بازدید معاون سیاسی استاندار مرکزی از تمرینات تیم فوتبال خوشه طلایی ثنا ساوه 10 محور فتنه‌جویی رادیو BBC فارسی در 82 سال خیانت به مردم ایران کاریکاتور/ نوروزتان فرخنده باد... مشکلات اقتصادی کشور در کجا ریشه دارد؟ امضای تفاهم‌نامه همکاری کتابخانه‌های عمومی و صداوسیمای استان مرکزی کنترل قیمت و کیفیت یکی از راه‌های اساسی رشد تولید و مهار تورم است جهاد در راه خدا دري از درهاي بهشت است جاذبه‌های گردشگری شهر یاقوت‌های سرخ عکس نوشت| دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان مراسم بدرقه زائرین امام رضا(ع) در راه آهن اراک
دوشنبه ۰۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۹
کد خبر: 14159
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) تاکید کرد

تثبیت نظام امامت و ولایت دلیل پذیرش ولایتعهدی از سوی امام رضا(ع)

دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) معرفی امامت و ولایت را یکی از دلایل پذیرش ولیتعهدی از سوی امام رضا(ع) دانست و گفت: دلیل پذیرش ولایتعهدی از سوی امام رضا(ع) تثبیت نظام امامت و ولایت بود.

به گزارش دیار آفتاب؛ حجت‌الاسلام عباس جعفری فراهانی، دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر با اشاره به دلایل پیشنهاد ولایتعهدی مأمون به امام رضا(ع) گفت: در دستگاه خلافت عباسیان به خصوص در دوره‌های هارون، امین و مأمون مشکلاتی همچون شورش‌های میان فرق مختلف و شورش‌های غیرمسلمانان متوجه حکومت عباسیان شد.

وی افزود: مأمون از ناحیه امام رضا(ع) احساس خطر کرد و بر آن شد تا با طرح ولایتعهدی به امام رضا(ع) این خطر را کاهش دهد، دلیل دیگری که باعث شد تا پیشنهاد ولایتعهدی را به امام رضا(ع) بدهد، فریب و گمراه ساختن شیعیان بود و درصدد بود تا این نکته را مطرح و برجسته سازد که اهل بیت با پذیرش ولایتعهدی، برخلاف اعتقاداتشان عمل می‌کنند و خاندان پیامبر به دنبال مادی‌گرایی و امور دنیوی هستند.

جعفری‌فراهانی تصریح کرد: مأمون قصد داشت تا با این اقدام از یاران این امام بزرگوار بکاهد، دلیل دیگری که مأمون را واداشت تا طرح ولایتعهدی را به امام رضا(ع) پیشنهاد کند برای تحکیم قدرت عباسیان بود، نیروهای خلافت عباسی احساس کردند با طرح ولایتعهدی امام رضا(ع) قدرت عباسیان مستحکم می‌شود.

وی افزود: امام رضا(ع) مشروط و به شکل محدود مجبور به پذیرش ولایتعهدی شد، روایت شده هنگامی که ولایتعهدی پیشنهاد شد، امام(ع) نپذیرفت و فرمود؛ «اساس حکومت متعلق به امامان شیعه است که از جانب خداوند به اهل بیت(ع) واگذار شده است»، اما وقتی با اجبار روبرو شدند، چاره ای جز پذیرش ولایتعهدی نداشتند.

 دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: مأمون تهدید کرده بود که در صورت عدم موافقت امام شیعیان و ایشان را خواهد کُشت لذا امام برای حفظ جان شیعیان پیشنهاد ولایتعهدی را پذیرفت. امام(ع) با این اقدام نقشه‌ها و توطئه‌های عباسیان را خنثی کرد و موضع امامت اهل بیت(ع) برای شیعیان تثبیت شد.

جعفری فراهانی افزود: در پذیرش ولایتعهدی از جانب امام(ع)، فرصتی به وجود آمد تا امام بتواند ایده‌ها و افکار خود را در بین مردم ترویج دهد و از ناحیه پذیرش ولایتعهدی بخش مهمی از معارف اهل بیت(ع) را ترویج دهد که از جمله این معارف می‌توان به طرح حدیث «سلسلة الذهب» اشاره کرد که یکی از احادیث بسیار محکم در بحث امامت است، اینکه ولایت با خاندان پیامبر(ص) تکمیل می‌شود.

دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: امام رضا(ع) با فرصتی که برایشان مهیا شد به احتجاج و مناظره با سردمداران مذاهب گوناگون پرداختند تا به روشن شدن حقیقت کمک کنند که در این خصوص نمونه‌های فراوانی از مناظره ایشان با غالیان، یهودیان، زرتیشتیان و ... موجود است.

وی با اشاره به دلایل هجرت امام رضا(ع) گفت: در این هجرت برکات زیادی نهفته است، هجرت امام رضا(ع) اولین هجرت امام به خارج از مدینه و شمال حجاز است که مهم‌ترین دستاورد آن نیز ترویج معارف قرآن بین مسلمانان است.

جعفری فراهانی تصریح کرد کرد: در واقع حرکت امام(ع) به نوعی ترویج و تبیین معارف قرآنی محسوب می شود، مردم قبلا آیات قرآن را شنیده بودند اما نگاه روشنی نسبت به آن نداشتند، امام رضا(ع)در جلسات و مناظراتی که برگزار می شد، آیات مختلفی را مطرح و مصداق آنها را برای مردم روشن می کردند.

این محقق علوم دینی در پایان خاطر نشان کرد: برای ایرانیان نیز این امر فرصت مناسبی بود که با معارف اهل بیت(ع) آشنا شوند، در گذشته و در حال حاضر نیز مردم ایران در طول سال، از وجود با برکت ایشان، از معنویات و معارف این امام همام، بهره‌مند شده و می شوند.

انتهای پیام/م

captcha
آخرین اخبار