و پخت مربا برای تامین نیاز خانواده شان می کردند. امروز اما به ویژه در کلانشهرها خانم های خانه دار، خرید محصولات آماده ترشی و مربا را بر تولید خانگی آن ترجیح می دهند.

این مساله موجب شده است که بازار تولید مربا و ترشی برای کارگاه ها و کارخانه های تولید کننده این محصولات رونق بیشتری بگیرد.

صالح ساجدی یکی از افرادی است که توانسته در کارگاه تولیدی کوچک خود در روستای شهراب تفرش، روزانه محصولات ترشی و شور تولید و به بازار فروش عرضه کند.

ساجدی گفت: تولید ترشی و شور شغل پدری من است؛ پدرم به صورت سنتی بیش از 50 سال ترشی و شور تولید می کرد و می فروخت. سال 92 تا سال 95، پیگیریهای لازم برای دریافت مجوز و ایجاد زیرساختهای لازم انجام و سرانجام کارگاهم در سال 95 افتتاح شد.

وی افزود: در حال حاضر کارگاه کوچکم برای 17 نفر اشتغال ایجاد کرده است که 8 نفر در زمینه تولید، 7 نفر در زمینه اداری و فروش و 2 نفر در بخش توزیع مشغول هستند. در میان کارگرانم، تعدادی از مددجویان کمیته امداد نیز مشغول به کار هستند.

ساجدی اظهار کرد: در مدت 8 الی 12 ساعت فعالیت کارگران در کارگاه، روزانه بین 1 تا 1/5 تن محصولات ترشی و شور تولید می شود. البته در 6 ماه اول سال با توجه به وضعیت بازار، 30 درصد تولید محصولات کاهش می یابد که این افت با تولید محصولاتی نظیر زیتون شور جبران می شود.

وی ادامه داد: محصولات تولیدی در وزنهای مختلف و به شهرهای اراک، ساوه و خمین فرستاده و به فروش می رسد.

ساجدی بیان کرد: در صورت دریافت مجوزهای لازم، تصمیم دارم که خط تولید مربا را نیز به کارگاهم اضافه و محصولاتی نیز تولید کنم.

وی با اشاره به سرمایه اولیه برای راه اندازی این کارگاه، اضافه کرد: 800 میلیون تومان که حدود 600 میلیون تومان آن آورده شخصی و مابقی آن از طریق وام تامین شده سرمایه من بوده است. البته 30 میلیون تومان از وامهای اقتصاد مقاومتی استفاده کرده ام ولی با وجود پیگیریهای انجام شده در حدود 10 ماه گذشته، نتوانستم از تسهیلات موسسات استفاده کنم و مجبور به دریافت وامهای اعتباری شده ام.

ساجدی کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش را مهمترین مشکل کارگاهش عنوان کرد و یادآور شد: برای حل این مشکل از طرق مختلف اقدام شده است؛ ولی هنگام مراجعه به بانک و شنیدن مراحل سخت اداری، تولید کننده از ادامه مراحل پشیمان می شود. با این وجود اگر سرمایه در گردش افزایش یابد می توانم کارگاه را توسعه داده و برای 20 نفر دیگر اشتغال ایجاد کنم.

وی با بیان این مطلب که بازار فروش محصولات تولیدی کارگاه مطلوب است، ادامه داد: در تولید عقب هستیم؛ چراکه درخواست خرید از کارگاهمان از میزان تولیدی بیشتر است. از آنجایی که سرمایه نقدی لازم را نداریم و محصولات به صورت نقدی مبادله می شوند در نتیجه ظرفیت تولید کاهش می یابد.

ساجدی از عدم همکاریها سخن به میان آورد و خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی، تولید کردن نوعی ایثار است ولی برخی به جای همکاری، سنگ جلوی پای ما تولیدکنندگان می اندازند و حمایتهای لازم را ندارند.

صنایع تبدیلی یگانه عاملی است که به کشاورزان، خارج از فصل برداشت اجازه می دهد محصولاتشان را به بازار ارائه کنند. در صورت بهره گیری از صنایع تبدیلی علاوه بر فروش محصولات به قیمت واقعی، ارزش افزوده حاصل از فراوری محصولات نیز نصیب کشاورزان می شود ضمن اینکه اشتغالزایی را نیز با خود به همراه دارد. به همین دلیل حمایت از گسترش بکارگیری صنایع تبدیلی اقدامی مهم در چارچوب اقتصاد مقاومتی محسوب می شود.

انتهای پیام/ش

captcha